icon

Ako nájsť prácu?

jasha77
10. feb 2014

Ahojte zienky.chcela by som poradit.kukam inzeraty asi vsade a ziadna normalna praca len sami poistovaci a pod ☹ Hladam si pracu na jednu smenu kedze mam dcerku skolkarku ale bohuzial nedari sa.je to tazke.neviete poradit nejake zamestnanie okr.Martin.

limetka713
11. feb 2014

@eeffka píšeš " ze bývalá študentka nemá prax ešte pochopím ale 30r žena?" ty nevieš čítať? jasne som písala, že mám prax v odbore, kt. som vyštudovala a aj v iných oblastiach.. a áno, pracovala som v administratíve, a rada by som v nej aj ostala ale ked to nejde tak hľadám aj inde predsa nie?? a školu, ktorú som študovala lebo som si myslela, že ma uživí a zároveň bude baviť, veď to je samozrejmé.. bezplatná prax je fajn popri škole, sama som zažila, ale teraz? bezplatná prax mi zaplatí účty ?? bezplatná prax mi zaplatí lekára?? bezplatná prax mi naplní chladničku?? rozmýšľaj čo píšeš

alexandramaria
11. feb 2014

@eeffka ja mam pocit, ze vsetci to vidia len z jedného pohľadu. Dieťa chce v chorobe maminku, blabla.
.ale ta maminka musí aj pracovať aby malo dieťa vsetoo co treba.
Ja som začala pracovať v druhom ročníku vysokej školy v advokátskej kancelarii
Popri tom si pribrala este jeden jazyk. Dnes som na tom tak ze som pozyvana na pohovory každú chvilku, mam ponúknuté stale miesto ihneď po skončení fakulty co je tento rok. Mam vela praxe a naozaj som tvrdo pracovala aby som bola tam kde som.
A deti preto ani zatial neplanujem, kariéru mam rozbehnutú velmi slubne a chcem si to zariadiť tak , aby som mala odpracované toľko a bola i zamestnávateľa natoľko zapisana , ze home office v budúcnosti nebude problém. Ak sok za sebecku a oarieristku, prosím. Dieťa bude ultra dolezite ale ani by má nenapadlo trcat na RD 3 roky. Nepripadá do úvahy.

@misinka26 áno , som pravnik a v niečom pravdu máš. Ale ja mam toľko šikovných spolužiakov ktorí pochopili, ze kto nemal počas školy prax je s prepacenim v riti.

eeffka
11. feb 2014

@limetka713 ja rozmyslam ale prepac a kto ti plati ucty teraz? hrdost? asi priatel. Tak si treba vybrat, aby si neskoncila ako niektore mamicky ze maju X rocnu RD za sebou,prax nic moc a potom maju problem ze mam deti, nemam prax neviem najst pracu, lebo niekedy mam pocit ze zeny "odchodom na MD" odsunu svoj problem na 3r

alexandramaria
11. feb 2014

@mima4 Mimi prosim ta a ktorých absolventov dnes nie je vela? Preco vsetci vidite len pravnikov? Co ekonomovia? Ved su ich tisíce. Co vsetky tie dámy aj tu z MK ktore študujú svätú betku???
Právo je veľká devíza do zivota, a to nemusí byť iba advokacia, notár, exekutor...

jana5555
11. feb 2014

@eeffka ja si skor myslim, ze cloveka posunie dalej skor ruka , ktora mu poda pomoc ako ,,kopanec do zadku", ved asi aj kvoli tomu je tato tema, ale ok. sto ludi sto nazorov, v pohode 🙂

alexandramaria
11. feb 2014

@jasha77 si ochotná dochádzať do žiliny? Tam sa to este celkom dá...

limetka713
11. feb 2014

@eeffka keby som chcela odsunúť svoj problém na tri roky tak som už dávno tehotná, aj to som písala..ale ty asi vidíš len to čo chceš a píšeš si to, čo ti vyhovuje..

