Ako nájsť prácu online a byť doma?
chcem pracovat online prip,byt zena v domacnosti, nechcem pracovat niekde inde. co s tym?
mozno ma tu ukamenujete ja neviem.
ale poviem to takto, dlho dlho som po skonceni VS/ neperspektivny odbor, ano teraz viem po rokoch, ZIAL/, som sla byvat do arabskej krajiny, kde som zila 4 roky. Mala som za partnera samozrejme miestneho, ktory zarabal dobre na tamojsie pomery a nemusela som pracovat. Ale postupne. Skoncila som VS tesne pred pandemiou, a teda bola pandemia, ja doma zatvorena. do roku 2021. Skoncena škola v r. 2019. Pandemia dva roky, ja zavreta doma, dostala som covid 3krat. Tazky priebeh, dva roky na PN s nasledkami.
Potom som spoznala partnera, nastahovala som sa k nemu.
Pacilo sa mi velmi,ze ja som ta, udrziavatelka rodinnej pohody, kozuba. Hoci sme nemali deti,ale zili sme ako zosobaseni par, ( pred imamom), bolo to pekne, ale ukazala sa partnerova sadisticke a cholericka povaha po rokoch, tak som z tej krajiny odisla. Pocas tych rokov tam, som vlastne nepracovala realne, v ziadnom ofise, bola som doma, varila, prala, upratovala, teda som po skole dlhe roky, 6 rokov cca, a ja stale nemam pracu, a ani ma to neako nezaujima, nechcem to riesit takto. Chcem robit iba online. robila som doma tam z tej krajiny na pc nieco, co som mala almuznu.
ja som nikdy ale nemala ambicie robit nieco solidne na 8 hodin denne a mat 4000e plat. Nebavi ma, co som vystudovala. Venujem sa prakticky skor jazykom a sebe.
nemam pracovne navyky niekde pracovat, bavilo by ma pracovat iba z domu cisto online, napr. doucovanie jazykov, alebo pisanie textov, clankov do novin a pod. nejaka lahsia administrativa, sprava e shopu a ine. Taketo miesta pracovne vsak nedostat len tak, a je neskutocne narocne dostat sa k nim. Je velmi zle, ked toto poviem doma rodicom, ze nechcem pracovat normalne, nasi, ze som leniva a zasivam sa iba. mala som nejake mini podnikanie, vyrabala som daco, neviem, neslo mi to moc, potom som od toho upustila. Neskor som robila prilezitostnu prekladatelku na arabskej klinike pre cechov, ked som bol tam. ale nic stabilne, nic take, ze zarobok 1000e mesacne, skor to boli mizive zarobky. Mam usetrenych iba fakt par tisic eur, a s tym sa ned azacat nic.
nie som na umenie, neviem malovat, nic, nie som na vypekanie, ze by som si zalozila zivnost, ale nie som zas uplna lemra( ako ma castuju rodicia), ze nic nerobim, denne sa snazim hladat si nieco z domu, mam par zakaziek na nieco na doma, ale tie peniaze, su mizive. almuzna. Ja mam mozno 200e mesacne. v tej danej arabskej krajine,sa dalo z toho vyzit,lebo tiez partner platil vacsinu.
Moji rodicia, nechapu, nerozumeju co robim, nechapu, ze chcem robit iba online z domu alebo vobec. nechapu, ze kazde rano nechcem vstavat do práce o 6 , a robit tam, a prist domov vyflusnuta o 17 tej- pripadne 18tej. Vratila som sa na slovensko a som bezprizorna. Rodicia, hoci mam 31 rokov, nesuhlasia, s mojim zivotnym stylom, hoci pomaham doma mame v byte, upratujem, varim, robim,co mi povedia, surodencov nemam, sestra mi zomrela ako male dieta, takze rodicia su na mna nahnevani. Mama je tiez zena v domacnosti, a otec chodi po stavbach stale hoci ma 59 rokov.
tvrdia, ze im financne nepomaham, a ze mam ledva na svoje zaplatenie veci- mesacne peniaze, ako pausal, nejake oblecko, zakladne niekedy lieky co si platievam ja, zo svojho svoje vylohy, ale najomne neprispievam a jedlo nieked ykupim, ked mi zvysi v obchode nejake potraviny.
penaize od nich nepytam, ale ani im neprispievam na najomne, najomne mame 150e a energie.
nemam z coho totiz prispievat. Aktivne si hladam pracu, ale pracu iba z domu, som uz zvyknuta inak zit, nechapu to, kricia, nadavaju mi, ze nech sa pakujem, nemaju pre toto vobec pochopenie. Vraj kazdy robi na mojom mieste, kazdy ma deti, pracu neviem co, karieru a pod.
