icon

Ako odložiť nástup do novej práce?

Dnes o 11:02

Ahojte, v pondelok mam nastup do novej prace, ale v stredu potom mam mat este pohovor na pracu co ma zaujima viac. Pohovor je skupinovy o 13:00 a bude trvat okolo 3 hodin.. Co robit? Idealne by som odlozila nastup do novej prace, lebo v treti den ist prec na 3 hodiny urcite nebude mozne..ale neviem ako..

jblheart
Dnes o 11:06

Proste povedz že ideš k doktorke ak si vieš zohnať priepustku a choď na druhý pohovor však si v skúšobnej lehote a keď ťa zoberú do tej práce čo ťa zaujíma viac tak dáš výpoveď v prvej. V pondelok a utorok nastúp normálne však sa budeš zrejme len zaúčať a buď aktívna a ochotná aby si si spravila dobrú reklamu ak ten pohovor nevyjde.

autor
Dnes o 11:08
@jblheart

Proste povedz že ideš k doktorke ak si vieš zohnať priepustku a choď na druhý pohovor však si v skúšobnej lehote a keď ťa zoberú do tej práce čo ťa zaujíma viac tak dáš výpoveď v prvej. V pondelok a utorok nastúp normálne však sa budeš zrejme len zaúčať a buď aktívna a ochotná aby si si spravila dobrú reklamu ak ten pohovor nevyjde.

@jblheart a nie je to take blbe ze hned v treti den k doktorke?

jblheart
Dnes o 11:10
@anonym_autor

@anonym_autor Tak asi menej ako sa vyhovoriť a nejsť prvé tri dni do práce vôbec. :D Povedz to hneď v pondelok že to je plánovaná kontrola u doktorky a pochopia to.

melanta
Dnes o 11:14
@anonym_autor

@anonym_autor samozrejme, že je blbé hneď v tretí deň odísť na pol dňa. Ak si to nenahlásila vopred pred dohodnutým nástupom. V takom prípade mi nikdy nerobili problém uvoľniť človeka, ak to pri dohadovaní nástupu povedal. Ale ak niekto nastúpi a až vtedy zahlási, že na tretí deň potrebuje pol dňa voľno - hm, ty by si ako zamestnávateľ čo na to povedala?

autor
Dnes o 11:18
@melanta

@anonym_autor samozrejme, že je blbé hneď v tretí deň odísť na pol dňa. Ak si to nenahlásila vopred pred dohodnutým nástupom. V takom prípade mi nikdy nerobili problém uvoľniť človeka, ak to pri dohadovaní nástupu povedal. Ale ak niekto nastúpi a až vtedy zahlási, že na tretí deň potrebuje pol dňa voľno - hm, ty by si ako zamestnávateľ čo na to povedala?

@melanta ved prave mne sa to zda urcite cez, ja by som najradsej v skusobke nesla k lekarovi..a mas nejaku radu ako to spravit? :(

melanta
Dnes o 11:19
@jblheart

@anonym_autor Tak asi menej ako sa vyhovoriť a nejsť prvé tri dni do práce vôbec. :D Povedz to hneď v pondelok že to je plánovaná kontrola u doktorky a pochopia to.

@jblheart ak má človek zdravotné problémy alebo hoci aj z iného dôvodu dohodnutý termín u lekára, oznamuje sa to vopred, nie až v deň nástupu, zvlášť ak ide hneď o potrebu voľna na pol dňa na tretí deň.

melanta
Dnes o 11:22
@anonym_autor

@melanta ved prave mne sa to zda urcite cez, ja by som najradsej v skusobke nesla k lekarovi..a mas nejaku radu ako to spravit? :(

@anonym_autor mám.
1. Ďalší pohovor odmietneš.
2. Ešte dnes zavoláš do prvej práce novému šéfovi a povieš mu o potrebe voľna. Buď to akceptuje alebo ti posunie nástup o týždeň alebo ti povie dovi.
3. Povieš to v prvej práci až v pondelok. Buď to zoberú v pohode a nič sa nebude diať alebo sa s tebou v skúšobnej dobe rozlúčia.