misinka26
11. feb 2014

@alexandramaria No vydíš a sme doma ... ty ešte len študuješ, takže ,, sorry ešte nie si právnik ,, to si napíš keď skončíš ... ďalej ešte nemáš deti , takže vôbec ale vôbec nevieš aké to je keď je dieťa choré, plače, a drží ťa za ruku a chce len teba ... odišla by si od neho keby si vedela, že preplače hodiny len pre to, že ty si uprednostnila prácu ??? ja som mala podobné názory ako ty keď som bola tam kde ty a ver mi tiež som si myslela, že aké to bude všetko iné a praxovala som počas školy a v máji som skončila a v júny som už robila ... ale proste prišlo manželstvo, prišlo dieťa a všetko sa zmenilo ... nikdy by som nemenila, že mám dieťa teraz, po prvé lebo možno už ďalšie nebude ( zdravotné problémy ) a aj toto bolo zázrak, po druhé nechcem byť na rodičku a stužkovej o paličke, po tretie rodina je pre mňa dôležitejšia ako hocičo iné ... kariera počká, rodina nie ... jasné, že chcem robiť čo ma baví, preto sa tak skoro trepem do práce ... Ešte si mladá a kto nemá deti nepochopí ...

mima4
11. feb 2014

@alexandramaria

vies, vela ludi,a aj tu zien si mylne mysli, ze titul im postaci pre dobry job... baby nechapu, ze ta skola je len starterom a az potom alebo uz pocas nej (ako u teba) zacina makačka na svojej kariere. Dalsia vec, clovek ktory neplanuje nejaku karieru (staci mu prekladat papiere niekde za 500 v hrubom), pre neho je VS uplne zbytocna. Ak niekto ma v plane hned po skole 6-7 rokov alebo aj viac byt doma na rodicaku (vo vztahu k praci je to nezamestnany clovek - dlhodobo nezamestnany) a nema niekoho za sebou, moze snivat o dobrej prace.
Vies, nie kazdy co vyjde VS sa aj uplatni, a je to preto, ze vacsina z tych absolventov su absolutne nepouzitelni ludia. Clvoek s VS musi byt pripraveny na sebe pracovat, makat, ucit sa novym veciam....byt zodpovedni, flexibilni... a to sa mnohym nechce... lebo si zivot predstavuju ako hurvinek valku 😉 Preto kopec vysokoskolakov konci v tescu za pokladnou...za pasom...

limetka713
11. feb 2014

@alexandramaria v Žiline sa to dá??? no to si asi z inej Žiliny ako ja 🙂

alexandramaria
11. feb 2014

@misinka26 dosť mi krivdis 😉 ja viem co to je ked je dieta chore aj ked place. Aj ked nem vlastne
Právnikom sa stavas uz dosiahnutim prvého stupňa štúdia ako podotkol nás dekan 😉 napisala som predsa, ze svojou tvrdou prácou mi bude a uz teraz je umožnené pracovať home office.
Co necitas pozorne?
Tiez nechcem mať deti stará, ale nedovolim aby mi rodina nejakým spôsobom narušila to na čom dlho a tvrdo makam, čiže moje základné ľudské právo na pracu a posun vpred.
Asi toľko praxe nemas, ked sa.nemozes zamestnať ako koncipientka. Keby si mala berú ta všetkými desiatimi. To vidím vsade okolo seba, záleží na tom kde si študovala....
a prosim ta nejnevaj sa na mna ale slovko "vydis" by Mgr. Alebo Judr. Naozaj mala vediet napisat sprqvne, rovnako ako plural. To neber v zlom.
držím palce.

jasha77
autor
11. feb 2014

Ano som ochotna dochadzat aj do ziliny

lucula73
11. feb 2014

Ahojte kočky,som si to tu prečítala celé a nedá mi nenapísať,že ja keď som končila školu pred 15 rokmi,tak v ročníku nás bolo cez 100 a do práce chodilo veľmi málo spolužiakov..,skor to boli iba brigády krátkodobo-............prečo???
lebo na to proste nebol čas!! ja som študovala jednu z najťažších škol dovolím si to povedať,veterinu,6 ročné doktorské študium a proste sa zo školy nedalo ulievať!! veľmi veľa učenie,cviká všetky povinné...............a mne sa tu natíska teraz tá otázka,že akú uroven musia mať dnešné školy,že sa študent stíha popri dennom študiu normálne zamestnať????toto absolutne nepochopím............
ani medici nepracujú,lebo nestíhajú................ale tieto ostatné školy sa potom dajú zvládnuť aj cez monitor počítača 😕 🤐
Viem,že doba je iná,iné nároky sú ako bolo pár rokov dozadu,ale toto mi len potvrdzuje to,že dnešné VŠ už nie sú to čo boli a vobec nezáleží,nie vždy,ale veľa razy,že akú máš školu.pretože veľa vecí sa dá naučiť!!
Toto je moj postreh na školu a prácu popri nej 😉

