icon

Ako otvoriť chovprodukt s krmivami?

texik1
7. júl 2025

Ahojte potrebujem poradiť mám v pláne otvoriť chovprodukt ale iba krmivá atď žiadne zvieratá.Mozte poradiť najprv na aký úrad sa obrátiť atď?a ako ďalej.Zivnost na to máme samozrejme.Dakujem.Ak môžem môžte aj so sms.Som s TO.

stellarstar
7. júl 2025

A nie sú v TO už 3?

patka06
7. júl 2025

RUVZ ti musí schváliť priestory

texik1
autor
7. júl 2025
@patka06

RUVZ ti musí schváliť priestory

@patka06 veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

texik1
autor
7. júl 2025
@stellarstar

A nie sú v TO už 3?

@stellarstar nie som priamo s TO 😉

stellarstar
7. júl 2025
@texik1

@texik1 tak v hlavnom píšeš že si s to a teraz že s to nie si 😁 jedno, a nebude vás veľa tam?

melanta
8. júl 2025
@texik1

@texik1 máš urobený podnikateľský plán a ten hovorí, že:
- čísla ti z neho vychádzajú pozitívne (čiže máš niekoľko tisíc na vytvorenie zásob na niekoľko mesiacov) a predpokladané predaje sú vysoké
- nemáš v okolí niekoľkých desiatok kilometrov žiadnu konkurenciu a ak áno, tak ideš ponúknuť kvalitnejší tovar za lepšie ceny
- ideš ponukou a cenami konkurovať veľkým e-shopom ako zoohit, superzoo a iné?

Čo sa týka prevádzky, pozri si podmienky prevádzkarne. Ja osobne som názoru, že kto chce podnikať, mal by byť minimálne natoľko zručný, že si takéto informácie vie dohľadať sám. Ale teda nech sa páči. V každom prípade, pokiaľ ti vyššie uvedené 3 oblasti v podnikateľskom pláne nevychádzajú ako píšem, tak šanca na úspech je menej ako minimálna. Ja ale nejak predpokladám, že tých niekoľko tisíc (nie 2-3 tisícky) nemáš a ani nemáš riadne prepracovaný podnikateľský plán, riadne prepracovaný hlavne v oblasti peňazí a konkurencie (viď mnou spomínané 3 oblasti).

https://www.podnikajte.sk/registracne-povinnost...

https://www.podnikajte.sk/zakonne-povinnosti-po...

petrusa87
10. júl 2025

Fuha v To su 5 chovatel., a na jar viem ze vznikol dalsi a do dvoch ci troch mesiacov zavrel... Podnikam v tomto niekolko rokov a poviem vam, uz by som to viac neurobila ,financne uplne nahovno po zaplateni vsetkych vydavkov, dokonca i ja rozmyslam o zavreni a radsej sa zamestnat kde budem mat mozno aj vyssi plat ako pri tomto, co som 26 dni sama v praci a dovolenky ani necerpavam (ja este chodim si privyrabat inde nedele, tak super ide podnikanie, vyhoda je len ze neni nikto kto by vam rozkazoval) mame vela znamych a vsetci chodia do superzoo alebo objednavaju z netu, takato je realita

noone007
13. júl 2025

@texik1 tak ako pisali kolegos. Radsej si to poriadne vypocitaj a rozmysli. Resp. Narovinu - radsej zabudni na to. Lebo krmivo pre zvery v dnesnej dobe ked je x velkych sieti specializovanych predajni a y dalsich velkych sieti online obchodov s ktorymi budes tazko superit - to neznie ako velmi ziskovy kseft.