Ako mamička zarobiť peniaze bez investície?
mamicky, poradte mi prosim
dostala som sa do situacii, ktoru som asi ani vo sne necakala, exmanzel zomrel pri autonehode, neprispieval sice na deti vela, ale bolo to aspon nieco, teraz uz zijeme iba z jednoho platu, no chcem, aby sme niekde vypadli aspon na 2 tyzdne v lete a nic neriesili, cize hladam nejaku pracu, velmi vela na mna vyskakuje trading, no ja som v tomto stratena, cely zivot pracujem s ludmi a nie za pocitacom, dalsia vec je ze pri tradingu by som musela investovat aspon par 100€ a to uplne neviem ci by sa mi potom vratilo, nemozem ale zaroven mat ani dalsiu pracu popri mojej aktualnej kedze koncim az okolo 17:00-18:00 a nestiham to... dajte nejake tipy ak mate, budem vdacna...
@vyrovnanaosoba bohužiaľ pri dnešných cenách je 100€ už malo, iba za ubytovanie dá človek okolo 100€ na noc pri 3 osobách a kde je ešte cesta a strava ?
@zuzka1117 veď ja to viem. Preto píšem, že by som nedala posledné peniaze na dovolenku, ale radšej investovala inde a deti sa vedia odreagovať aj v lese, pri grilovačke, či pri jazere. Môj názor.
@zuzka1117 boli sme v lete v Maďarsku. Za dom u súkromníka sme zaplatili 120e na týždeň (známy) a chodili sme jeden deň kupko, jeden deň zoo. Jeden deň motokáry, park, ďalší deň po meste, posledný deň kupko a domov. Každý večer sme opekali. Vyšlo nás to na 1000e pre 2 dospelých dve malé deti a dvaja pubertiaci. Tento rok už neplánujeme ísť, lebo ceny išli hore, za ubytovanie chce 320e za 5 dní. Aj ceny vstupného išli hore a stravovanie tiež. Takže pôjdeme len na jednodňové výlety. S bicyklami.
chodievajte na menšiu turistiku... nepíšeš či máš auto, ale zbehnúť do Tatier, na jeden deň a večer späť sa dá kedykoľvek... nemusíte ani Tatry - skúste aj V. Fatru, Oravu, Liptov... všade nájdeš turistické chodníky....
@vyrovnanaosoba tiež si myslím...
@vyrovnanaosoba ceny taborov isli tiez brutalne hore, dcera ide robit v lete animatorku a pobyt pre dieta na tyzden tam stoji 350 E, poslat tam tri deti, tak bezny smrtelnik s priemernym slovenskym platom nema dalsie tri tyzdne za co jest ☹
Bud lepsie platena praca tpp, alebo + nieco na doma na vecer😏 neviem ci daco zaujimave vies? Prekladat, projektovat, dizajn, drobne uctovnictvo, niekomu znamemu s firmou s administrativou vypomoct, torty piect ... ako samozivitelka nemozes deti nechavat furt same a chodit na dve sichty. Je vsak super, ze chces detom dopriat aj normalne veci, ako dovolenka/vylety a pod.
@masinka syn bol v lete za 210e na 13 dní
@masinka a to kde a načo je zameraný?
@vyrovnanaosoba Hotel Vrsatec, nejaky carodejnicky na styl Harryho Pottera. Ked mi povedala tu cenu, tak som len zirala. Moje decka boli vlani na 9 dni za 180 E a to bol len denny, ale tu v Bratislave to je este fajn cena.
@ema_bazar cez bikend ipratovanie alebo strazenie deti pripadne doucovanie aj online... Najdes na domelia alebo douc ma mozes si tam urobit profil tusim zadarmo
@ema_bazar nehľadala by som si pracu ale zmenežovala prijem aký mám. Na dovolenku by som nešla, deti poslala do tábora alebo k babkám ak sa dá na dva tyzdne. A ja by som si urobila dovolenku sama doma a nerobila vôbec nic. Ani nevarila🙂)) len by som oddychovala, spala ak treba tak viac cvičila (ak máš sedavu pracu) toľko brigádou nezarobíš kolko ja by som ušetrila za tie dva tyzdne🙂 Vyjedla by som zásoby v špajzi (viem ze ich treba kúpiť za peniaze) a do obchodu by som sla až po “super dovolenke”.
