icon

Ako odmietnuť prácu bez straty podpory

majkabr
7. okt 2024

Čo povedať na pohovore aby ma neprijali do práce a zároveň aby ma nevyhodili na ÚPSVR. Potrebujem byť ešte doma do konca roka.ďakujem

Strana
z4
alkoholik
10. okt 2024

To si tu kazda na MK ma 3 a viacej deti??? Fiha a ze SR vymiera... A drzim palce po novom roku s hladanim prace.

bublinka1426
11. okt 2024

@alkoholik no ma lebo plodit deti , z toho sa stal biznis. pre niektore rodiny. co vidia len pridavky a DB.

majkabr
autor
11. okt 2024

@bublinka1426 Neviem prečo , ale niekto to tu na mňa pôsobí dojmom nešťastnej ,nespokojnej ženy so svojím osudom. Žena ktorá iba vyrýva a posudzuje a odsudzuje druhých a veľa razy ani nevie prečo sú v situácii akej sú. Však asi myslíš , že je to taký biznis tie prídavky a DB tak si narob deti a uvidíš aký to je len biznis. Ja mám 5 detí. A nehanbím sa zato. Pracovala som 10 rokov pred materskov. 10 rokov som bola na materskej a rodičáku a ešte aj to som pracovala na čiastočný úvazok podotýkam popri 5 tich deťoch lebo sa to dá len sa treba vedieť hýbať. A pracujem aj teraz hoci som na UPSVR lebo zo zákona sa to niekoľko hodín robiť aj keď ste na UPSVR: Postavili sme si dom . Mám auto aj ja aj manžel. A našich 5 deti sa zlé nemá asi tak. Takže ak si niekto myslí že s prídavkov a bonusu sa dá vyžiť je na omyle. Fest riadne makáme aj s manželom , aby sme sa mali dobre a naše deti tiež.

bublinka1426
11. okt 2024

@majkabr

mrzi ma, ze som zas nieco napisala, a prepac ze zas TY, ale ver ze vobec som nevedela ze je to TVOJ prispevok. zial mam aj ine starosti. preto som nadviazala len na reminder na nieco.

to ze mas 5 deti, ti mozem len zavidit, v dobrom ( to myslim vazne) , pretoze mat velku rodinu je v istom smere urcite pozehnanie.( a chapem ze niekazdy rodi deti kvoli peniazom)

po druhe, pisala som ze niektori si z toho robia biznis.

'' pre niektore rodiny.'' samozrejme, ze normalny clovek ma deti, lebo ich chce. a je to pozehnanie ozbvlast ked kolko ludi mat deti ani nemoze.

ty si zial len zle zadala uvod, nedostatocne, mozno zvlastna motanica, a od toho sa zbytocne odvija misscommunication medzi nami 2.

mrzi ma to. uz to ze vychovavas 5 deti, je urcite velka robota pre nasu spolocnost.

len ked ludia samozrejme, nedaju v uvode, cely svoj text, potom dochadza k zbytocnemu nedorozumeniu.

a prajem celej rodine zdravie. toho je dnes malo. bokom idu tieto miskomunikacie na MK.

a to ze mnohe zeny tu zial posobia ako pasomnice, je holy fakt.

naozaj prepac , len text je text a vela x inac pochopeny, ci zle napisany.

este dodam, ze uz samotne vychovavanie 5 deti, je '' normalne zamestnanie''.

drzim palce pri hladani prace.

majkabr
autor
11. okt 2024

@bublinka1426 Vieš že napríklad , že na úrade práce nemusíš byť len pretože si nezamestnaná. Môžeš tam ísť aj napríklad kvôli tomu že žiadaš prispevok na živnosť . Alebo príspevok na kurz . Teraz ti zo zákona vedia preplatiť mnohé kurzy čím dokážeš zvyšiť svoju rekvalifikáciu. A to nie je nič nezákonné , však ja by som to napríklad ani nevedela že také možnosti su keby to tie pracovníčky na UPsVR neponukli samé od seba. Ja si teraz idem robiť kurz ktorý mi umožnuje pracovať z domu ešte viac. A byť pri svojich piatich deťoch keď ochorejú. A vravím ak si niekto myslí že je to biznis tie pridavky a bonus no tak hahaha. Myslím že ak máte deti a dostávate bonus a pridavky tak viete že to veľa krát nestačí ani na pokrytie ich potrieb.

