Ako môže niekoho baviť práca?
Ja pracujem v zdravotníctve,cca 15 rojov, rodinu nemam a žijem dosť samotársky. Som z ľudí a množstva prace strašne vycerpana, vadí mi množstvo ľudí a hluk všade naokolo aj mimo práce, domov chodím KO a to aj veľa kolegov. Občas su svetle chvíľky, ale negatívne pocity prevažujú. Človek v sebe musi potlačovať únavu a nervozitu, pacienti sú všelijakí, taktiež mám dosť privátneho stresu. Uvažovala som nad zmenou, ale nič iné neviem robiť.
Preto nechápem ako môže niekoho baviť práca, tešiť sa do nej. Je to vôbec možné pri psychicky a fyzicky náročnej práci? Keď človek nevie, či počas 5 minút ma ist na záchod, niečo zjesť, vypiť kávu alebo vybaviť telefonát, lebo už vyše hodinu nestíha odpovedať na zmeskany hovor?Či to povedia skôr ti, čo majú napr nejakú kreatívnu prácu alebo pol pracovnej doby presedia na recepcii alebo v korporate s telefónom v ruke, pripadne kecajú s kolegami v kuchynke?
@mikadooo Kupele sú pre mňa najhoršie, to je akoby vysokoškolský internát pre starších, mnohí čakajú červený koberec a nulové pravidla, lebo si platia pobyt…nemajú záujem o skutočnú liečbu, len o zábavu ….v nemocnici sú to lukratívne teple miesta, menej často voľne…teraz som vo veľkej ambulancii, ale ten otvorený priestor, žiadne súkromie, služby do večera a hluk ma unavujú….asi si budem musieť nájsť niečo iné
@katrin21 behám s deťmi, tancujem, v triede si takmer nesadnem 😀 A domov chodím unavená a spokojna.
autorka - ja by som v takom prostredi, ako opisujes, urcite nepracovala, to musi byt hrozne. Ak si fyzioterapeutka, nerozmyslala si, ze budes poskytovat sluzby 1:1, sama za seba?
Ja som predavačka😅 a hej, milujem moju pracu milujem ten kontakt z ludmi, milujem to ked mi povedia ze su radi ze ich obsluhujem ja a nie ta neprijemna zamracena kolegina co sa ani neusmeje, komunikaciu z kamionakmy, z dilermy...😁
99% zo 100%zakaznikou su pre mna zlepsenie nalady/dna asi som divna ale bavi ma to a uzivam si svoje smeny 😁
Robim projektovu manazerku a som uplne vyhorena uz po 16 rokoch 🙂. Jedine, co ma tu drzi, je moznost prace z domu, kedze pri troch detoch to potrebujem ako sol. Inak uz ma tu skutocne nedrzi vobec nic.
Moze ta bavit práca, ak si ju starostlivo a dobre vyberieš. Ak zvolis nesprávne zamestnanie alebo job, kde nieco radikálne nefunguje, ako napln, plat, kolektiv atd tak sa budes trápiť.
Človek urobí často tu chybu, ze naskočí do vlaku a všetko vydrží, drevo na ňom kalaju, ale on drží, lebo účty, deti, hypo... a potom sa v 50 tich zobudí ráno s rakovinou a diagnozami a potom sa nestačí diviť.
Radsej budem 100x meniť job ako v jednom nariekat desaťročia lebo medveď.
Ja som sociálna sestra. Mám dve roboty. Prácu mám rada ak nie sú problémy medzi kolegami síce ani klienti nie su zrovna najmilší ale zvykla som si. Niekedy sú dobré a niekedy zle dni a niekedy také,že by som dala hneď vypoved
Detska kaviaren..kazdy den s usmevom do prace.a nebaham sa jak fretka niekedy ani na ten zachod nemam kedy...ale tu zavisi od viacerych faktorov kolegovania...vedenie...zakaznici...celkova atmosfera...
Nuž, môžeš si nájsť aj prácu čo ťa nebude baviť ale bude do nej stačiť investovať minimum času a hodí to dosť peňazí.
