Ako dosiahnuť zmenu v živote a kariére?
No, čítam tu rôzne príspevky, ísť na dovolenku bez detí a pod, ale ja by som potrebovala zmenu po psychickej aj fyzickej stránke. Mám tri deti, už sú veľké 17,15,11, samozrejme starosti ako s veľkými pubertiakmi, chodím do tej istej práce už skoro 8 rokov, som tam spokojná, ale už by som chcela nejakú zmenu, vždy to isté dookola, stereotip, asi teda nie som jediná, ale proste niečo zmeniť, aj to myslenie nejak, stále to isté, ja neviem, či mám nejakú krízu alebo čo, s manželom všetko ok, len proste, napr. ja strašne rada športujem, on nie veľmi, prídem domov, neviem, čo skôr, či upratovať alebo variť na druhý deň, sem tam sa idem prebehnúť, no potrebovala by som nejak vypnúť, už som minulý rok skončila aj v nemocnici s TIA, tak aj zdravotnej stránke nie som celkom ok. V práci sedím, a to mi ide na nervy, lebo ja som veľmi aktívny človek, nemáte nejaké rady, napr. by som brala aj home office, ale nič neviem nájsť, tak aby som si čas zariadila po svojom nie sa prispôsobovať...
Ďakujem
Home Office by brala každý žena, bohužiaľ nieje šanca, takže, keď rada športujes, vezmi sa na plaváreň, zacvičiť si to ťa tak nabije, že až, variť nemusíš každý deň navar veľa na 3 dni, existuje aj donášková služba, nedá sa všetko stíhať na 100 % az do úplného znicenia, čo sa týka detí už sú veľké snáď si vedia niečo pripraviť na jedenie aj sami, tak isto musíš ich zapájať, lebo keď si necháš všetko pre seba budeš ko totalne,načo varíš na druhý deň detí nemajú v škole obedy? Ty a muž sa najedzte v robote a je
k home officu - ked sme pocas covidu mali 100% HO, myslela som, ze sa zblaznim. Len co sa dalo, vypytala som si to potvrdenie, ze musim chodit do prace 🙂 teraz mam moznost stale 100% HO, ale chodim dobrovolne do prace a HO mam tak raz za dva tyzdne, ked si chcem oprat popri praci :D. Len chcem povedat, ze HO nie je pre kazdeho. Mne viac vyhovuje mat pracu a sukromie oddelene. Lebo HO je normalna praca. A my nemame flexibilnu pracovnu dobu. Teda mame, len jednym smerom - mozes robit viac, ale musis byt zastihnutelna 9-17 🙂
@zuzubb007
Tak nevarím zasa každý deň, ale sme piati, manžel robí na smeny tak on je dosť doma, musí mať obed, len najmenší chodí na ZŠ na obed, ale keď príde domov, už je hladný a na strednej nemajú obedy. Dcéra je bezlepková tak o to ešte komplikovanejšie...To nie je len o obede, ja som to myslela celkovo tú zmenu, ani nie konkrétne HO, ale napr. iná práca a viac času...
ja ta aj celkom chapem, po 8 rokoch pride isto stereotyp - ak si trufas na zmenu jobu, tak sa zacni hlasit na nejake miesta, co ta zaujimaju, za skusku nic nedas, mozno uvidis, ze ty mas vlastne super robotu, lebo dobra praca, kde vsetko klikne sa nehlada lahko
mozno by si potrebovala nakopnut mimo prace, najst nieco, co ta pohlti a bude ta tesit, aj ked len raz do tyzdna - neviem, nejaky kurz tanca? alebo sa zacni ucit novy jazyk - podla je to take osviezujuce a prinesie nove myslienky, alebo mozno hudobny nastroj, o ktorom si vzdy snivala, moja suseda masti klavir zaroven s detmi, kazdy den 🙂
to varenie ja chapem, deti v tomto veku su hladne, ked niekto povie, ze vsak ma obed v skole, tak sa fakt pobavim, povedz to hladnemu pubertakovi, ved ti ruku odhryzne od hladu - ale tak obden, to treba viac planovat, aby bolo nakupene a navarene, ale myslim, ze to mas zmaknute po rokoch
Manžel chodí na smeny,čiže máva doobeda voľný čas a podľa veku detí ste už spolu dlhé roky,tak čo keby niekedy navaril aj on?
Nachystáš/napíšeš mu suroviny a všetko sa dá zvládnuť.
Mala som takú krízu v 40tke, cistynstereotyp,v práci drina,doma druha smena pri dvoch deťoch...chcela som ísť ešte niekam do školy alebo začať robiť v charite...život to vyriešil za mňa,šla som na tretiu MD...neľutujem..oddýchla som si,praci po,Rd ta istá,ale zmenil sa šéf a robilo sa viacmenej v normálnom tempe.
Športovať s deťmi?korčule, bicykel na jar.Uz sú to väčšie deti, keď podvečer odídeš aj, keď len sama rýchlo chôdzou či do fitka, jogu niečo čo ťa baví?
@miko_matata tiež to tvrdím obdivujem tých čo povedia veď sa najeme v práci, škole a večer chlebík.
@luccija ano, skusenost je neprenosna, bud maju doma male deti, pripadne este tak mozno dievcata, co su vyberave a len tak zobu z chladnicky, co si najdu, dake tofu, rajcinka, chlebik
matky dospievajucich chlapcov, zvlast takych, co cvicia a sportuju, tie vedia, co je to hladny potomok 🙂 to chlebom neototo, maximalne ako druha, pripadne tretia vecera este pred spanim
@jaja20 no to by sme sa nenajedli. Par krat to skusal...🙉
@janinah mna tiez napadlo cislo 4...
@miko_matata no presne tak. Najstarsi chodi cvicit a vsetci dokopy zjeme to co on sam🤣
Kde je vôľa,tam je aj cesta. Keď vyžaduje teplé obedy, tak nech priloží ruku k dielu. Či sa radšej bude dívať na to,ako jeho žena vyčerpaná?
Môjho manžela som zo začiatku niekedy navigovala cez telefón, keď som bola cez víkendy v práci a on s dcérou zjedol všetko nachystané jedlo.
A to bolo skoro pred 20 rokmi. Teraz je všetko oveľa ľahšie vďaka you tube a receptom na sociálnych sieťach.
Zapriahni muza, nech uprace, urci mu nejaky rozvrh + ho vyzen do obchodu a privrav mu zoznam na ten nakup. Ty prides domov, raz za 3-4dni navar, nech si kazdy zohreje co chce a dovidenia. Teraz mas 2-3dni po praci pre seba, tak sup cvicit 🙂 a budes medzi ludmi ked pojdes do fitka, alebo chod s kamoskami na turu..

V práci som mala podobne pocity ako ty. Home office bola pre mňa obrovská zmena k lepšiemu, len treba mať aj pružnú pracovnú dobu. Keď mám menej prace, aj na 2 hodiny sa vypnem a idem do záhrady, doma upratujem alebo si dám šlofíka 🙂. Keď je veľa prace, tak tiež len sedím. Ale viem, ze to prejde a zas bude lepšie.