Tiež mám pocit že SR je ovela drahšie ako napr PL aj tam sa dá užiť dovolenka s detmi. Stan je nue sz taká lacná sranda (treba auto, spacáky, nepremokavé veci, veci na varenie, varič…)
@vyrovnanaosoba perfektný program a bicykle sú super nápad aspoň na 4 tyzdne chodit hore dole konecne niečo normalne pre deti a nie týrať ich v ALL inclusive a horúčave v Turecku.
Sirotske by mali vyplatit spatne, takze by ti mohla prist vacsia suma naraz
@zeldia že týrať deti v All inclusive v Turecku 🤦🙈🙈🙈, nie nikdy som v Turecku nebola, ale...
@ema_bazar my sme v minulosti chodili na chatu pri jazero... Boli to úžasné dovolenky, na chate boli bycikle, v dostupnosti bolo zoo... Ale teda žili sme z dvoch platov, nebolo na rozhadzovanie, a týždeň nám musel stačiť.... Vlastne sa máme lepšie ako v minulosti a áno týždeň stačí aj teraz...
@zeldia bola som v lete v Turecku a ozaj tie deti nevyzerali ako týrané 😄 majú tam program animátorov tobogany more bazény ale keď na to nemajú tak bude fajn aj urobiť denné bicyklove výlety. Zas možno je dobre sa zamyslieť že možno tým deťom to dobre padne umrel im otec prídu na iné myšlienky keď zmenia prostredia.
Určite pozri aj cez zlavomat nejaké predĺžené pobyty do poľská wellness alebo také cosi
A nejakú rodinu nemáš? Takú, ktorá býva ďalej, sesternica, teta, kam viete v lete ísť napríklad na 3/5 dní. Niečo prispejes na jedlo, energie, stále by to bolo menej ako v hoteli. My ako decka sme v lete chodili k rodine na par dni, aj s rodičmi. Oni si oddýchli a my sme mali super zážitky. Dlho nie, lebo potom aj hostiteľ už má toho dosť. Ale par dni sa zvládne. Ja som si nedávno nasla brigádu, na piatok po práci.
- upratovanie. 10€/hod. Makacka, ale dá sa to zvládnuť. Jednak total pri tom vypnem hlavu, a dostanem peniaze hneď na ruku. Upracem zaplatia a idem domov. Upratujem 4-5hodin. Treba hľadať, skúšať, volať. Vraj si ani neviem predstaviť, aké je ťažké nájsť dobrú upratovačku.
@lakebabe myslím ale, že v každej práci je ťažké nájsť dobrého, zodpovedného človeka. Ľudia akoby stratili zmysel pre zodpovednosť, odrobia fakt co musia, ani to niekedy nie. Pritom veľa ľudí narieka, že nemá prácu. Ale ak je človek zodpovedný, snažívy, prácu si vždy nájde. Je jedno ci upratovačka, predavačka, čašníčka. Všade vidno ľudí, ktorí chcú robiť a ktorí akože robia.
@dkethe konečne pekná odpoveď.
Ženy prečo riesite dovolenky, ona sa nepyta kam ma ist a kde usetrit. Ona chce ist k moru ale hlavne sa vas pyta kde a ako zarobit. Namiesto toho zas poucujete, kam ma ci nema chodit 🤷♀️
Autorka skus zacat piect kolaciky, mozno jednoduche torty, nauc sa mozno nieco specialne, nieco co v obchode stoji vela, alebo cukrarni. @dkethe ti dobre poradila. Mozes potom dat vediet znamym, mozno si zalozit Instagram, FB. Mozes sa pridat na stranku domelia.sk napr alebo take podobne a obcas postrazit nejake deti, niektore zeny to robia ze strazia aj u seba doma so svojimi detmi. Mrzi ma strata otca tvojich deti.. a este teoreticky, nezdedili oni po nom nic? Ale kazdopadne privyrobit sa da, ale zas nezodri sa. Bud tu pre svoje deti..