Ja som tiez citliva na energie,preto som si vybrala vyrobu a mam od vsetkeho a vsetkych pokoj.Nikto ma nebuzeruje,nestoji mi za chrbtom,rob,rob,rob.
Idem si po fajcit niekedy aj kazdu pol hodku,kavu si dam tiez.Chlapi su radi,ze im tam konecne prisli 4 baby,pomahaju tiez vo velkom ked treba.
Mám rada svoju prácu.8 hodín ubehne ako nič,vybeham sa,porobim,poriesim problemy,nasytim sa ľudí a spokojna idem domov k svojej rodinke.Vyplata chodí načas a dobrá.Viac nepotrebujem
@oktobermimi viac takýchto predavaciek🩷
@procrastique vieš mi niečo poradiť? Neviem čo by som iné robila. Nemam žiadne ekonomické vzdelanie, čiže žiadny korporat, z jazykov viem nemecky a trochu anglicky…mlm, poistky a pod by som nemohla robiť, prace ako recepčná a predavačka sú skôr také nekvalifikovane….ozaj neviem, akým smerom by som sa mohla ubrať, aby som na to nepotrebovala dlhodobejšie školenie
Hádam so zvieratami by ma to bavilo, ale nemala by som srdce pracovať v útulku a vidieť to utrpenie zvierat
Mna kedysi bavila a velmi.......No po 30 odrobenych rokoch ma uz nebavi skoro vobec....vyhoreta som
Takmer 30 rokov pri deťoch. Nemenila by som ani 1 rok! Milujem to tam! Netvrdím, že nemám krízy (napr. pri rannom vstávaní), ale myslím, že mám jedno z najkrajších a najpestrejších povolaní!
Ja mám tiež prácu ktorú mám rada ale uvažujem o zmene pracoviska.Pred rokom a pol prišla nová kolegyňa ktorá sa každého vyzvedá súkromné veci a intriguje v práci.Každého ohovará, naoko sa tvári pred každým milá.Všetko rozoberá, ohovára vedenie a zo súkromia to čo som povedala iba jej tak to vedia všetci, dokonca aj šéfka.Mne zase hovorí o súkromí ostatných, proste od každého vyzvedá súkromie.Ohovára vedenie, všetko rozoberá do detailu a opakuje každý deň.Ja už len keď prídem do práce tak mi klesne energia.Pritom ja som v práci spokojná, chodím do práce rada, všetko mi vyhovuje, len táto jedna osoba mi berie energiu a chuť.A kedže som s ňou často a musím s ňou komunikovať ohladom práce a nedá sa jej vyhnúť tak iné riešenie nevidím.Len zmeniť pracovisko.
@silviaa dakujém🥰 aj teraz prisla som z nakupu. Samo ze som bola u nas😁 a hned strico uz nech si tu ty chyba na pulte mila tvar...
Dojdem k pultom bac! Kolegina takova ze "jezis ja tu nechcu byt neotravujte ma..." no reku chudaci ludia ked toto maju pozerat..
Som sa zamyslela a áno, mám rada svoju prácu. Učím na ZŠ. Aj kolektív je fajn.
Si vyhoreta, teba nemoze bavit uz ani zivot celkovo nielen praca… treba oddych, poriadnu dovolenku
Mne ked liezla praca cez hlavu a vsetko ma tam sralo, odisla som na 2t na dovolenku a potom bolo lepsie

Možno tá zmena práce by ti pomohla. Nejaké pokojnejšie pracovisko. Ja neviem, kúpele, alebo domov dôchodcov. Kde sú ľudia (klienti) lepšie naladení proste a zároveň tam nie je toľko stresu ako napr. niekde v nemocnici alebo kde... Ale neviem samozrejme, či je to možné z tvojej strany a či sú tam vôbec voľné miesta, resp. aké sú tam mzdové podmienky, atď... PS mne zmena práce veľmi pomohla, ale u mňa je možná čiastočná flexibilita v rámci adm. profesií, tak to je o inom. U mňa to bol zlý šéf aj kolektív, tak zmena práce mi veľmi pomohla v tomto, teraz je to super.