A druhá vec je,neodsudzujte mamičky,čo mali dieťa počas školy,alebo sa preň rozhodli hneď po skončení........aby ste nedopadli tak,že v 35 zistíte,že mať dieťa nieje také jednoduché,keďže aj neplodnosť riadne stúpa a budete raz ľutovať,že ste to kvoli práci,kariere toľko odsúvali.... 😉
Mám známu,čo mala post na ministerstve,kopec zahr. stáží a má 42 rokov, 4x IVF za sebou a dieťa v nedohľadne,čo by zaň teraz dala...

jasha77
autor
11. feb 2014

Aj tak si myslim ze je to vsetko o znamostiach a nie o praxi a vzdelani.ked mas niekde znamych tak sa tam dostanes.ved aj tuto pracu na dohodu co mam neponukli mi ju z uradu prace ale po znamosti...a ziadna dobra praca nie je na nete

rondicka
11. feb 2014

@alexandramaria hm,,čudný názor..tak u žien Vám OČR vadia a presne tak isto možu vadit aj manželovmu zamestnávatelovi,,nemyslíte?? 😖 😖 fakt smiešne.. 😀 😀 a čo deti necháme nejakej cudzej opatrovatelke,,len aby sme mohli od svitu do mrku pracovat a len pracovat 😝 😝 😝 no to je skveléé..také nech radšej nemajú ani rodinu 🙄 lebo pre takú ženu sú deti na 2.kolaji 😠 ked nezoberiete žiadnu po 6rokoch na materskej,, znamená,,že pre Vás je na 1.mieste kariéra ☹ ☹

cobhan
11. feb 2014

@alexandramaria situacia je ina, pre cloveka, ktory uz ma deti...tiez som pocas skoly postihala kadeco, aj zamestnanie, aj prax. Mam skoncene pravo, lenze prestahovanim sa do ineho statu sa sny o prave rozplynuli. Do narodenia malej som pokracovala v tlmocnictve, ale toho som sa musela vzdat, jednoducho praca na telefon nie je kompatibilna s dietatom. Vela veci si clovek neuvedomi, kym to dieta naozaj nema.

@eeffka bezplatna prax pre cloveka s detmi nie je vychodiskom, pretoze nie kazdy si to moze dovolit. Pokial sa da, tak je to velka vyhoda, ale vacsinou je to tak velka financna zataz pre rodinu, ze nad tym ani neuvazuju.

jasha77
autor
11. feb 2014

@lucula73 mate pravdu uplne s vami suhlasim vo vsetkom.vsetko je o sikovnosti .ja som upne stastna ze v mojom veku 25 mam krasnu dcerku skolkarku.

misinka26
11. feb 2014

@alexandramaria Milý dekan 🙂 tak načo sa potom študuje ďalej ... to už nedomyslel ??? ... ale ja nechcem robiť ako koncipient, nechápeš, ja nemôžem robiť popri dieťati od nevidím do nevidím ... no a keď ma tu ideš napomínať za pravopis, ja na rozdieľ od teba píšem popri varení a upratovaní kým malý spinká takže neriešim kedy a ako sa mi urobí preklep, čo je sranda, že sa stalo to aj tebe ,, sprqvne,, ... Och joj presne si pomínam, že ja som tiež bola presne ako ty, najmúdrejšia na svete, nik nadomňa nemal a keď som skončila školu tak svet patril len mne 🙂 🙂 🙂 Neboj príde čas aj na teba a pochopíš čo teraz nechápeš ...

rondicka
11. feb 2014

@eeffka no,to ,že odídem od polročného bábatka alebo ročného,,to už je len terno 😝 😝 😝 nech sa nikto nehnevá,ale pre mna sú deti NUMBER 1..!!!!! v živote by som ich neodsunula na vedlajšiu kolaj kvoli svojej "kariére"..každá normálna matka má aj cit a nemyslí len na svoje blaho 🙄

jasha77
autor
11. feb 2014

@rondicka presne tak.je vela takych robot kde sa robi na 3smeny od nevidim do nevidim.a co dieta neuvidim ho ako je tyzden dlhy.tak si to neviem predstavit fakt mozno ked bude vacsie...