@1fifinka1 samozrejme len ona konkrétne potrebuje niečo na par hodín a to nemôže pri deťoch robiť čašníčku alebo v obchode. Ale je strašný problém nájsť zodpovedných ľudí a hlavne keď potrebujem upratať dom aby som dá toho človeka tu nebála aj nechať. Inak s tým pečením neviem ci to je ešte v dnešnej dobe pri cenách surovín zmysluplne. Vela kociek v okolí co pieklo krásne torty a kolace prestalo lebo to je strasne časovo náročné, surovíny a energie sú drahé aj formy a materiál a prvotné investície sú dosť vysoke.
@liv1 jasne viem sama som piekla cca dva tri roky na objednávku keď som bola kedysi doma a nudila sa, ale tiež som s tým sekla a to suroviny ešte nestali to co teraz. Objednavok som mala velmi veľa , ale bolo to časovo narocne a ludia by chceli
Všetko zadarmo. A zas trebalo kúpiť na začiatku kvalitný robot ja som kupovala dva plus ručný mixér formy na pečene nanuky, formy na laskonky, tortove plechy, normálne plechy, striekacie sacky, špičky, formičky, x surovin ovocia lyo atď...
Hlavne k peceniu treba mat vzťah a nejake estetické cítenie, poznám kamarátky ktoré aj keby strašne chceli dodrbu aj bábovku. To ako ja neviem absolútne šiť a som na to lava niekto nevie piecť. Ale určite by som to nevidela ako nejaké extra veľké zárobky. Kamarátka mala výrobnú na torty hlavne po par rokoch si radšej nasla prácu na tpp a už len sem tam vezme zákazky keď ma dovolenku.
Druhá vec je ak je niekde kde je obrovská konkurencia ako tu v okolí je toľko báb co pečie že sa podbiehali s cenami.
@lakebabe a ďalšia vec, začína sa udávať. Minule bolo v správach, že ľudia posielajú podnety na hygienu, ti to potom prešetruju a pokutuju. Viac ako kedykoľvek predtým. Keď sa nedovolaju posunu to na políciu. Dnes nikdy nevieš kto ťa bonzne. Ci mäso, ci vajcia, ci syry, ci torty. A furt sa strachovať. Viem, že chce na par hodín, myslela som všeobecne, že ľudi dobrých je veľmi ťažké zohnať.
@lakebabe autorka sa nepyta na extra velke zarobky. Pyta sa ako si privyrobit. Jedno obdobie som sa asi prilis vela “nudila” a piekla som, ale velmi kratko bezlepkove eclairs na objednavku. Bol o to zaujem, ale mna to prestalo bavit, financie som nepotrebovala. Ak sa zdvihli suroviny, treba zvysit cenu, zadarmo to asi robit nebude nikto. Ked sa bojis zdvihnut cenu umerne nakladom, tak fakt nezarobia nic. Ak sa nedokazes predat za adekvatnu cenu, potom to nerob. To tak vaeobecne myslim, nielen teba. Niektori ludia zas pytaju za to nehorazne peniaze, a i tak objednavky maju. Samozrejme ze niekto kto k tomu nijaky vztah nema a ani troska esteticke citenie, to predsa robit nebude. Je to ale stale jedna z moznosti…a jedna z tych lepsich, lebo to mozes robit z domu a nemusis od deti odchadzat.

@zuzka1117 ja si nemyslím, že je to lacná záležitosť, pre mňa aj 1000e je dosť utratiť na dovolenku. Veď to na brigáde nezarobí ani za 3 mesiace.