Ako otvoriť zmrzlinový stánok?
Dobrý deň, nenašla som podobnú diskusiu, tak budem rada ak by sa v nej niekto našiel. ❤️ Mojím dlhoročným snom je vlastniť zmrzlinový stánok, dlhé roky som v jednom brigádovala a aj dlhé roky odkladala, teraz na materskej by som si ho rada otvorila. Je to môj naozaj dlhoročný sen, kde som premýšľala nad jeho umiestnením aby sa mu darilo. Miesto som našla, jedna sa o parkovisko v obci pri hlavnej ceste, verím že tam by sa mu darilo. Chcela som kontajner, ktorý by som tam pristavili na rok a uvidela ako to pôjde, však.. je to parkovisko, kde nie je nič, oproti je kostol, neviem kde by som sa napojila s odpadom a ako vyriešiť wc. Totiž v stánku kde som brigadovala, tak wc bolo (bol to drevený domček postavený “len tak” na zemi), neviem či taká stavba potrebuje povolenie a podobne náležitosti a či by také niečo obec povolila. Další stánok čo vlastnili majitelia, tak mal dohodnuté s obchodným centrom wc a napojenie. Ako by sa to dalo podľa vás vyriešiť? Jednalo by sa o čisto predaj zmrzliny zákazníkovi, zmrzlinu by som objednavala z výroby. Môj rozpočet je 15000€
môj kamarát tiež mal. po niekoľkých sezónach zatvoril.
tiež také prostredie ako píšeš ty. parkovisko, hl. cesta. ....
ak bolo pekné počasie - predaj bol celkom Ok, ale ak pršalo - nepredal nič.
15 000? Strašne málo. Si len predstav chladiarenskú vitrínu, mraziak,pokladňa. Musíš tam mať napojenú aj vodu. Umývadlo zvlášť na ruky a zvlášť na zmrzlinové vybavenie. WC musíš mať minimálne pre seba. Je toho strašne veľa. A samozrejme,musí ti to schváliť hygiena.
napojenie na kanalizáciu a elektrinu rieš s vlastníkom parkoviska. potrebuješ teplú vodu a elektrinu, bez toho ti to nepovolí hygiena… takže ak parkovisko patrí obci, rieš to všetko s obcou… ak potrebuješ wecko, tak najlepšie by to bolo riešiť v stánku…
Veľmi nešťastne zvolený druh podnikania.
napojenie na kanalizáciu a elektrinu rieš s vlastníkom parkoviska. potrebuješ teplú vodu a elektrinu, bez toho ti to nepovolí hygiena… takže ak parkovisko patrí obci, rieš to všetko s obcou… ak potrebuješ wecko, tak najlepšie by to bolo riešiť v stánku…
@biba_18 kanalizácia v obci nie je a potrebovala by som potom na to stavebné povolenie?
15 000? Strašne málo. Si len predstav chladiarenskú vitrínu, mraziak,pokladňa. Musíš tam mať napojenú aj vodu. Umývadlo zvlášť na ruky a zvlášť na zmrzlinové vybavenie. WC musíš mať minimálne pre seba. Je toho strašne veľa. A samozrejme,musí ti to schváliť hygiena.
@domka222 neviem či strašne málo, zatiaľ čo som rátala tak som na 10 000€, je to len stánok nie kaviareň
Budeš si musieť založiť živnosť. Aspoň voľnú. Vypracovať dokumentáciu HACCP,, preukázať ako riešiš odpady a vodu. Potrebuješ ekasu. Keď niekoho zamestnáš, budeš ho musieť prihlásiť do SP. Stánok musí schváliť hygiena. Dovoz zmrzliny musí byť zabezpečený súlade s hygienou.
neviem či je zrovna dobrá doba si teraz zakladat zrovna zmrzlinovy stanok
u nás v meste už jeden dlhoročny krachol a to mal dobre miesto aj zmrzlinu
další dáva akciu jeden kopček zdarma aby niečo aspon predal
další si ju musel spojit s predajom kebabu aby to dával a to viem že majitelia makaju alebo prislušnici, časy ked tam človek videl hlavne brigadnikov a jeden dozor su preč
celkovo aj podla seba sme obmedzili zmrzlinu aj ked ju milujeme
Potrebuješ teplú vodu, odpad aj elektrinu mať poriesene. Bez toho hygiena nepovolí prevádzku. A teda zmrzlina je sezónny tovar.
Sme v meste a užívia sa len tie prevádzky ktoré majú aj niečo kryté a ponúkajú aj iné ako zmrzlinu.
@lienkaamr neviem, či si urobila prieskum trhu, v meste - asi 18000 obyvateľov je jeden stánok, dve cukrárne a otovrili asi pred tromi rokmi ďalšiu, kde predávali zmrzlinu a tú zatviorili. Na jesen, v zime, skoto na jar nepredáš nič, ak je leto, ako toto, bude to tiež poslabšie. Na druhej strane pravidelne sa zastavujeme na zmrzline v dedine, ktorá má okolo 3000-4000 obyvateľov, stánok je pri hlavnej ceste, ale najmä zmrzlina tak je naozaj smotanová zmrzlina, napr. karamelová robená tak, že sa upáli karamel a následne zaleje šľahačkou, nie že sa do vody vysype prach, zamrazí a pred podávaním sa to vylepší karamelovým sirupom postriekaným po vrchu zmrzliny. Pozisťuj si všetko okolo povolení, hygieny, ak je to tvojím snom a pôjdeš si za ním, môžeš byť úspešná
Chceš to iba na sezónu a iba zmrzlina, čo budeš robiť mimo sezóny? Koľko ta bude stat kontajner? Nemáš k dispozícii aj iné miesto? Bavilo by ta predávať na takom mieste? Je tam možnosť aspoň malej terasy, posedenia?