alexandramaria
11. feb 2014

Boze dobry zase má tu nik nepochopil....hneď som za karieristku. ja si vobec nemyslím, ze mi patrí svet.
Sok velmi skromný človek ale odtiaľ potiaľ . Nebudem si dieťa stavat na piedestál života , pretože môžem mať milión deti a byť dokonalá matka , ale ked ich raz nebudem mať za co uzivit a kupit im ošatenie, celá dokonalosť matky mi bude na ho...

Najľahšie je človeku ukrivdit a hned ho odpísať ze nechápe, lebo nemá deti. Mozes sa staviť ze toto.iste budem pisat aj o desať rokov s troma deťmi. 😉
Sesternica sla tiez od malinkeho dieťaťa do prace , hold zarábať sa muselo, nebolo co jesť. Dieťa je zdrave, múdre, žiadny citový invalid.
ako keby sa tu útočilo na matky čo proste pracujú a su úspešne. Zavist alebo co , ja nechapem. Ved vaše my pracovali uz ked ste mali pol roka, taky bol komunizmus.
tak vám prajem mužov so zárobkom 1500evri aby ste robit nikdy nemuseli .

cobhan
11. feb 2014

@alexandramaria toto nema so zavistou nic spolocne, len si este neprezila veci, o ktorych tu pisu niektore zeny. Je ine si hladat robotu ako slobodna zena, ktora ma vsetok cas pre seba a ine ako matka, ktora si musi pracu organizovat podla dostupnosti skolky, opatrovatelky, starych rodicov a manzela. Ja som bola na prvom interview hned ako mi skoncila materska, pretoze firma, kde som pracovala medzicasom padla. Moje dieta malo vtedy 6 mesiacov a odvtedy stale hladam. Komunizmus bol, ale za komancov boli jasle a skolky dostupne pre kazdeho...skus sa teraz popytat ako je to s jaslami a skolkami a mozno budes velmi prekvapena. Babysitterky a childminderky su drahe a nie kazdemu vyhovuje a moze si dovolit mat doma au-pair-cudzieho cloveka, ktoreho musis zivit a platit.
Kazda mamicka tu by rada isla do roboty, ale tych robot, ktore su vhodne tak vela nie je, o financnej stranke nehovoriac. A len tak mimochodom, kto sa staral sesternici o dieta, ked isla do roboty?

alexandramaria
11. feb 2014

@cobhan
Odkiaľ vieš, že neviem čo je to starať sa o dieťa ? To sa vždy musí zákonite týkať vlastného dieťaťa? 😖
Ja nehovorím, že mamy by rady nešli do roboty, ale je fakt, že ako zamestnanci sú nestále, taktizujú a žiadna práca niektorým nie je dosť dobrá a niektoré budú pohoršene krútiť hlavou, keď je pracovný čas do 17.00 čo je dnes bežné. Takže z pohľadu zamestnávateľa nič moc, k tomu toľko spomínané OČR , lebo veď každý soplíček je tragédia a treba zostať doma, Efektivita práce takejto ženy je na bode mrazu . Tak ako spomínala @eeffka , skoro ste ju znosili pod zem ! Za čo ? Za to že povedala pravdu ? Že o dieťa sa majú starať obaja rodičia ? Za to že je v práci úspešná ? Slovenská závisť je nekonečná. O sesterkinu malú sa starala chvíľku babka,lebo zhodou okolností bola nezamestnaná, inak bola pripravená riešiť to jasľami. potom do škôlky.
@mima4 Mimi o tomto škoda reči. Povedz mi prečo toľko žien tu študuje sociálnu prácu , to nech mi teda niekto vysvetlí. Čo im to dá, keď robotu s tým nenájdu, plat väčší mať nebudú, chcú sa proste cítiť dôležito s titulom pred menom. Nič viac.
@misinka26 A teba sa chcem len spýtať , prečo si napísala, že nechceš robiť koncipientku od nevidím do nevidím ? V našej firme koncipienti robia od 8.00 do 17.00, prácu si berú občas aj domov. Normálny pracovný čas považuješ od nevidím do nevidím ? 😕 Ak tomu Bc. štúdiu, právnik už si, máš za sebou väčšiu časť štúdia, nemyslí sa tým schopnosť kvalifikácie, sú ľudia, čo končia Bc. stupňom na práve , vari im chceš uprieť že sú právnici ? Pýtala som sa ťa, neviem , skúsim ešte raz, kde si študovala, možno aj od toho záváži problém s pracovným zaradením 🙂

