icon

Ako je to s nárokom na materskú?

domi313
13. aug 2017

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako je to s nárokom na materskú. Som v 9tt. Pracovný pomer mi začal 1.11.2015 a bude končiť 31.10.2017. Predpokladám, že keď sa môj zamestnávateľ dozvie, že som tehotná zmluvu na neurčito mi už nedá a tak sa mi pracovný pomer skončí. Predpokladaný nástup na materskú dovolenku mám 5.2.2018. Budem mať nárok na materskú alebo len na rodičovský príspevok? Ďakujem

Strana
z3
evittam
15. aug 2017

@ervenka Tak mozno po prímestskych castiach rozvazaju, ale inak urcite nie.😉

janinamojka
15. aug 2017

@evittam ahoj,tak je to ok a vztahuje sa na mna ochranna lehota 8mesiacov..podla coho a kolko sa pocita materska,z hrubej mzdy?

evittam
15. aug 2017

@janinamojka Nastupujes na MD v r.2018 cize tvoj VZ pre vypocet MD bude hruby prijem za r.2017 a z toho 75%.

evittam
15. aug 2017

@janinamojka A kto ti to povedal, mas to písomne?

evittam
15. aug 2017

@janinamojka Cize tvoj hrubý príjem za r.2017/191 (dni od 1.1.-10.7.-ak tam nebola PN, OCR)= tvoj denny VZ a z toho 75%

janinamojka
15. aug 2017

@evittam bola som najpr.za lekarom,ten mi dal papier,mily,zlaty,ochotny..bola som v social.pois.tak mi povedali ze si mam potvrdenie nechat pre pripad Pn,zatial budem poberat davky v nezamest.a potom.poziadam.o matersku..

evittam
15. aug 2017

@janinamojka A to ti len nejaka pracovníčka za okienkom povedala? Nakolko to nemá ziadnu vypovednu lehotu do buducna, bohužiaľ

janinamojka
15. aug 2017

@evittam ale mam potvrdenie lekara.

evittam
15. aug 2017

@janinamojka Tak to je hlavne. Ono ani neviem ci by ti dali nieco pisomne na SP. Jedine,ze by si napisala mail na kontaktnu linku SP-oni pekne odpovedia a mas zo cierne na bielom.😉

evittam
15. aug 2017

*to

janinamojka
15. aug 2017

@evittam ved prave..ja som tam ten tetuske vitazoslavne mavala s tym papierom popred oci a asi tri krat jej zopakovala a zdoraznila ze aha vidite som v ochrannej lehote😀a ona mi flegmaticky len niekolko krat zopakovala ze fajn ale ze oni to nikde nepisu a neeviduju,ze si mam doklad nechat ak by som bola pn a ked budem ziadat o materske...🙂😉

Strana
z3