icon

Ako nájsť prácu a podnájom v zahraničí?

sisa2589
7. apr 2025

Dobrý deň s rodinou by sme chceli začať žiť niekde v zahraniči Nemecko,Holandsko,Rakusko. Tým že mame ročne dieťa tak manžel si musi najsť najprv v zahraniči prácu a tak nejaky podnajom má s tym niekto skusenosť? Vedeli by ste nám nejako pomôcť prípadne odporučit agenturu alebo niečo.
Manžel ovlada angličtinu na komunikativnej urovni taktiež poľštinu,čestinu a zaklady nemeckeho jazyka. Ja ovládam nemčinu na veľmi dobrej urovni a angličtinu na trošku slabšej.

wade
7. apr 2025

V akej oblasti zvazuje manzel pracu?

kiki68
7. apr 2025

@sisa2589 tak hladaj pracu Ty ked pojde napr o nemecky hovoriacu krajinu, on zostane s dietatom a vezme si iba velmi nizky uvazok. Zalezi aka krajina prichadza v uvahu

sisa2589
autor
7. apr 2025

@wade stavebny pracovnik alebo operator vyroby je šikovny a ma veľa skusenosti

sisa2589
autor
7. apr 2025

@kiki68 to je ten problem že manžel pracuje takmer stale a ja som s malou a ona je namne tak prilepena že to bude fakt ťažke a taktiež ak by išlo o nemecko tak manžel by zarobil určite viac ako ja

sisa2589
autor
7. apr 2025

Krajina no to som chcela vlastne poradiť čo je lepšie nemecko holandsko švajčiarsko ?

wade
7. apr 2025

@sisa2589 Nie je to uplne jednoduche povedat ktora krajina. Maju svoje specifika. Aj to, kolko penazi budes potrebovat na zaciatok. Vo vacsich mestach, kde je viac prilezitosti je vacsinou velky problem s najdenim prenajmu. Druhy problem pri takejto praci je jazyk. Takze ak rozprava iba po anglicky - ostane mu iba holandsko, kde sa da ako tak (zapad holandska) fungovat s anglictinou. V nemecku a svajciarsku to bez jazyka podla mna nejde. Nema nejakych znamych co chodia na tyzdnovky / aby si to vyskusal najrpv?
Je to velky krok, vyzaduje celkom investiciu (financnu). Tiez - klasika - nikde pecene holuby z oblohy nepadaju. Zvlast pri tychto nizsich poziciach - nie su extremne dobre platene (hlavne v pomere k zivotnym nakladom).

sisa2589
autor
7. apr 2025

@wade mate pravdu,presne preto sa informujem o všetkom pretože už dlho rozmyšlame nad presťahovanim ale samozrejme na začiatok nam treba aj dosť peňazi. Čo sa týka tych tyždnoviek no tak manžel prvú skusenosť mal že ho nevyplatili cca o 400€ prišiel a druha skusenosť že mu dali 20€ na hodinu čo je fakt super lenže ubytovanie ako v stajni pre kone inak sa ani vyjadriť neviem potkany atď čiže hneď v ten deň vycestoval domov na vlastne naklady..

kiki68
7. apr 2025

Tiez si dobre precitaj priamo na strankach ministerstva tych krajin o skolskom systeme, co kde ide a nejde. Rovnako pre Teba, ake mozes napr spravit kurzy atd?chodte tam, kde aspon jeden z vas vie dobre jazyk, skrz citanie zmluv, vybavovacky

barborachors
7. apr 2025

byvanie si bez prace nenajdes. V prenajmoch budu od teba majitelia pozadovat pracovnu zmluvu a najom min na tri mesiace dopredu. Inak neprenajmu. Posli muza najprv. On nech ide hladat najprv pre seba. potom pridete za nim. Tak to robia bezne ludia ked idu na zapad za pracou. Muz na stavby, ty do nemocnice alebo starobinca robit. Tam stale hladaju.