Koľko “čakať” na odpoveď po odoslaní životopisu?

27. júl 2023

Ahojte, chcela by som vedieť, koľko tak priemerne čakáte na odpoveď po zaslaní životopisov? Mne sa nikto neozýva, už je to pár dní čo som nejaké poslala🙈. Chápem, že sa neozvú všetkým, ale zaujíma ma ten priemerný čas. A myslím si že som vhodný kandidát podľa požiadaviek. Už roky som neposielala životopis, tak nemám skúsenosti. Vlastne pred rokom som jeden krát poslala, mala pohovor, ale nemali ani toľko chochmesu dať vedieť výsledok. Ďakujem za vaše skúsenosti.

aiana24
27. júl 2023

To je bezne - i ked trochu neslusne - ze nikto ani nezareaguje. Tiez sa mi to stavalo.

vikusjk
27. júl 2023

Ak nemaju uvedene inak, tak cca do dvoch tyzdnov ak sa neozvu, tak z toho velmi pravdepodobne nic nebude.
Zvycajne, ak potrebuju obsadit poziciu co najskor a dostanu CV, ktore im vyhovuje, ozyvaju sa tak o dva dni. Ale je dovolenkove obdobie, cize sa to moze z toho dovodu predlzit.

andreakotesova
27. júl 2023

Poslala som v r. 2014 a zatiaľ nič... 🤣

maris5
27. júl 2023

Niekedy sa ti ozvu za 3 tyzdne, lebo mala personalistka dovolenku, potom mal sef na oddeleni dovcu a niekedy sa neozvu vobec.
Treba ist dalej a necakat. Casom zistis, ze niektore inzeraty su tam nonstop a tvaria sa, ze oni ux niekoho nasli, ale o tyzden je to tam opat.
Mne do terajsej praci zavolali na pohovor potom mesiac a pol nic, lebo mali dovolenky. A potom sa ozvali, ze ci viem na druhy den nastupit.

martul
27. júl 2023

Možno majú termín dokedy treba posielať žiadosti a až po ňom vyhodnotia komu sa ozvú

alenah31
27. júl 2023

som HR personalista. Na pohovor volám len vybraných uchádzačov o zamestnanie na pozíciu, ktorú ponúkame. Tí sú pozvaní k výberovému konaniu na pohovor v prvom kole. Až týmto uchádzačom - pokiaľ nepostúpia ďalej - sa oznamuje, že "ďakujem, ale požiadavkám úplne nevyhoveli" @alana24 zvyčajne sa na žiadosť s CV ozýva len vybraným uchádzačom presne tak ako píše @martul - mnoho spoločností to pre istotu píše priamo v inzeráte - my tiež. Ale ZP ani iný právny predpis mi neprikazuje odpovedať na každú podanú žiadosť či zaslaný životopis - to by niektoré personalistky nič iné celý deň ani nerobili - niekde príde aj 50 žiadostí so životopisom denne. "Nepísaným pravidlom" je pozvať na pohovor vybraných uchádzačov do 14 dní od zaslania žiadosti (nie vždy sa dá hneď - napr. personalistka čerpá dovolenku a dostane sa k tomu až po týždni). A tiež záleží aký typ podniku to je a o akú pozíciu ide - do výroby sa konania robia inak - rýchlejšie a to vie urobiť aj vedúci výroby či majster zodpovedný za daný úsek výroby a pre management a človeka do administratívy je ten koncept pohovoru úplne iný.

rebrambora
27. júl 2023

Je dovolenkova sezona, cize normalne, ze to dlhsie trva.

vroni
27. júl 2023

@alenah31, je beznou praxou a slušnosťou firmy, ze na CV, ktoré nebudem zohľadnovat, odpoviem okamžite (je to normomail, ktorého "napísanie" mi netrvá ani 20 sekúnd). Ignorovanie CV ukazuje na celkovú absenciu firemnej kultúry a je to prejav hulvatstva.

muchotrafka298
27. júl 2023

Ja som odpisovala na vsetky, ale bohuzial po zlej skusenosti uz neodpisujem. napisala som slusny email, ze kandidat nesplna nase poziadavky (nesplnal dotycny ziadnu poziadavku zadanu v inzerate a tym padom nebol pozvany na osobny pohovor) a dosiel mi od neho vyhrazny email s tym, ze co si to dovolujem mu vobec pisat, ked sme ho nepozvali na pohovor a mam mu zdovodnit preco a on is ma najde.... V inzerate na profesii ak mame, je jasne napisane, ze kontaktujeme iba vybranych uchadzacov a nasledne tym, co su pozvani sa po pohovore ozveme, aj ked neuspeli.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela2202
27. júl 2023

aj donekonečna 😂

autor
27. júl 2023

@daniela2202 😂
@alenah31 ono je to pochopitelné, ak je veľmi veľký záujem o pozíciu, nedá sa ozvať každému. Ja sa ozývam len na veľmi úzky okruh inzerátov a keďže si dosť vyberám a na hľadanie ma nič netlačí, ozývam sa len tam kde spĺňam požiadavky a zároveň si viem predstaviť pre nich robiť.
@muchotrafka298 fiha, to su ale skusenosti..

janka2501
28. júl 2023

Mne sa ozvali aj o 2 dni,ale aj po mesiaci, a aj vobec