muchotrafka298
Dnes o 11:27
@anonym_autor

@anonym_autor aku radu cakas? Ziadny zamestnavatel Ta len tak na pol dna neuvolni. BEz dovodu, lebo ty povies, ze dobry den, ja dnes potrebujem ist domov o 12-tej. Je bezne, ze ma clovek dohodnute terminy aj pol roka vopred a oznami to pri pohovore, vzdy sa da dohodnut. Mozes sa informovat na moznosti uz zamestnavatela alebo odmietnut dalsi pohovor.

jblheart
Dnes o 11:30

Ak si robila pohovor aj do prvej práce a ťa prijali a prídeš normálne prvý aj druhý deň aj na tretí a ako som písal budeš sa snažiť naučiť prácu a budeš aktívna, ochotná, milá, tak pochybujem že ťa prepustia hneď len preto že si v tretí deň odišla na pol dňa k "doktorke" však aj oni sú asi radi že konečne obsadili pozíciu. Je to na tebe no, ale asi nikto ti tu nenapíše zázračný recept ako to spraviť aby to nevyzeralo u zamestnávateľa blbo. 😅

melanta
Dnes o 11:35
@jblheart

Ak si robila pohovor aj do prvej práce a ťa prijali a prídeš normálne prvý aj druhý deň aj na tretí a ako som písal budeš sa snažiť naučiť prácu a budeš aktívna, ochotná, milá, tak pochybujem že ťa prepustia hneď len preto že si v tretí deň odišla na pol dňa k "doktorke" však aj oni sú asi radi že konečne obsadili pozíciu. Je to na tebe no, ale asi nikto ti tu nenapíše zázračný recept ako to spraviť aby to nevyzeralo u zamestnávateľa blbo. 😅

@jblheart všakže si ty nikdy neriadil nejakú spoločnosť alebo aspoň tím ľudí, kde by si bol zodpovedný za ľudí, zisky, náklady, obchodné výsledky? Väčšinu pozícií nie je problém obsadiť, takže ak niekto nepovie vopred o tom, že hneď na tretí deň potrebuje voľno pol dňa, tak je to big red flag. Nikto jej nenapíše recept, ako to urobiť, aby to nevyzeralo blbo, pretože blbo to vyzerať bude. A ak žije v menšom meste, kde je iba pár zamestnávateľov, tak ak zistia, že klamala, že nebola u lekára, ale na inom pohovore, bude mať ešte aj riziko zlej povesti. Lebo jedna z vecí, ktoré ozaj normálni nadriadení nemajú radi, je klamanie.

autor
Dnes o 11:40
@muchotrafka298

@anonym_autor aku radu cakas? Ziadny zamestnavatel Ta len tak na pol dna neuvolni. BEz dovodu, lebo ty povies, ze dobry den, ja dnes potrebujem ist domov o 12-tej. Je bezne, ze ma clovek dohodnute terminy aj pol roka vopred a oznami to pri pohovore, vzdy sa da dohodnut. Mozes sa informovat na moznosti uz zamestnavatela alebo odmietnut dalsi pohovor.

@muchotrafka298 tak ja neviem napr pred 10 rokmi som nastupovala do prace a 2 rocne dieta mi ochorelo..nechala som ho u svokry ale malo 39 teploty tak som si potom vycitala ze som nezavolala a nepovedala situaciu a nenastupila o tyzden neskor..nie som z toho nadsena vobec, ale tak clovek musi mysliet naseba, nastupny plat je rozdiel 600 eur, aj je to lepsia firma..preto sa pytam co by ste spravili..

muchotrafka298
Dnes o 11:46
@anonym_autor

@muchotrafka298 tak ja neviem napr pred 10 rokmi som nastupovala do prace a 2 rocne dieta mi ochorelo..nechala som ho u svokry ale malo 39 teploty tak som si potom vycitala ze som nezavolala a nepovedala situaciu a nenastupila o tyzden neskor..nie som z toho nadsena vobec, ale tak clovek musi mysliet naseba, nastupny plat je rozdiel 600 eur, aj je to lepsia firma..preto sa pytam co by ste spravili..

