Ako odpovedať na otázky o plate na pohovore?
zdravim. zajtra idem na pohovor do dm drogerie na poziciu predavacky celkom sa bojim tych otazok. moja znama bola tam bola na pohovore tiez na poziciu predavacky a povedala ze ju neprijali pravdepodobne preto, lebo ked sa jej spytali aky si predstavuje plat, zavahala.
tak rozmyslam kolko mam povedat ja ak sa ma spytaju. ta drogeria je v bratislave a na plny uvazok (35, či 40 hod.). skusenosti s pracou predavacky este nemam.
v inzeráte nebol uvedený plat? ani žiadne platobné podmienky? hlave sa budú pýtať na flexibilitu či vieš prísť hneď ak niekto vypadne... plus práca víkendy či neprekáža... nemyslím že kvôli platu ju nevzali...
v inzeráte nebol uvedený plat? ani žiadne platobné podmienky? hlave sa budú pýtať na flexibilitu či vieš prísť hneď ak niekto vypadne... plus práca víkendy či neprekáža... nemyslím že kvôli platu ju nevzali...
@mimaapeto bola ale tak potom preco sa pytaju. mam povedat "(sumu), tak ako uvadzate v inzerate?"
Myslím že plat ktorý uvádzate v inzeráte je adekvátny, predstavujem si rozpätie.. a povedz +/- 50-100€ ako mali uvedené v inzeráte
V inzerate vacsina firiem uvadza najnizsi plat pre danu poziciu (kedze je povinnost ho uvadzat), pokojne si mozes pytat viac ako v inzerate a niekde sa stretnete. Ak bol plat uvedeny, su povinni ti minimalne taky dat, ak ta vezmu na dane pracovne miesto. Takze ja by som si pokojne vypytala viac a stretnete sa niekde, kde budu obe strany spokojne.
Tak snáď vieš koľko ponúkajú.Ja som na túto otázku odpovedala,že za posledné roky ( v mojom odbore) som nezarobila pod xy a predstavujem si xy.
Moja dcéra bola na pohovore na brigádu priprav si aké majú v ponuke svoje značky
To je riadna blbost, ak niekto zavaha pri plate nie je to este dovod na nezobratie. vsak si spocitaj kolko by si asi tak potrebovala, pozri aka je ponuka. A ked nechces povedat presne cislo, daj rozpatie od do.
Ja som na pohovore povedala, že mi úplne vyhovuje to, čo bolo uvedené v inzeráte ako nástupný plat.. pýtajú sa to pre to, aby vedeli ako človek zareaguje a či si uvedomuje koľko ponúkajú.. a čo mám skúsenosti s pohovormi, tak ľudí sa zväčša hlási veľké množstvo a ľudia sa prijímajú síce podľa skúseností, ale musí tam prebehnúť aj akási sympatia, aby človek zapadol do tímu a aby nepôsobil konfliktne.. vyberať sa musí naozaj starostlivo, takže nemyslím, že tvoji kamarátku nevybrali len preto že koľko si pýtala..
Myslím že plat ktorý uvádzate v inzeráte je adekvátny, predstavujem si rozpätie.. a povedz +/- 50-100€ ako mali uvedené v inzeráte
@buberova mam upresnit ci v hrubom ci v cistom? na jednom inzerate pise: nástupný plat 35-40 h/tyz. - 1359-1553€ (brutto predpokladam). sorry ze blba otazka ale este som taku nikdy nedostala.
Moja dcéra bola na pohovore na brigádu priprav si aké majú v ponuke svoje značky
@luccija ja viem len o Balea, dmBio a alverde. pouzivam len Belea sprchac.
To je riadna blbost, ak niekto zavaha pri plate nie je to este dovod na nezobratie. vsak si spocitaj kolko by si asi tak potrebovala, pozri aka je ponuka. A ked nechces povedat presne cislo, daj rozpatie od do.
@sonula potrebovala by som aspon 1000-1100 eur netto.
Vždy v hrubom
Vzdy v hrubom, lebo cisty plat ovplyvnuje vela veci
Ešte som nepočul, aby niekoho nezobrali kvôli tomu, že zaváhal pri otázke na plat 🙂 Tu máš kalkulačku, ktorá ti vypočíta tvoj plat, ak potrebuješ v cistom okolo 1100 EUR: https://www.podnikajte.sk/vypocet-cistej-mzdy …alebo sofistikovanejšiu: https://www.platy.sk/vypocet-mzdy .. Hlavne sa priprav po odbornej stránke. Usmievaj sa, seď rovno a buď uvoľnená. Ak sa ťa spýtajú, či si sa pripravovala, tak im povedz, že samozrejme — ako môžu očakávať od človeka, že bude pripravený na dennú prácu, keď sa nepripraví ani na vstupný pohovor. Veľa šťastia 👍
Jasné v hrubom ako ti píšu dievčatá 🙂
Nechápem, čo sa všetci bojíte toho platu. Páána beka. Ja už som toľko zamestnávateľov vyškolil... nabehol som na pohovor a ako prvé som riešil plat. Čo tam blbosti, benefity. Ja chodím do roboty kvôli peniazom, ostatní to máte azda inak?
A čím skôr toto zamestnávatelia pochopia, tým lepšie pre spoločnosť.
Nechápem, čo sa všetci bojíte toho platu. Páána beka. Ja už som toľko zamestnávateľov vyškolil... nabehol som na pohovor a ako prvé som riešil plat. Čo tam blbosti, benefity. Ja chodím do roboty kvôli peniazom, ostatní to máte azda inak?
A čím skôr toto zamestnávatelia pochopia, tým lepšie pre spoločnosť.
@thirstymonk preto ich bolo asi toľko, že 🫢
@thirstymonk preto ich bolo asi toľko, že 🫢
@ekira1 Nie, všade ma prijali... všade som odišiel. Mám svoju hodnotu a keď ju niekto nevie oceniť, idem o dům dál.
@ekira1 Nie, všade ma prijali... všade som odišiel. Mám svoju hodnotu a keď ju niekto nevie oceniť, idem o dům dál.
@thirstymonk 😉 to bol len vtip 🤗
Pýtajú sa to vždy. Dôvod je taký, že potrebujú vedieť za koľko si ochotná robiť, aby Ťa vedeli posúdiť.
Je im u riti ako pri tom budeš reagovať, proste potrebujú vedieť aké budú mať na Teba náklady.
Vypýtaš si toľko, koľko máš pocit, že si hodná.
V inzeráte je vždy uvedená najnižšia cena - koľko dajú niekomu s minimom skúseností, koho sú ochotní prijať.
Ak máš s danou pozíciou veľa skúseností, musíš si pýtať výrazne viac.

a v inzerate nebola uvedena mzda?