Ako efektívne zlepšiť propagáciu na Instagrame?
Ahojte, rozbieham vlastny maly biznis, do roka otvorenie eshopu, dorucovanie celosvetovo. Propagaciu budem robit cez socialne siete. Tik tok mi ide celkom ok? 60 novych followerov za 2 tyzdne. Ale instagram 0 bodov. Zaplatila som si propagaciu 1 reelu a prinieslo to za 4 dni mozno 12 followerov. Hladam niekoho, kto by mi s tym pomohol, usmernil ma, kludne odporucte. Diky moc!
A na IG účet "igbossclub" celkom pekne zrozumiteľne a aktuálne (všetko sa stále a rýchlo mení) vysvetľuje tieto veci.
Skús niekoho nájsť na https://www.jaspravim.sk/
Ja si skor myslim, ze ak chces predavat, mala by si si platit reklamy na IG a FB a nie boostovat posty. Ako pisu vyssie, ty potrebujes predavat a nie mat followerov. Inak na organicky rast asi treba postovat pravidelne a zaujimavo. Podla toho co predavas, tiktok uz ide asi lepsie ako IG, inak aj tam uz sa daju davat reklamy. Predavat celosvetovo, zacni najskor SVK a Europu. Potom expandujes, teda neviem, ci je to fyzicky produkt , ale najprv si vymysli logistiku a uctovnictvo v ramci Europy.
A mozno sa aj vopred zamysli (nez nalejes prachy do socialnych sieti), kto su tvoji zakaznici a ci na tych sietach su... Naprilkad... ak predavas nieco ludom 40+, mozno tiktok/instac nepotrebujes a potrebujes ine kanaly... ak cielis na 16 rocnych, tak ci napriklad oni budu mat peniaze na ten produkt...
@vsetci dakujem, ale v tomto kroku naozaj potrebujem cloveka, ktory by mi pomohol ziskat followerov na IG
No ja neviem. Ja ked som zacinala obchod, tak mi prvi followeri prisli z mierenych kapmani na fb a IG, reklama bola na nakup, ale ked to videli, niektori kupili, ini dali follow. Potom som mala giveaway v jednej miestnej IG komunite, tam sa to nazbieralo, mikroinfluenceri…ja ako sa snazim, tak z reels a postov malo novych followerov, zas ja som obchod a nie fancy influencer, ktory ludi bavi. Sleduju ma ludia, ktori chcu a potrebuju moj produkt.
@pato88 ak to nie je tajne, das mi prosim tvoj IG? Nainspirovat sa, dakujem
Nebudem tu zverejnovat, kto som. Ale pozrite si nejake profily - obchody, ktore predavaju rovnaky/podobny tovar, rozne slovenske mensie znacky maju pekne spracovane ucty, (laskovo napriklad) su rozne profily, ktore sa venuju socialnym sietam a predaju na nich - instaranajky napr. Tiez napr profily, kde radia ako robit strihat reels. V neposlednom rade Chat GPT Vam vysvetli vsetko aj ako v mete sledovat statistiky, upravovat casovanie postov. Tiez casto vidam, ze mi davaju follow rozne znacky podla toho ake # sledujem, aj tam mozte hladat inspiraciu. Treba si urcit kto
Je Vas idelany zakaznik a coho zaujima a hladat followerov tam. Napriklad dnes som videla zaujimavu spolupracu, kde ma pani ucet o podologii alebo nieco take o rozvoji deti a noziek a ponukol jej obchod na spolupracu, nech odprezentuje ich ponozky detske, cim sa dostanu pekne do podvedomia mamiciek… a tiez zbierat emaily od potencionalnych klientov- newsletter funguje dobre a zdarma a nepdolieha IG algoritmu.

Za mňa - na instagrame to nezvykne ísť tak rýchlo ako na tiktoku, to je bežné. A nárast počtu sledovateľov nie je jediný ukazovateľ. Tebe predsa primárne nejde o počet followerov, resp. primárne o to by nemalo ísť nikomu (viac záleží na iných veciach bez ohľadu na to, či ide o propagáciu firmy/predaj alebo influencerstvo)... A ty chceš v prvom rade predávať. Lepšie 500 sledovateľov a mať dobrý predaj ako 5000 sledovateľov a malý predaj. Takže podľa mňa skôr toto prehodnotiť, celkovú stratégiu toho celého, neupínať sa tak na číslo follow...