Ako nájsť prácu online a byť doma?
chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?
mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?
Ja by som povedala, ze chyba pokora a ctiziadostivost a vnutorna motivacia. A celkovo ma rozmyslanie 15 rocnej tinedzerky, hlavne co sa predstav tyka o buducnosti. Raz vlastny biznis, raz klastor, raz zienka domaca. Ale mozno teraz sa zatne a zacne na sebe pracovat. Mozno si necha prejst hlaou, co si precitala, ak teda pride ta nejaka pokora a zisti, ze v mnohom sme mali pravdu. Autorka, ak chces mat manzela a deti, tak v 31 rokoch je uz aj dost neskoro zacat hladat, nie ze je to nemozne, ale uz je to dost pobreberane a chlapi v takomto veku sa uz neulakomia na hocico. Ak budes sediet doma, tak nikoho nestretnes a uz toboz nie niekoho, kto sa dobrovolne upise, ze sa bude o teba starat a ty budes udrziavat rodinny kozub. Ak chces byt doma, tak prijem tvojho partnera by mal byt dost vysoky na pokrytie hypoteky, domacnost, pripadne tvoje vydavky na konicky, aby si sa mohla rozvijat, cize partner co zaraba okolo 1500 eur je out, potrebujes niekoho, kto zaraba aspon okolo 3000 v cistom. Inak je to len zivorenie a prezivanie, na tvoje konicky, dovolenky, ci vyssi standard, napr sukromneho zubara by nezostalo.
Inak autorka, poradim ti, v tejto internetovej dobe mozno ani nemusis vyjst z detskej izby. Na tvojom mieste, kedze vies jazyky (po ANJ asi ano) tak by som sa zamerala na Latinsku ameriku. Tam je kultura, ze chlap pracuje a zena je skor v domacnosti, ale nemozes hladat bezneho latino, ale tiez lekara, alebo pravnika. Tych by si mozno zaujala len tym, ze si europanka a ak nie si uplne motovidlo, tak by sa urcite zalubili. Zacni sa pomaly ucit spanielcinu, nech ich aspon ohuris, maju to radi, ked sa niekto snazi hovorit ich jazykom. Ale pocitaj s tym, ze zit by ste pravdepodbne zili tam. Zameraj sa na Mexiko, pripadne Chile, Kuba urcite nie, ani Venezuela a Kolumbia nie, ci Honduras, to su z tych nebezpecnejsich krajin. Mexiko tiez zavisi od mesta, niekde sa to kartelmi len tak hemzi.
A preco sa cudujete ze chce zit ako jej mama?
Ved to rodicia jej ukazali tento sposob zivota.
6 rokov nie su roky rokuce. Je to “len” ako obdobie jednej vysokej skoly. Ty si proste leniva, nic viac nic menej. Este ani tomu prachacovi nemas co ponuknut.
Ani sa to nedalo docitat cele. Tvojim rodicom odkazujem, nech ta vykopnu z domu lebo inak sa nespamatas.
Ved nie je chyba ze chces byt zena v domacnosti ale tu si takeho tazsie najdes co bude s tym ok. A dosledok toho byt na niekom zavisla a nepracovat je ze nemas svoje prostriedky a moze ta kopnut hocikedy do riti. Zrejme potrebujes dalsieho Araba a znasat ich moslimsku vychovu ze muz je vsetko a zena ma pocuvat muza. Ak teda nemyslis ze si najdes do par mesiacov bohateho manzela tak sklon hlavu a chod pracovat do prvej roboty kde ta budu ochotni zobrat a bud rada
Mam len 3 otazky? Aku vysoku skolu si vystudovala? Co si robila pred studiom vysokej skoly? Aka bola tvoja mofivacia studovat VŠ, ked jedina tvoja ambicia je byt zenou v domacnosti?
Veď chod naspäť do Egypta … 🤣
Ani ja som nedocitala. Úprimne neviem podla mňa si lenivá a takto ti to všetko vyhovuje. No keď myslíš. Snáď budeš šťastná aj takto. Mne je trápne už len pri čítaní tvojho príspevku. Ja som od 16r brigadovala, aj počas VŠ a keď mali deti 2r išla som pracovať.
@maja22
presne tak. V kláštora doslova musí poslúchať a kolkokrat aj nezmyselné príkazy a dodržiavať nariadenia.
Mali sme raz super mnisku na náboženstvo. Bola neskutocne dobra, mlada, mozno mala tak 30 rokov. Vedela si pibertacky získať.
A jej tretina matka predstavená zavelila, a zo dňa na deň v našom meste zo všetkých zs aj SŠ stiahli všetky mníšky z náboženstva a museli ísť robiť do starobinca🤯 Strašne som bola nastvana a ani tej našej mniske to veru nebolo jedno. Ona bola úžasná ucitelka a siahnuť ju prebalovat inch v starobonci bol odjazd na smrt za ziva. Dodnes dufam, ze idtial odisla.
No nic, kazdopadne pre autorku by to bolo super aspom by mozno otvorila oči. To je ako želať si byt princeznou - same povinnosti, nariadenia, pravidlá, chces -nechceš musíš! Až na to, ze maju mozno svoj účet.