rodicia mi tvrdia, do oci, ze som leniva lemra, ze naco som studovala 5 rokov vs, naco ma zivili, a tak, ale ja som nemala vedenie v zivote, citim sa stratene. nevedela som, co robit, skoncila som vs a netusila som,co bude, stratena som sa citila, bol covid, prve mi napadlo, odist prec z lockdownov na slovensku, a to som aj urobila. Velmi som milovala svojho partnera, bolo tazke ho teraz v decembri opustit. vyhovoval mi tam zivot, rodicia a rodina starka tiez nechape, stale vravi ty si take dobre mile pekne dievca inteligentne, ale nechces robit, nic, nechces zarabat, co ked ti pride nieco dolezite platit, oco ta nema ako zivit, ja chapem vsetko, ale neviem to napravit. hladam si sustavne pracu z domu. par mesiacov som tam pracovala a je to proste zle, ze ja nechcem v zivote ist takto s davom? ze nechcem mat zivot ako ini? ze robia 8 - 12 hodin denne, je to proste zle, ja som zla, som leniva ? mozno sa sprska na mna teraz negativnych komentarov zhrnie, ale jendoducho ja nechcem pracovat, chcem byt zena doma, ktora sa o seba stara, ma navarene upratane, ozehlene, pekne dieta spokojne, s kt. sa hra, robi ulohy, ma uzasneho manzela, ktory sa o nich stara, mama vari, robi teple vecere, vypeka kolacik v nedelu, a popritom si robi jogu, meditácie, cita knizky, ma cas na seba, uci sa jazyk ( to vsetko robim), a preto chcem byt stastna manzelka a mat krasnu rodinku. Ale ako to mam docielit, chalani na SLovensku, chcu zenu, co bude zarabat aspon1500e mesacne, s niektorymi som sa uz rozpravala,
rodina je zo mna znechutena.
rozmyslala som nad vselicim, ze pojdem do klastora neviem co, alebo neviem sa najst proste,ale zase chcem rodinku, ako ju ziskat,
neviem co robit v inych statoch je stale praca online v korporatoch, cestovkach, ked viete jazyk, tu na sk nic nic nic, nic, ziadne prace normalne, na online HO, predavanie kozmetiky to nie. a pyramidovky tiez nie. Som prakticky v depresiach a zufala, lebo som na dne, uvedomujem si , ze nezarabam, je to hanba, ale neviem sa pohnut dalej. co s takym zivotom? kazdy ma strasne odsudzuje, kamosky nemam ani, kvoli tomuto, kazdy sa vypytuje a cim sa zivis a tak, no nicim.....
:((( preco su ludia taki zli, proste ...je chyba, je to zle, ze chcem byt zena domacnosri, ako su zeny v arabskyych krajinach?
@simca06022011 Tak je to možné. I když muslim (hlavně praktikující) by se měl v prvé řadě oženit s muslimkou. Sice je možné vzít si i křesťanku nebo židovku, ale nedoporučuje se to. 🙂
ide tu tema inym smerom...
ohladne nabozenstiev....
asi je na case ju vymazat
@admin prosim o zrusenie temy, dakujem nie je uz k veci, a su tu slovne utoky na moju osobu. dakujem
@heni79 nie nevydávala. Bola som ešte vtedy kresťanka. Takže v kostole. 🙂 Keď človek neskôr konvertuje a mal svadbu v kostole alebo v synagóge, tak sa to uznáva (netreba nikah opakovať).
@bosorkabb zvláštne. Možno fakt výklad..ale toto sa píše v Koráne ohľadom rozvodu (že je povolený dva krát, tým pádom aj nikah je povolený po rozvode ešte dva krát, inak by to nedávalo zmysel, lebo by nebolo možné dôjsť k ďalšiemu manželstvu-rozvodu).
„Rozvod je povolený dvakrát. Potom buď si ich ponecháte podľa dobrej zvyklosti, alebo ich uvoľnite z manželského zväzku s dobrým úmyslom...“ (Korán 2:229)
Čiže autorka sa môže vpohode kľudne vydať znovu. Či už v mešite alebo v kostole (ak je kresťanka - lebo pre kresťanov islamský sobáš nemá váhu, takže ako keby bola slobodná doteraz).