@anonym_autor dvojrocne chore dieta je nieco uplne ine, ako chodit po pohovoroch. Urob si ako uznas za vhodne. Pokial o tu dalsiu pracu stojis a chces na pohovor ist, tak nemas na vyber. Bud povies,ze potrebujes volno ked nastupis do prace A a mozno Ti ho daju, dohodnes si nastup dalsi den po pohovore v povodnej firme alebo do firmy A nenastupis a pojdes na pohovor a budes dufat., ze Ta vezmu. Ziadne ine moznosti nie su. Alebo budes klamat, ze ides k lekarovi, zozenies si falosne potrvrdenie a zucastnis sa pohovoru.

jblheart
Dnes o 11:46
@melanta

@jblheart všakže si ty nikdy neriadil nejakú spoločnosť alebo aspoň tím ľudí, kde by si bol zodpovedný za ľudí, zisky, náklady, obchodné výsledky? Väčšinu pozícií nie je problém obsadiť, takže ak niekto nepovie vopred o tom, že hneď na tretí deň potrebuje voľno pol dňa, tak je to big red flag. Nikto jej nenapíše recept, ako to urobiť, aby to nevyzeralo blbo, pretože blbo to vyzerať bude. A ak žije v menšom meste, kde je iba pár zamestnávateľov, tak ak zistia, že klamala, že nebola u lekára, ale na inom pohovore, bude mať ešte aj riziko zlej povesti. Lebo jedna z vecí, ktoré ozaj normálni nadriadení nemajú radi, je klamanie.

@melanta Však ja sa nehádam. Vyzerať to bude blbo tak či tak. Snažím sa jej poradiť, to či si nechá autorka poradiť alebo nie je už na nej. Čo sa týka klamania tak kto má rád klamanie ? nikto no aj tak klamú všetci.

melanta
Dnes o 11:51
@anonym_autor

@anonym_autor 2 ročné dieťa s horúčkami je niečo úplne iné. S tým má problém naozaj iba zamestnávateľ idiot. Ja som dokonca nemala problém pustiť človeka v skúšobnej dobe na dovolenku, ak pri prvom pohovor povedal, že ju má dohodnutú a zaplatenú. Prípadne ak to bolo hneď prvý mesiac skúšobnej doby, tak sme sa dohodli na nástupe o mesiac neskôr. Pozri, chceš ísť na ten pohovor? Chceš. Stojí ti tá šanca za riziko straty tohto prvého zamestnania? Mám pocit, že áno. Tak to proste riskneš.

melanta
Dnes o 11:52
@jblheart

@melanta Však ja sa nehádam. Vyzerať to bude blbo tak či tak. Snažím sa jej poradiť, to či si nechá autorka poradiť alebo nie je už na nej. Čo sa týka klamania tak kto má rád klamanie ? nikto no aj tak klamú všetci.

@jblheart všetci klamú? To tvrdí iba ten, kto klame. A ten ťažko verí, že niektorí neklamú. 😉

anonym_6f48bb
Dnes o 12:00
@jblheart

@jblheart tak ty musíš byť pekný klamár,zamestnávateľ má z teba isto radosť

anonym_712ce4
Dnes o 12:14

@anonym_autor V roku 2022 som nastúpil do novej práce. V deň nástupu mi bolo zle, tak som po robote išiel k lekárovi (ordinoval v ten deň do 18:00). Zistil, že mám Covid, tak som týždeň maródil. V prvý deň som stihol nakaziť ešte aj kolegu. A stále som v tej práci.