@aleza
jasne a zije tak viac žien, ktoré poznam. Jedna aj chvilu pracovala, no muz chodil na týždňovky, ona nemala VP a nebola časovo schopna vyzdvihnúť deti zo školy skolky. On dobre zarobil na vysokej pozícii. Peniaze im nechýbali ani pri 3 detoch. Ona ale bola ozaj zena v domacnosti na pohladanie.
A predstav si - všetky deti majú VS, denná forma, náročné školy, takže brigáda len sem tam. Ani jedno z nich nesedí na riti lenivo, lebo ved mama tiez nerobila!
Tu je slečna len lenivá.
ahoj, necitala som cele... nebolo treba... pozri, zenou v domacnosti, alebo pracovat podla vysnenych predstav v pomeroch SVK je dost narocne.. na to potrebujes partnera, ktory prinesie domov 5 tis a ty sa mozes len potulovat zivotom a robit si co chces... praca z domu- online, nie je takisto len vstat kedy chcem, nieco potukat na mobile a mas zarobene... cize aj praca online , hoci bez povinnosti niekde sediet, najma ak teda chces byt uspesna v nejakom MLM zaberie psychicky ovela viac casu, ako praca v korporate s pevnym platom... ak mas ambicie, doucuj... ale nie je to take idealne aby si prezila... resp. co poznam baby, kazda ktora robi online biznis alebo doucuje, je to len doplnovy prijem k praci, ktoru robia...
Skús si nájsť prácu ako Virtual Assistant pre list v anglicky hovoriacich krajinách, ak máš angličtinu na dobrej úrovni. Sprav si aspoň nejaký kurz, aj keď len cez LinkedIn, aby si mala čo napísať do CVcka. Väčšina trvá len zopár hodín a keď máš premium membership tak je to zadarmo (prvý mesiac tiež, takže ak ho zrušíš načas, tak nebude nič platiť). Hocičo relevantné ako digital marketing, social media content moderator, atď. Ako freelancer si dokážeš nájsť klientov z celého sveta.
Nedocitane.
Asi kazdy ma v okoli niekoho, komu sa naozaj nechce - aj ja poznam. Niektori skoncili zle, ako bezdomovci, ini pochopili po 10 rokoch, ze aj tak musia zacat od zaciatku, akurat mali minus, ze ked oni zacinali, ich rovesnici uz mali cosi vybudovane.
- hladaj pracu v bohatej a prosperujucej firme, a ak dobre vyzeras (co sa da aj umelo docielit), mozes si tam najst solventneho chlapa (minimalne v polovici firiem, v ktorych som robila, mal sef pomer s jednou so zamestnankyn)
- predpokladam ze ovladas dobre arabsky jazyk - urob si kvalifikaciu a prekladaj (mozes sprevadzat arabov na slovensku (kupele)) - mozno ti bude stacit robit len par dni v mesiaci
- je dobre vypadnut od rodicov, to cloveka potom ozaj donuti nieco robit; kym citis tu podporu do chrbta, tak sa nikdy k nicomu nepremozes
Viac ma nenapada.
Ahoj, hovorí sa tomu obetovaná príležitosť, je pekne, že vieš, čo chceš robit, ale niekedy je nutne zatnut sa, zamestnať sa, nasporiť peniaze a potom vytvoriť niečo svoje hodnotné, napríklad nejakú svoju online prácu, čo bude človeka živiť, držím palce
@tiezjedna Letecka akademia je dobra, my sme to volali turbo skola 😁
@drahomirrra odpadla som...tieto pojmy som este nepocula...ale priučím sa 😆😆
Mat 31 a vysieť rodičom na krku, úžasné.. Mať ambície pracovať z domu a pritom reálne mat prijem asi 200e je naozaj to, čo každý rodič chce a predstavuje si, že tak bude žiť jeho dieťa.
Je ok pracovať z domu, je ok nechcieť fyzicky chodiť do práce a rovnako by malo by byť ok zaťať zuby keď niesi schopná nájsť si prácu z domu s normálnym príjmom a robiť tak, ako musíš, kým niesi schopná mat prácu akú by si chcela. Kedy sa máš v pláne odsťahovať a začať byť schopná v reálnom živote? Lebo dospelá už dávno si.. Či až keď príde nejaký princ na bielom koni a vezme si ťa k sebe, aby si sa odsťahovala od rodičov a dá ti možnosť byť doma?
Tak choď do Egypta,tam ta hned nejaký zbali a mozes tam ostať a starať sa o jeho celú rodinu.A aj pracovať môžeš online aspoň on bude môcť míňať z dalsimi ktoré zbalí
@mnamko no pockaj, vacsina egyptamov sa skor chce dostat cez europsku manzelku do europy...a nie driet na dalsi hladny krk... hoci verim ze aj tam su chlapi ktori pracuju a zivia zenu a deti...

Prepáč mi vopred, ale si hlúpa
Rozumej: nemáš rozum a chyba ti inteligencia
A samozrejme milión ďalších vecí