bublinka1426
11. okt 2024

@majkabr na ten kurz moc neboli ochotní keď som mala záujem. asi závisí od referentky a miesta žiadosti. sklamaná som bola.

majkabr
autor
11. okt 2024

@bublinka1426 Mne akurát dnes došlo prispeli 1000 eur

bublinka1426
11. okt 2024

@majkabr super. akoze toto treba urcite vyuzit. mna hned poslala kade lachsie. nechapem.
ale akurat bol taky boom nezamestnanych , to bol asi problem, ...

majkabr
autor
11. okt 2024

@bublinka1426 No hlavne preplácaju kurzy po ktorých je dopyt po tom.

petulda333
11. okt 2024

@majkabr mma poslali na pohovor do osady do potravin. Veduca mi tam chcela vyhoviet vo vsetkom,robit som tam nechcela. Napisala mi na papier,ze som odmietla pracu. Sla som na urad a nevyradili ma. Ak mas deti do 10r a muz je prec napr,alebo ako moj szco a je stale prec,tak mozem takuto pracu odmietnut kvoli detom

majkabr
autor
11. okt 2024

@bublinka1426 A ďakujem, že mi držíš palce pri hľadaní práce.. Ale ja ju nehľadám ja pracujem aj teraz, a od nového roka mám už nové miesto na isto len sa musím rekvalifikvať na tom kurze. A preto som na tom uráde práce prekryť ten čas kým som na kurze. Ale vravím že robím aj teraz lebo pár hodín robiť možeš zo zákona. A možeš brať aj podporu . A to nezneužívam systém lebo naozaj nevedela by som o týchto možnostiach keby mi to tie pracovníčky same neponukli.

bublinka1426
11. okt 2024

@majkabr mozno kebyze vsetko das v skratke na uvod , uplne inac to vyznie.
nech sa dari cele rodine, a ono uz len ked spomenies ze mas 5 deti, to je pre mnohych ''velky strasiak'' a co by ma vobec ako prve napadlo, je casta chorobnost a zla logistika skolka/skolka/ nestihacky.
pri 5 detoch je naozaj dovod si vlastne ani nevymyslat.

majkabr
autor
11. okt 2024

@bublinka1426 Ja som sa tu nepotrebovala chváliť so svojou rodinou. Len som rýchlo potrebovala vedieť ako odmietnuť prácu na konkurze aby ma nevylúčili . Prišlo mi to zo dňa na deň. Nechápala som prečo ? Však ta pani na úrade vedela že idem na kurz a nebudem to stíhať. Potom mi to vysvetlila že nemôže ani ona zato že to im systém vyhadzuje . Ale že to nesmiem ja odmietnuť lebo ma vylučia ale musím si sama nato prísť ako čo tam povedať ? Preto som sa pýtala , Viaceré pochopili a odpovedali mi lebo s tým mali skúsenosť. Sama vidíte, že lenivec nie som. Pracujem stále aj teraz aj počas materskej. Ja preto ak neviem nepíšem nikomu nič a už vôbec ho neodsudzujem. Vravím že žienky, ktoré sa s tým stretli odpovedali hneď. A našťastie mi to dopadlo dobre. AJ ja Vám prajem len to dobre v živote. Nech sa Vám darí kdekoľvek ste . 😉

bublinka1426
11. okt 2024

@majkabr

tak na mna tupo pozerali ked som povedala ze mam doma 3 rocne dieta co nastupuje do skolky :D , akoby som doma mala neviem co ... preto ta moja poznamka.

a dakujem nech sa dari kazdemu. kazdy z nas potrebuje stastie v zivote.

majkabr
autor
11. okt 2024

@bublinka1426 Preto si volím prácu z domu. Lebo vidíte ako to je pri malých deťoch.

majkabr
autor
11. okt 2024

@bublinka1426 A tupcov si nevšímajte v živote. Ja sa držím hesla psi brešú karavána ide ďalej. Nič iné mi neostáva pri 5 tich deťoch...

Strana
z4