Ako funguje jednoosobová s.r.o.?
Ahojte, môžete mi prosím jednoducho vysvetliť ako funguje jednoosobová sro? Snažím sa naštudovať si to, ale na tento ekonomický smer nemám rozum a nerozumiem tomu.
Manžel zrejme od januára pozastaví živnosť a založí si sro. Bude odvádzať menej peňazí? Akou formou sa dostaneme k výplate? Treba si dopredu urobiť rezervu?
Ďakujem
@carduelis aké mal ročné tržby na živnosti mal aspoň nad 30 000€?
@carduelis aké mal ročné tržby na živnosti mal aspoň nad 30 000€?
@anonym_7812f4 30 000€ v hrubom alebo v čistom? Toto je nejako ohraničené? Ako je potom možné že môj ex mal čistý príjem zo živnosti 18 000€ za rok a v ďalšom roku hneď v januári si založil jednoosobovú s.r.o. ?
@anonym_7812f4 30 000€ v hrubom alebo v čistom? Toto je nejako ohraničené? Ako je potom možné že môj ex mal čistý príjem zo živnosti 18 000€ za rok a v ďalšom roku hneď v januári si založil jednoosobovú s.r.o. ?
@mamadievcatiek však môže si človek otvoriť sročku aj s nulovým príjmom. Ide o to, že sa to nie vždy oplatí. A už vôbec nie pri malých zárobkoch, len to tvojmu ex asi nik nepovedal 🙂
Vie niekto poradiť, či sa to mne oplatí pri príjme 8500-9000€ ročne? Som SZČO, iný príjem nemám.
Vie niekto poradiť, či sa to mne oplatí pri príjme 8500-9000€ ročne? Som SZČO, iný príjem nemám.
@anonym_ed1731 Ak fakturuješ len 9000 za rok, tak zavri živnosť a zamestnaj sa.
@anonym_ed1731 z takeho prijmu dokazes vyzit? Alebo robis aj cernotu?
@anonym_ed1731 z takeho prijmu dokazes vyzit? Alebo robis aj cernotu?
@iv007 Žiaľ, černotu nemôžem robiť. Vždy v robote som prihlásená v systéme, dá sa to skontrolovať kedykoľvek.
@mamadievcatiek však môže si človek otvoriť sročku aj s nulovým príjmom. Ide o to, že sa to nie vždy oplatí. A už vôbec nie pri malých zárobkoch, len to tvojmu ex asi nik nepovedal 🙂
@a0 Tak môj ex tvrdí že takto platí nízke odvody a že on namiesto dotovania štátu, svoje peniaze investuje do zlatých a strieborných tehličiek.A že jeho účtovníčka si takto kúpila byt.A teraz keď už je v dôchodkovom veku tak ho prenajíma a má pasívny príjem.Jeho cieľ je vyhnúť sa plateniu odvodov, už rok a pol má s.r.očku.To radil aj mne aby som tak tiež urobila.Roky som mala živnosť ale odvody som platila.Teraz mám prácu na TPP a nič lepšie som nemohla urobiť.Vela živnostníkov sa radšej zamestná pri takto zvyšujucich sa odvodoch.U nás už dve ženy rušia kamenné obchodíky a vypredadávajú tovar Sú to ženy nad 50 rokov a ťažko sa im bude v tomto veku hľadať práca.
@a0 Tak môj ex tvrdí že takto platí nízke odvody a že on namiesto dotovania štátu, svoje peniaze investuje do zlatých a strieborných tehličiek.A že jeho účtovníčka si takto kúpila byt.A teraz keď už je v dôchodkovom veku tak ho prenajíma a má pasívny príjem.Jeho cieľ je vyhnúť sa plateniu odvodov, už rok a pol má s.r.očku.To radil aj mne aby som tak tiež urobila.Roky som mala živnosť ale odvody som platila.Teraz mám prácu na TPP a nič lepšie som nemohla urobiť.Vela živnostníkov sa radšej zamestná pri takto zvyšujucich sa odvodoch.U nás už dve ženy rušia kamenné obchodíky a vypredadávajú tovar Sú to ženy nad 50 rokov a ťažko sa im bude v tomto veku hľadať práca.
@mamadievcatiek napadlo mi, 18k mal zisk, či tržby? Ak zisk, tak sa mu to rozhodne oplatí. Inak je to pre malé firmy také no, z blata do kaluže.
@anonym_ed1731 nie neoplatí sa ti s takým príjmom mať sro, tam hlavne funguje úplne inak výber peňazí a veci s tým spojené, nie tak ako pri szčo. Mimochodom, fakt, z čoho žiješ, či nie si hlavný zdroj príjmu v domácnosti? Na szčo 9k je ozaj malo však to nemáš ani minimalku za rok. 🙈prehodnoť to, kde pracuješ.
@anonym_ed1731 Ak fakturuješ len 9000 za rok, tak zavri živnosť a zamestnaj sa.
@synne hej, v 50-tke sa všetci o mňa pobijú🤔
@mamadievcatiek napadlo mi, 18k mal zisk, či tržby? Ak zisk, tak sa mu to rozhodne oplatí. Inak je to pre malé firmy také no, z blata do kaluže.
@a0 Zisk. Ale on to urobil účelovo aby neplatil vysoké odvody.Poradila mu to jeho účtovnička.
@anonym_ed1731 50tka není vysoký vek.Mam po 50tke a normálne pracujem.
@anonym_ed1731 Živnosť som ukončila po dlhych rokoch tento rok a bolo to najlepšie rozhodnutie, neľutujem.
@a0 Zisk. Ale on to urobil účelovo aby neplatil vysoké odvody.Poradila mu to jeho účtovnička.
@mamadievcatiek ak samotný zisk, tak sa mu to rozhodne oplatí. Lebo v takom prípade môže mať tržby aj okolo 100k ročne 🙂.
@anonym_ed1731 Podľa tej vysokej fakturácie sa idú zjavne potrhať aj o služby
@synne prácu (klientov) mi prideľuje šéf, neovplyvním to. V podstate by ma mal zamestnať, no je mu výhodnejšie zamestnávať ľudí na živnosť.
@synne prácu (klientov) mi prideľuje šéf, neovplyvním to. V podstate by ma mal zamestnať, no je mu výhodnejšie zamestnávať ľudí na živnosť.
@anonym_ed1731 to je nelegálne

@carduelis s týmto si sadnite radšej ku účtovníčke osobne, nech vám všetko vysvetlí, je tam toho viac - aj možnosti výberu peňazí, aj ročná larva za licenciu,… 🙂