icon

Ako motivovať dcéru, aby vytrvala v práci?

24. júl 2024

Po škole prvá práca - 2 roky, odišla kvôli šikane od šéfky (videla som správy ako jej písala, že je neschopná pi.a atď,) toto chápem.
Odvtedy však stále mení.. Nikdy nevydrží.. robila 6m ako asistentka predaja ale chcela prácu, ktorá jej dáva zmysel. , Skúsila banku kde nezvládla nátlak z plánov. Z núdze išla do výroby, čo jej lekárka neschválila zo zdravotných dôvodov.
3 mesiace firma kde sa jej pačilo ale firma rozviazala s dodávateľom pracovnú zmluvu a kvôli tomu ju vyhodili na konci skúšobnej doby.
Teraz má nové miesto kde sa jej práca páči a chce pokračovať v tejto sfére (aspoň už vie aký smer ju zaujíma) ale na inom mieste, vraj kolega tu je hnusný na ňu (neviem či to je pravda, plakať plakala ale tak každá z nás má zlé dni v práci, zato netreba hneď meniť)
Nejde o financie ale tak toto sa nerobí. Mala som 2 zamestnania doteraz, boli zlé dní ale treba vydržať aj to. Ani zo školy nemohla odísť len lebo mala zlý deň.

Strana
z2
zorkahorka
25. júl 2024

@gemerka17 co je to toxické prostredie? Ja mam niekedy pocit, ze mladi ho vidia vsade...

dankanka
25. júl 2024

Toto sa praveze robi :D

gemerka17
25. júl 2024

@zorkahorka každý druhý deň tu riesi anonym, či má podať v praci vypoved alebo nie a vydržať. Výber si z tých nekonečných diskusii relevantne odpovede.

barborachors
25. júl 2024

ani sa jej nečudujem, ze nevydržala, ked si taka mudra, vybav pracu dcére po známosti, kde su normálni ludia aj sefovia aj kolektív. Alebo si to chod skusit a potom tu píš, som zvedavá co zazijes ty.

domkakvet
25. júl 2024

Ak sa zivy sama, prispieva na domacnost, tak neries.

scorpionflower1
25. júl 2024

Ja mam 37 a mala som uz 6 zamestnavatelov ( niektore boli aj subezne) prave to, ze ty si mala 2 zamestnavatelov za cely zivot nie je uplne ok. Zamestnanie by sa malo menit cca kazdych 5 rokov (nie profesia, zamestnavatel) ja mam kolegov, ktori robili cely zivot u jedneho zamestnavatela a su casto totalne mimo, lebo nevedia ako sa veci daju robit inak a lepsie. Sefka im natlaci do hlavy ako zle im bude inde, tak ju posluchaju na slovo.
Tvoja dcera by mozno mala byt asertivnejsia a namiesto utekania by si mala nastavit osobne hranice a kolegovi dat najavo, ze si k nej nemoze dovolovat. Nie trpiet spravanie, ktore sa jej nepaci.
Ak sa ocitne vo velmi toxickom prostredi nech odide prec. Je mlada, firiem a prilezitosti je dost.
To len starsia generacia je presvedcena, ze hanba a zlyhanie odist zo zamestnania.

caroline_
26. júl 2024

ja som taka ista,uz nie je doba kde clovek bol v prvej praci do dochodku,je mlada,treba skusat,zivot ma len jeden naco sa bude niekde trapit

stanulienkat
26. júl 2024

Suhlasim s autorkou. Je to velmi caste striedanie zamestnani. Jedna vec je nenechat so sebou zametat, druha vec je, ze kazdy sa v dnesnej dobe zruti uz z toho, ze na neho niekto skaredo pozrie. Vsade na svete bude nieco, co jej bude vadit, alebo jej nesadne. Ale ona si nehlada kamosov a zabavny kruzok. Ona je dospely clovek v pracovnom procese. Je pravda, ze nie je doba, kde musi byt 20 rokov, ale striedanie zamestnani velmi vela vypoveda o cloveku, o jeho pracovitosti, zodpovednosti....

rozkvet1
26. júl 2024

A ty čo sa do nej staráš? Nie je náhodou samostatná a dospelá? Aj keby menila prácu každý týždeň, tebe do toho nič. Lepšie ako niektorí čo nenávidia svoju prácu ale boja sa ju zmeniť tak sa v nej radšej trápia. Buď rada že je ochotná pracovať a ty si nájdi nejakú záľubu...

luccija
26. júl 2024

Nevidím na tom nič divné.Skor, že ani nevie čo chce robiť banka, výroba atď...ja som tiež odišla, keď som videla, že vzťahy sú zle nebudem chodiť do práce s nechuťou.Je mladá bez záväzkov ešte si to môže dovoliť.Najlepsi zamestnanec je ten čo má finančne záväzky a skloní hlavu a boji sa odísť, a ho raz zradí zdravie

hankab
26. júl 2024

Po VS bez skúsenosti som 2 roky robila čašníčku v zafajčenej herni. Odišla som kvôli kolegyniam, ktoré so mnou vydrbavali a vyberali si najlepšie zmeny, lebo boli rodinne príslušníčky majiteľa. Skúsila som prácu vo výrobe - zdvíhala som 7kg kovové platne z výšky členkov do výšky pása. po 2 týždňoch som sa pratala. Aj v trafike 12h bez možnosti si sadnúť - 2 dni som vydržala. Prešla som si cez firmy, kde šéfovia boli neuroticki dementi, nafucani zbohatlíci, čo pomaly čakali, že asistentka im bude utierať os*aty zadok. Zažila som bordel, keď ma nechali 4 mesiace sedieť na mieste a tváriť sa, že niečo rovinky reálne pre mňa robotu nemali a už vôbec nie čas ma zaucat. Peniaze išli na účet “zadarmo”. Bola som aj v 2 firmách, kde ledva na konci mesiaca naskabali zamestnancom na výplaty.
Čo je dosť dobrý dôvod na opustenie prace, ktorá niekomu nevyhovuje? Lebo niekto naozaj môže byt spokojný 20 rokov a neriešiť, a iný ide z jednej do druhej katastrofy, z kaluže do blata. Ale nazývať ho preto rozmaznaným a malo odolným mi príde zvláštne. Sme fakt mulice, čo majú zaťať zuby a makať do posledného dychu? Sú aj prace, kde to nie je nutne.. len treba skúšať a počkať si na takú.

Strana
z2