Život niekedy prinesie nečakané situácie, ale kým nejde o život .....

anonym_fcaa53
Dnes o 12:17

@anonym_autor nedá sa ten druhý pohovor presunúť? A vysvetlit situáciu že sa nevieš z práce skôr uvoľniť?

anonym_ca59f6
Dnes o 12:25

Aka je sanca, ze ta zoberu na to druhe miesto? Je pekne, ze by sa ti to viac pacilo, ale realne, ake su sance.. a tiez, nevies aka by si tam naozaj bola spokojna, takisto aj ta prva praca kam ides, kym realne nie si zamestnana, nevies co ta caka, ludia, praca, prostredie, to je ako take puzzle velke
Je tazsia doba, najst zamestnanie, ktore chcem, uz nie je samozrejmost, konkurencia je velka..
Ja osobne by som zavolala, ze sa pohovoru nemozem zucastnit, mozno ti daju sancu neskor, mozno nie, je to osud..
Ale nikto nekraca v tvojich slapajach,nevieme v akej si situacii, co si mozes dovolit..

svetlonos
Dnes o 12:27

@anonym_autor
ja sim raz nadtupovala do prace s tym, ze o pol roaka mam uz letenku a idem na 3 ryzdne do usa. Za ziadnych okolnosti by som to nezmenila (okrem vaznejsej choroby mojej). V pohode ma prijali.

simca06022011
Dnes o 12:36

nevymyslis nic, lebo mozes odist iba kovli lekarovi alebo z nejakych vaznych rodinych dovodov a to aj tak musis sa vykecat z prace... normalne v pondelok aj pri nastupe by som sa ospravedlnila, ze nieco v stredu pobede mam.. ak si vies tu priepustku zohnat tak ze si sa musela objednat na rychlo napr koncom tohto tyzdna k lekarovi a iny termin nemal, tak by si odisla skor.

autor
Dnes o 12:37
@anonym_ca59f6

Aka je sanca, ze ta zoberu na to druhe miesto? Je pekne, ze by sa ti to viac pacilo, ale realne, ake su sance.. a tiez, nevies aka by si tam naozaj bola spokojna, takisto aj ta prva praca kam ides, kym realne nie si zamestnana, nevies co ta caka, ludia, praca, prostredie, to je ako take puzzle velke
Je tazsia doba, najst zamestnanie, ktore chcem, uz nie je samozrejmost, konkurencia je velka..
Ja osobne by som zavolala, ze sa pohovoru nemozem zucastnit, mozno ti daju sancu neskor, mozno nie, je to osud..
Ale nikto nekraca v tvojich slapajach,nevieme v akej si situacii, co si mozes dovolit..

@anonym_ca59f6 netusim vobec aka je sanca popravde..nesplnam vsetko, co som aj uviedla do motivacneho listu, aby nemali skreslene ocakavania..ale toto miesto kam nastupujem sa mi velmi nepaci, ale som rada ze nieco mam a mozno to pozitivne prekvapi..rada by som toto druhe vyskusala..len kedze je to hromadny pohovor nemozem si tam vyskakovat..no neviem co robit..ano, viem ze nie je uplne doba, ze si mozem vyberat a tiez nie som z mesta kde sa to tu len tak hemzi prilezitostami..

simca06022011
Dnes o 12:38

a to ci mas nemas ist prec pocas skusobnej doby, neries.. bezne normalni zamestnavatelia pustame ludi aj k lekarom, aj chorobu prezijeme a aj dovolenku schvalime... tam sa aspon ukaze aky bude ten zamestnavatel, ak sa nieco stane.. ani neviem kolkokrat sa stalo ze zrazu telefonat a niekto musel utekat domov, alebo vybavit stk a pod... :D keby som robila dusno alebo ludi vyhadzovala, tak nic ine nerobim len pohovory :D a na druhej strane, aky to musi byt stres pre ludi, ked nemozu sa z prace pohnut.

autor
Dnes o 12:39
@svetlonos

@anonym_autor
ja sim raz nadtupovala do prace s tym, ze o pol roaka mam uz letenku a idem na 3 ryzdne do usa. Za ziadnych okolnosti by som to nezmenila (okrem vaznejsej choroby mojej). V pohode ma prijali.

