Ako odísť z práce bez dvojmesačnej výpovede?
Dievčatá potrebujem poradiť ako odísť z práce bez 2-mesacnej výpovednej doby? Chcela som od 1.6 nastúpiť do práce v BA ale takto nemôžem.. dohodnúť sa vedúci nechce ani náhodou..
Ak máš dobrú ponuku od 1.6 tak by som jednoducho povedala nadriadenému aká je situácia že odvtedy máš novú prácu a chces do nej nastúpiť... A odišla by som k 31.5 😊 neviem na akej pozícii robíš a čo máš v zmluve ale je malá šanca žeby to zamestnávateľ nejak riešil
@jessicai (ad1) nie som personalistika. (Ad2) to, že tu píšete o tom, že zamestnanec je možno šikanovaný a ma zdravotne problemy sú už len dalsie a dalsie domnienky, ktoré vam zapadajú do obhajoby tohto konania, tak prosím nefabulujte. Ja som reagovala na konkrétnu situáciu, na ktorú sa pýta autorka, na základe info, ktoré poskytla a nie na milión ďalších možných scenárov (ale btw ked človek odchádza z prace so zdravotnými problémami, očakávala by som, že skončí na PN a nie že o dva dni sa pohrnie inde) (Ad3) o sankciách nestrašim, vieme, vo o náhrade škody, hovorí zákon - predpokladam tiež, že autorka vie, čo ma v pracovnej zmluve a že to vedela aj v čase, ked sa o novu prácu uchádzala…stojím si za tým, že inteligentný vzdelaný človek sa takto poväčšine nespráva - ono môžte byt aj zamestnanec roka, ale ak sa pri odchode “zapíšete ako blbec”, tak si všetci budú pamätať prave ten vas odchod, nie to, čo ste tam roky robili…
@mirkam3 Ja som písala o začínajúcich zdravotných problémoch z dôvodu šikany alebo iných problémov na pracovisku. Poznám ľudí, ktorí keď mali ísť do práce deň predtým večer im bolo zle na zvracanie.
Písala som to všeobecne... že nie vždy sa to dá riešiť tak,že sa zamestnanec a zamestnávateľ dohodnú a všetko prebehne tak ako by malo aby obaja boli spokojní.
Bývajú aj problematické odchody zo zamestnania a bolo by dobré keby sa dalo pomôcť ľuďom, ktorí sa dostali do takej nepríjemnej situácie so zamestnávateľom.
@simca06022011 takze je ok jedneho dna neprist do prace? 🤔 Tebe ten zamestnanec nechyba? Niekde na prevadzke su mozno 1-2. Neverim, ze by to nebolo citit napr v malej predajni.
@stanulienkat na prevadzke su dvaja, za tyzden tam najdeme noveho. NIe je NIC horsie ako clovek, co je v praci a nechce tam byt. A duplom, ak tento clovek je "tvarou" firmy pre zakaznika, cize komunikuje denne s nimi a riesi ich. Vacsina sa chce dohodnut, nechcu len tie dlhe niekolkomesacne vypovedne lehoty, tu ma zamestnavatel DVA tyzdne na najdenie nahrady na zaskok, alebo na trvalo, ci a ako je tam autorka nepostradatelna neviem. Ja kedze mam na sebe mzdy, uctovnictvo by som napr zo dna na den odist nemohla :D
Ked je jeden na dovolenke tiez to citit, alebo chory... cize nie je to nic nezvycajne. Ak je to jediny zamestnanec tak si to bohuzial zasupluje podnikatel sam. Tak ako pripadne Pnky, choroby, dovolenky atd...
Nepodpisat vypoved- no ako to uz bolo spomenute, ak sa nedohodnete, su skarede sposoby. A ano, zazila som skarede sposoby, bohuzial skodny bude vzdy zamestnavatel, preto som ukoncovala dohodou o vypovedi akykolvek pomer, ked to zamestnanec odo mna ziadal-aj hodinovo, aj ked nebola nahrada, aj keby co bolo. A k repertoaru nepeknych veci- zmiznute kluce, skryte auto, odlamane spataky na autach (nedokazete, ze to bol zamestnanec), prepichnute gumy na osobnom aute. Kontrole z veteriny nedaleko doskriabali auto z kazdej strany a prepichli gumy a rozbili jedno bocne sklo🤨- jednoducho ci je-nie je sedlacina, takto chciet skoncit, zamestnavatel taha za kratsi koniec -korporatu to mozno nevadi, ale malym prevadzkam sakramentsky ano....
Autorka sa pýtala 15.5. takže zamestnávateľ mal dva týždne nájsť zaskok. Možno nie veľa, ale rozhodne nejde o "zo dňa na deň". Takže mi ten čierny Peter a sedlacina vychádzajú skôr na strane zamestnávateľa. Takže by som tiež kľudne od 1.6. neprišla viac do práce, nech riaditeľ vesmíru rieši ako chce. Podľa termínov nepôjde o vysokú manažérsku pozíciu, takže predpokladám, že náhradu škody mať autorka v zmluve nebude. Alebo aspoň nie vymahatelnu.
@vroni mam v zmluve ze ak nezotrvam počas vypovednej doby ma zamestnávateľ pravo vymáhať peňažnú náhradu
Ak tam máš len túto formulku a nie presnu sumu alebo vzorec výpočtu sumy, je to neplatne. V praxi skôr rátaj s tým, že ti nepošle za posledný mesiac výplatu.
@vroni len toto suma nie je uvedená len že môže žiadať náhradu mzdy za dĺžku výpovednej lehoty
Žiadať môže. A dostane z koláča dieru. Takáto formulácia nie je postačujúca a nezakladá žiaden nárok.
@vroni tak fajn uvidim ako sa teda rozhodnem, rozmýšľala som ze dam 3 Acka a nech ma vyhodi on
ako si dopadla autorka
@bublinka1426 takze 3 A nemali uspech aj tak mi šupli 2-mesacnu vypovednu dobu
tak uz ti bude cochvila koncit ci koniec augusta?
@bublinka1426 koniec augusta bohužiaľ
tak snad mas este daku dovolenku.
@bublinka1426 mám ešte 8 dni, 6 dni mi stiahli za áčka
och

@stanulienkat zamestnavam ludi, a nezasnem :DDD