Slovne utoky? Wtf a co si cakala? Ponuky prace na 4h z domu za 2500€ a sponzorov co sa budu prebijat v ponukach, kto ta uzivi luxusnejsie? Pises ze su ludia zli. No TY si uplne stelesnenie dobroty, ked bez stipky hanby pravdepodobne chrapes, ked tvoj postarsi otec ide driet na stavbu? Dufam, ze aspon jedlo, kavu al caj do termosky a olovrant mu s mamkou nachytate!!!! A vecer vydatnu teplu veceru! Zaznes doma svetlo, zapnes radiator, ides sa vysprchovat a nic z toho nemusis platit a neni ti vobec trapne? Aj ten mobil z ktoreho pises, si nabijas zadarmo a este sa cudujes ze Ta tu nik nikto nechape a nelutuje???? 🤮🤮🤮
Vždy som chcela byť žena v domácnosti, som žena v domácnosti. Ale pracovala som od 18tky po brigádach a potom ešte 4r na tp, aby som mala nejaké peniaze a mohla si čím skôr založiť rodinu a pomôcť partnerovi pri zabezpečovaní bývania. Odkladala som každý cent s vidinou vlastného bývania. A svoj "sen" realizujem s Čechom, ateistom. Žiaden moslim, ani cudzinec.
Čiže, byť žena v domácnosti je fajn. Ale najprv potrebuješ domácnosť. Svoju. Nie svojich rodičov. Svoju. To je tvoja východisková pozícia - idem si zabezpečiť domácnosť. Tvoj otec nepotrebuje a neužíví 2 žienky domáce. O chvíľu je na dôchodku. Myslím, že má smrť v očiach keď vidí ten finančný záväzok, ktorý ste mu s mamou doma naordinovali.
@dahliaa myslim, ze ked im ide o to, aby sa ako migrant dostal a hlavne bez problemov legalne ostal v eu, je mu to uplne jedno
@dahliaa ako zase je to veľmi milý, slušný človek. Zámerne si neviem predstaviť že by klamal.
@lenkakravcova možno jeho názor. Akože pre neho by už nebola čistá. Preto som sa pýtala teba. Ja sa až tak nevyznám.
@simca06022011 Pokud hovoříme o praktikujícím muslimovi, tak by mu to být jedno nemělo.)) Pak se nebavíme o praktikujícím. Výběr manželky je podstatná zaležitost.
Vies ako sa povie takym ako ty? Stratena existencia, ale ze uplne na totalku.
Nejaky vyznam tvojho bytia pre tento svet? Nejaky vyznam pre spolocnost? Nic. Nieze nula bodov, ale hlboky hlboky minus niekde pri zemskom jadre 🙈🙈🙈
Ty nemáš chuť chodit domov vyflusnuta, tak sa necháš živiť rodičmi. Oni už vyflusnuti chodiť môžu
No ty by si zasluzila medailu ala Tupelo a lemra roka! Ja ti garantujem, ze byt tvojou matkpu a otcom, letos ako špinavá handra z domu!
Ze ta hanba nefackuje! Tie žvásty o tom ako všetko ty nechceš, a nechces ist s davom 🙈
Nájdi si ďalšieho araba alebo sk moslima.
Ja síce noc za násilie nie som, ale keby mne 31 rocna - v tvojom pripade stara kobila, dcera - povedala, ze ona nechce ráno vstávať o šiestej tej a chodit domov strhana, tak by si takú facku dostala, ze snáď by ti aj stena druhu dala! To na margo tvojho 59 rocneho otca, pracujúceho na stavbe a ziviaceho ta!
Ja nechápem ako niekto tak debilny vyštudoval VS. Ja ti prajem aby ta rodicia vyhodili do mesiaca z domu a budeš nútená zdvihnúť tu hnilu rit a chodit strhana do a z práce!
Tu na MK by mala byť speci skupina - Na zdvihnutie tlaku! A každý kto ho ma nizky, by po prečítaní takejto debilnosti vobec nepotreboval lieky na tlak.
@really8 presne, hneď podľa prvých viet mi bolo jasne ze to je ta istá. Ale ona si “nepamätá” ze sem písala 🤦♀️
@admin tak kedy uzamknes diskusiu?
sluzi na ohovaranie, invektivy, vysmech, ponizovanie,
ziadam okamzite zmazat a uzamknut,
dakujem
@svetlonos ty si tupelo potom,ked niekomu nadavas koho ani nepoznas, chcela by si mat cerveny diplom ako mam ja a vediet plynule dva jazyky, lenze taka ako ty by to v zivote nedosiahla. a tym, ze niekoho urazas, ukazuješ len svoje nizke IQ a komplexy sama zo seba.
nechcem skoncit taka zatrpknuta stara dievka,ako si ty..
a urcite nie si vydata, ziadny sudny chlap by si ta na krk neuviazal.
a tvoj komentar oznacujem, takze zlaticko,asi budes mat ban, priprav sa na to 🙂
@rebellefleur pre teba to iste plati
vase komentare a aj vsetky oznacujem, kto uraza slovne a napada, bude mat ban.
