Ako odmietnuť nakupovanie darčekov pre kolegov?
Ide o toto, každé narodeniny a každé Vianoce, všetci odo mňa čakajú, že ja vymyslím a cez svoj voľný čas kúpim darček tomu, kto oslavuje. Potom majú niektorí problém poskladať sa. Tak čakám na peniaze aj dva mesiace a hlavne, nechcú dať viac ako 5€ na ten darček, sme maličká firma je nás len 10.
Nechcem toto robiť. Nemám problém dať niekomu darček, ale unavuje ma to, ze je to len na mne všetko a ešte sa sťažujú. A vždy ma niekto problém s tým, že sa nechce skladať. Ale keď som navrhla, nedávajme si darčeky, tak s tým nesúhlasili.
To je čudné. Mali by ste túto činnosť rotovat, nech zakaždým kúpi niekto iný. My sme robili aj tak, že peniaze dal kto chcel a v tej sume sa kúpila poukážka napríklad do DM. Na kartu s venovaním sa podpísali ti, co prispeli. Suma 5e, kto chcel, dal viac, kto nechcel nedal.
Este mi napadlo ze v mesiaci, ked ma niekto /viaceri/ sviatok, si vyzbierajte peniaze a potom si spolu kupte nejake vino a po praci si pripite. Nemusite kupovat ziadne hluposti, a budete to mat ako taky mini teambuilding.
ako si prvý krát vedela,že to od teba čakajú?
Akože mne normálne zastavuje mozog....v momente,ako by som ja nič nedostala,tak by som sa im na to vysrala a vôbec by som to nijako neoznamovala dopredu
Takze ta sikanuju. No kup sebe, im nic, pred nimi to vybal z nadhernej krabicky a to bude posledna udalost obdarovavanie u vas.

Niekto ti to pripomína? že ten a tá budú mať sviatok? lebo ak nie, nikomu by som nič nevysvetľovala a jednoducho to odignorovala.