@svetlonos tak takto aj mna raz zobrali uz tehotnu s tym ze v skusobnej dobe idem na ttzdnovu dovolenku, ale komunikovala som to hned ako ma zobrali ze ci je to ok..tu som nekomunikovala nic, uz v novembri ma zobrali, len nastupit som mohla az v januari..tak mi je to samozrejme blbe..

autor
Dnes o 12:43
@simca06022011

nevymyslis nic, lebo mozes odist iba kovli lekarovi alebo z nejakych vaznych rodinych dovodov a to aj tak musis sa vykecat z prace... normalne v pondelok aj pri nastupe by som sa ospravedlnila, ze nieco v stredu pobede mam.. ak si vies tu priepustku zohnat tak ze si sa musela objednat na rychlo napr koncom tohto tyzdna k lekarovi a iny termin nemal, tak by si odisla skor.

@simca06022011 a nie je lepsie posunut nastup ako ist v treti den k lekarovi? Akoze dost dlho na mna cakaju..ale nemam z tej prace naj pocity..teda napln prace zaujimava ale firma sa mi moc nepozdava z toho co som.tam bola a pocula..ale chcem sa sama presvedcit..na druhej strane ani neviem kedy mam v pondelok prist, musim sa dost informacii dozadovat ja..

parvinka0001
Dnes o 12:49
@anonym_autor

@simca06022011 a nie je lepsie posunut nastup ako ist v treti den k lekarovi? Akoze dost dlho na mna cakaju..ale nemam z tej prace naj pocity..teda napln prace zaujimava ale firma sa mi moc nepozdava z toho co som.tam bola a pocula..ale chcem sa sama presvedcit..na druhej strane ani neviem kedy mam v pondelok prist, musim sa dost informacii dozadovat ja..

@anonym_autor prácu hľadas ty ,tak hádam si sa mala opýtať kedy prísť a podobne. Či oni ta maju prosiť na kolenách aby si prisla ten a ten čas .

autor
Dnes o 12:50
@parvinka0001

@anonym_autor prácu hľadas ty ,tak hádam si sa mala opýtať kedy prísť a podobne. Či oni ta maju prosiť na kolenách aby si prisla ten a ten čas .

@parvinka0001 nie, toto ma oznamit urcite zamestnavatel kedy prvykrat treba prist..nerobim v prvej praci..teda aslon som bola zvyknuta na iny pristup..

simca06022011
Dnes o 12:52
@anonym_autor

@anonym_autor preco by to malo byt lepsie.. ci myslis, ze mzdarke je lepsie riesit ak ma doklady nachystane, ze neprides v pondelok, ale prides vo stvrtok? a dovod das aky? jasne ak si nieco vymyslis, nemaju ta prihlasenu, tak posun nastup.. ak by si vobec nenastupila, bola by tato verzia asi jednoduchsia... je to na tebe
zvycajne sa chodi do prace rano, ked sa firmy otvaraju, uz pri dohadovani sa ze nastupujete v pondelok, sa zvycajne zamestnanci pytaju o kolkej, popravde neviem ze by som to niekedy niekomu hovorila, nenapadlo ma, lebo je to u nas take prirodzene...

jblheart
Dnes o 12:57
@anonym_6f48bb

@jblheart tak ty musíš byť pekný klamár,zamestnávateľ má z teba isto radosť

@melanta
@anonym_6f48bb To si z čoho usúdil/a ? Domýšľavosť ti nechýba to je isté, ale keď si to chceš myslieť nech sa páči.

parvinka0001
Dnes o 13:39
@anonym_autor

@parvinka0001 nie, toto ma oznamit urcite zamestnavatel kedy prvykrat treba prist..nerobim v prvej praci..teda aslon som bola zvyknuta na iny pristup..

@anonym_autor a jazyk načo máš .nevieš sa opýtať ?