@admin ziadam o uzamknutie diskusie a prosim o precitanie kazdeho komentara a osoby, ktore maju tak znizene IQ, ze potrebuju na anonymnom fore urazat, tak ban...dakujem
kto je adminom na MK?
ci adminii vedia davat len nevinnym ludom pre nic za nic bany, ale neinteligentne tvory a zle duše, ktore urazaju druhych, tie si tu zvesela v kazdej pomaly diskusii urazaju, kde je spravodlivost? hm ? admini? @admin
viac necitam diskusiu, mozete pisat co chcete a urazat koho chcete, vasu zatrpknutu a negativnu energiu si k sebe nepritiahnem do zivota..
papa dámy...a naucte sa, že v živote svojim urazanim a invektivami nedosiahnete absolutne nič, a mozno ani ja, tym, ze nebudem robit 12 hodin denne, ale nikto nedava mnikomu pravo na bezbrehe urazanie
Zdesila som sa pri vete, že máš 31 rokov, pretože píšeš ako 17 ročná koza, ktorá nedoštudovala ani učňovku... vôbec sa nedivím, že máš problém zohnať prácu. Tebe nič iné ako bohatý sugar daddy nezostáva...
😂 Máš pravdu, všetkých tu vyhádzať preč a teba, anonymne píšucu, tu nechať 😂🤣🤣
Kks, 31 rokov a správaš sa ako moja 5 ročná neter 🤔
A inak, ak si už taká múdra (červený diplom a 2 cudzie jazyky plynule), tak si skús dohladať to, ako zmazať diskusiu, či nahlasovať 😉😂🤣
@ruzoveokuliare ak má toto červený diplom, tak to len vypovedá smutný fakt o dlhodobom úpadku školstva... Ale ja si skôr myslím, že to má len bujnú fantáziu.
@autorka skús romány, vlohy na to máš. Len potom nešetri na korektúrach😎
@autorka - precitaj si po sebe príspevok ešte raz. Co si kristepane na nebi očakávala od toho. Ze ťa všetci pochvalia ako si doma valas šunky, nemáš žiadne vstiepene hodnoty a si neskutocny sebec. Rodicia vo výchove urobili veľkú chybu. 31 ročná baba a takéto zmýšľanie. No na hanbu sveta. A najhoršie je, že tebe to ani nedojde co ti každý hovorí.
Mne je ta ľúto autorka.
ja chcem, ja žiadam, admin zmaž, ja ja ja ja.
Život, ktorý trávime len starosťou o seba samého, je trocha prázdny.
Mne je fakt ľúto, že nezazijes ten dobrý pocit, keď nezištne pomôžeš niekomu finančne, keď si od makáš 4 hodiny vkuse lopatou...
Ty si ešte ani nerobila a už si vyflusnuta.
Ale ja by som ti zo srdca dopriala ten pocit, prísť vyflusnuta z prace s vedomím, že si urobila niečo pre tento svet, pre iných ludi, nielen sama pre seba a svoje pohodlie.
Žiješ uuuplne mimo reality.
Neviem, ty nie si typ na robotu, ci pohodlna, mozno… Ale aspon mas predstavu, ze sa vidis ako zena v domacnosti. Mne z toho vychadza len jedno-ze skoda ti tu riesit robotu, nevydrzis pri tom, strata casu, tebe treba muza, co dobre zarobi, ktory sa o teba postara a ktory prave takuto zenu hlada, co bude len doma. Lenze to asi nehrozi na slovensku, tu su vacsinou zgrlosi, co cakaju, ze zena si svoju polovicu vydavkov zatiahne (😄😄)… ja by som inak takeho nechcela… ak nie je gentleman a stedry, u mna by nemal sancu. Aj ked mam teda pekny plat. No ale mozno skus zoznamky zahranicne. Tu ta pri takomto postoji caka len chudoba, mozno aj dlhy. Proste onicom zivot. Zelam ti, aby si sa dobre vydala a mala aspon 8 deti a muza, ktory nema ziadne financne ocakavania od zeny.
Ja mam dobru pracu z domu ale pracujem od skoncenia strednej skoly, uz 20 rokov, popritom vs externe. Vypracovala som sa a nieco pre to spravila. Hrdost mi nedovolila zostat u rodicov ani len po 18tke nie to este po 30tke ako mas ty. Snad si aspon pekna ked uz nie si mudra.
@dancingqueen321 že 8 deti! To by potom len videla, čo je to makať 😅

@lenkakravcova ďakujem za odpoveď. Lebo manžel sesternice je moslim praktizujúci a on hovorí že pre neho by to už bola manželka niekoho iného. Nežije na Slovensku možno aj to je dôvod.
Rozvod on nepovažuje za možný. Možno len iný výklad.