alexandramaria
11. feb 2014

@jasha77 nenapísala si nič o svojej kvalifikácii, ani o praxi 🙂 pre všeobecnosť treba prezerať všetky dostupné portály, rozhoď siete medzi známych, kamarátky, pokiaľ si jazykovo zdatná a máš za sebou čo-to založ si účet linkedin.com . Je to skvelá profesionálna sieť, môžeš sa spojiť s úspešnými ľuďmi a nikdy nevieš, možno si ťa tam nájde zamestnanie snov 😉
veľmi držím palce, hlavne sa nevzdávať

tortelinka
11. feb 2014

@alexandramaria naozaj mi nedalo nereagovať na teba, iba toľko, že počkaj a pochopíš 😉

alexandramaria
11. feb 2014

@tortelinka 😉 pre vás vari žena čo nemá deti je proste asi moc sprostá, aby mohla debatovať s vami o práci 😅 😅 😅 ..

tortelinka
11. feb 2014

@alexandramaria ja som nič také nepovedala, len ten názor sa naozaj mení, garantujem ti, že každá matka mala také, "ja by som nikdy!" 😀

habibi78
11. feb 2014

@alexandramaria ty si asi nepochopila v com je problém... Skĺbiť prácu a starostlivosť o rodinu a obzvlášť o malé deti dokopy časovo plus neochota zamestnávateľa zamestnať matku s malým dieťaťom... V tom je problém nie v tom ze su lenive a len si šunky doma valaju.. Trocha empatie by nezaškodilo...

alexandramaria
11. feb 2014

@habibi78 prosím ťa, kde som napísala že si doma matky váľajú šunky ? :-O
tá neochota zamestnávateľov predsa z niečoho pramení . To zase asi nechápeš ty...

cobhan
11. feb 2014

@alexandramaria ine je starat sa o dieta obcas niekomu ked mas cas a ine je starat sa o svoje dieta, ktore ta ta potrebuje cely den a nielen vtedy ked sa to tebe hodi a nemas zrovna nic ine na praci.
Nemyslim si, ze by matky boli ako zamestnanci nestale, skor su zodpovednejsie ako vacsina mladych, pretoze vedia, ze tu robotu potrebuju a nalezite si ju aj vazia. Taktizuje kazdy zamestnanec v ramci moznosti alebo potial, kde mu to ty ako zamestnavatel dovolis.
Ja nevidim nic zle na praci o 8-5, ale takych je malo...vacsinou su to roboty na smeny, co su dostupne mamickam, ktore su po materskej. Dalsia vec je dochadzanie, pretoze vtedy sa z roboty 8-5 moze stat uplne kludne od 6 rana do 7-8 vecer, podla mnozstva aut na ceste. Ja auto mam, ale vela mamiciek ho nema a verejna doprava, pripadne kombinacia viacerych spojov je este casovo narocnejsia.
Soplik nepovazujem za chorobu, s tym doma ostavat netreba, ale infekcne choroby, detske choroby a podobne, tak inu moznost nemas, lebo do skolky ti take dieta nezoberu a samo k lekarovi tiez nepojde. Ale tu su na to obaja rodicia, takze sa mozu pekne podelit, pokial to ich praca dovoli.
To, ze sa baby do teba navazaju, no necuduj sa, pises tu o matkach ako keby boli mentalne zaostale lemry, ktore si len hladaju dovod preco neist do roboty a keby aj isli tak su tam uplne zbytocne a nanic. Ty si este len decko, ktore studuje, mas svoj nazor, na ktory mas pravo a nikto ti ho neberie, ale skus ho nabuduce prezentovat trosku slusnejsie. Nevies co tu ma kto za sebou a v akej je situacii, tak nesud.