icon

Ako funguje nábor ľudí a prezeranie životopisov?

11. jún 2025

Ahojte,
chcela by som sa opytat ako funguje nabor ludi. 😅
Vyhodi sa inzerat napr na profesiu a kedy zvyknete pozerat zivotopisy? Naozaj kazde jedno cv prejdete?
Ide o to, ze som poslala CV do jednej firmy pred tyzdnom kedy bol aj inzerat vyhodeny, a do dnesneho dna si ho nepozreli. Na profesii to ukazuje ci bol prezrety alebo nie. A myslim si ze som naozaj vhodny kandidat na poziciu.

Dakujem za odpoved.

sowhat
11. jún 2025

tyzden je malo. recruiteri maju toho vacsinou tiez dost a dostanu sa k tym CV aj po dvoch-troch tyzdnoch

tiika
11. jún 2025

Áno, zvykla som pozerať vždy všetky. Avšak môže sa stat, že medzi tým došlo k nejakej zmene; pozícia sa už obsadila, našiel sa top kandidát, alebo sa naopak obsadzovanie pozície odsunulo či je to v štádiu riešenia a vyber sa bude robiť dlhší čas, teda aj zbierať CV. Je teda viacero dôvodov, prečo tomu tak môže byt.

autor
11. jún 2025
@tiika

Áno, zvykla som pozerať vždy všetky. Avšak môže sa stat, že medzi tým došlo k nejakej zmene; pozícia sa už obsadila, našiel sa top kandidát, alebo sa naopak obsadzovanie pozície odsunulo či je to v štádiu riešenia a vyber sa bude robiť dlhší čas, teda aj zbierať CV. Je teda viacero dôvodov, prečo tomu tak môže byt.

@tiika Stale maju zverejnenu poziciu az do konca juna.
Ale dakujem, budem cakat 🙂

haraburdova
11. jún 2025

Ahoj, ano pozeram vsetky CV. Tie ktore ma zaujmu a vyhovuju kontaktujem behom 2-3 dni a pozyvam na pohovor. To je na pozicie kde sa mi prihlasi napriklad 40-50 uchadzacov. Take kde sa prihlasi 300 a viac, to trva taky tyzden kym ich prejdem.

denkabemommy
12. jún 2025

1. Rátaj, že sa ozvú do 2t, neskôr zvyčajne nie 2. Nie vždy sa na profesii aktualizuje to, či recruiter videl tvoje CV.

queen_el
12. jún 2025

Profesia nie vždy ukazuje dobre. Ja mám tam viac takých, že iba odoslané a už som bola aj na pohovore.