icon

Ako je platená práca v režime 24/7?

14. okt 2024

Ako je to platene ked je clovek neustale v pohotovosti?

martul
14. okt 2024

Žeby príplatok za pohotovosť?! Švagor tak má v ŽSR.
Ale asi by si mohla napísať trošku viacej, lebo takto radiť,....

autor
14. okt 2024

jedna sa o sbs, robia sa tam 12tky a je nepretrzita pohotovost....
zaujima ma ako sa platia tie dni ked by som mala "iba " pohotovost?

melanta
14. okt 2024

Zákonník neumožňuje mať pohotovosť 24/7. Samozrejme, je možné sa dohodnúť aj nad rámec zákona, s tvojím súhlasom, ale kto normálny by to robil? Pohotovosť znamená, že kedykoľvek zavolajú, hneď ideš. Čiže musíš byť neustále doma, prípade len v okolí, nemôžeš ísť na výlet s deťmi, nemôžeš povedať, že teraz si na nákupe v Tescu, tak prídeš za 2 hodiny. Nie je dôvôd, aby normálny človek na niečo také pristúpil.

Inak mzda za neaktívnu pohotovosť, čiže ak si doma, je minimálne 20% z minimálnej mzdy. Ako je to v konkrétnej spoločnosti, sa musíš pýtať v konkrétnej spoločnosti.

januska12323
14. okt 2024

Pýtaj sa na podmienky v danej firme.

mimimoje
14. okt 2024

môj muž tak má, raz za cca dva mesiace musí byť v pohotovosti týždeň 24/7 a dostaviť sa do práce do 30 minút. Tak to majú v zmluve. Je to platené a plus ak musí do práce v tom čase, tak má platené odpracované hodiny. V ten týždeň normálne pracuje 6.00-14.00 a plus navyše táto "pohotovosť" - nemôže ísť v tom čase na dovolenku, cestovať, ani piť alkohol (nesmie nafúkať, ak ho "povolajú"). Všetko má v zmluve.

viestta
14. okt 2024

Pozri si Zakonnik prace, ten upravuje nahrady aj na pripad pohotovosti. Minimalne tolko co uklada ZP ti musi zamestnavatel platit

kiki68
14. okt 2024

Tatinko od kamosky maval, nejak 5 dni a pauza a mal to 5 minut pesi od domu. Jednalo sa o fabriku. Normalne bol v praci a potom mal pohotovost tu nahodnu. Pamatam si to, bola som u nich pecena varena.

egonsk
14. okt 2024

Ja som maval za 2 tyzdne pohotovosti +500eur. A ked bol vyjazd, tak hodiny platen +100%

autor
15. okt 2024

@egonsk cize z mesiaca si mal 2 tyzdne pohotovost?
A ked ta "Pocas" zavolali ako to bolo platene?

autor
15. okt 2024

@melanta dakujem 🙂
no ved chcem ist pripravena na stretnutie, nech ma nieco nezaskoci a viem si odargumentovat aj svoje podmienky🙂

egonsk
15. okt 2024

ano, presne tak. A ak nahodou ma zavolali, ten cas co som musel travit robotou bol plateny so 100% priplatkom, samozrejme ak trebalo docestovat, ratala sa aj tato doba do vykonu.

autor
15. okt 2024

@egonsk a koľko casu si mal na “príjazd” vtedy keď ta stiahli z pohotovosti? Býva to nejak limitované?
Ak môžem v akej oblasti, v sbs?

egonsk
15. okt 2024

s bezpecnostou to malo nieco spolocne, ale sbs to nebolo. Ale ako ti pisali ini, kazda firma to ma nejako inak nastavene a treba si najst to, co ti vyhovuje.

autor
15. okt 2024

@egonsk ok dik
dufam ze tu nebude pohotovost cely mesiac🙈😅

autor
5. nov 2024

@melanta dakujem 🙂
no ved chcem ist pripravena na stretnutie, nech ma nieco nezaskoci a viem si odargumentovat aj svoje podmienky🙂