Chceš to iba na sezónu a iba zmrzlina, čo budeš robiť mimo sezóny? Koľko ta bude stat kontajner? Nemáš k dispozícii aj iné miesto? Bavilo by ta predávať na takom mieste? Je tam možnosť aspoň malej terasy, posedenia?
@tiika pri košiciach je zmrzlináreň kde sa nedá sadnúť, oprieť, nič a furt je tam plnka, chodia tam celé košice…
@lienkaamr mna len napadlo, ze budes si ju varit sama? A teda vyratala si si, kolko kopcekov musis predat a s akym ziskom, aby si bola aspon "na nule"?
Aka velka je obec (co nema ani kanalizaciu). Na co sluzi to parkovisko (ktot am parkuje / zastavuje)? Kolko ludi denne? Prechadzaju obcou ludia a kolko? Bude to stacit? Ked tak napis, co ti zatial vyslo za tych 10k eur...
Maly detail, tu zmrzlinu budes robit kde a z coho? Toto je velmi zly napad, lebo ked bude zle pocasie, nepredas nic.
Maly detail, tu zmrzlinu budes robit kde a z coho? Toto je velmi zly napad, lebo ked bude zle pocasie, nepredas nic.
@muchotrafka298 chce ju dovážať. Nechce vyrábať.
Neviem načo sa tu pýtaš , veď si otvor keď chces . Tu je každá múdra a dá ti úžasné rady , z ktorých budeš mať max depku a pochybnosti.
@muchotrafka298 chce ju dovážať. Nechce vyrábať.
@koniarova pardon, nevsimla som si. To rovno moze v Metre zobrat tie vane do gastro podnikov so zmrzlinou🤦🏻♀️
Neviem načo sa tu pýtaš , veď si otvor keď chces . Tu je každá múdra a dá ti úžasné rady , z ktorých budeš mať max depku a pochybnosti.
@barbie2023 vidíš tu niekde zle mienenú radu?
@barbie2023 vidíš tu niekde zle mienenú radu?
@koniarova Áno, vidím tu len prazdne mudrovanie a strašenie.
@koniarova Áno, vidím tu len prazdne mudrovanie a strašenie.
@barbie2023 autorka sa sama prišla poradiť, chce si vypočuť aj iné nazory, precitat odpovede od druhých. Nemusí to robiť a aj tak sa napokon rozhodne sama. Evidentne možnosť diskusie však chcela využiť.
@koniarova pardon, nevsimla som si. To rovno moze v Metre zobrat tie vane do gastro podnikov so zmrzlinou🤦🏻♀️
Áno ja viem čo všetko obnáša otvorenie takéhoto stánku, ako som písala dlhé roky som brigadovala v jednom, kde sme boli veľmi otvorení takže viem ich zisk, náklady s otvorením (necelých 3000€, nekupovali všetko nové a prémiové)... Nečakám že mi zisk vykryje príjem za celý rok 😅 úplne mi bude stačiť ak zo zisku nám vyjde jedna dovolenka ☺️ som na materskej a som účtovníčka takže neplánujem tam pracovať konktretne ja.. stánok bude napísaný na manželovú sro
@muchotrafka298 akože to čo je za radu 😀 vážne myslite že do každej zmrzliny čo prídete tak si ju vzadu každý varí? .. nie, väčšina zmrzlín je dovážaná z jednej “vývarovne”. Jedna sa o kvalitnú jadranskú zmrzlinu za ktorou si stojím a viem že ľuďom chutí
Ďakujem žienky ❤️ potrebovala som radu ohľadne toho či budem potrebovať stavebné povolenie alebo nejaký hack ako vyriešiť wc v stanku a odpad, nie či sa mi to oplatí. Oplatí, v našom kraji je jedna zmrzlina na približne 1000 obyvateľov a fungujú roky 😊 našla som obec (cez 2500 obyvateľov) kde zmrzlina nie je a hoc by bolo miesto aj hlbšie v obci, ale považujem za silnú stránku mať stánok pri hlavnej ceste na hlavnom ťahu so zahraničím a chcela by som ho tam.
Ďakujem žienky ❤️ potrebovala som radu ohľadne toho či budem potrebovať stavebné povolenie alebo nejaký hack ako vyriešiť wc v stanku a odpad, nie či sa mi to oplatí. Oplatí, v našom kraji je jedna zmrzlina na približne 1000 obyvateľov a fungujú roky 😊 našla som obec (cez 2500 obyvateľov) kde zmrzlina nie je a hoc by bolo miesto aj hlbšie v obci, ale považujem za silnú stránku mať stánok pri hlavnej ceste na hlavnom ťahu so zahraničím a chcela by som ho tam.
@lienkaamr a ja ti prajem veľa šťastia a nech sa ti darí. Mudrlantov je všade príliš, hlavne na Slovensku.
@lienkaamr na tieto otázky odpovie len obec a jej stavebný úrad. Pretože každá obec to má inak. Niekde stačí ohláška ide chcú stavebné povolenie.
Si si ista, ze je to miesto vhodne zvolene? Ak pojdem do obchodu, tak si zmrzlinu nekupim, ak pojdem z obchodu tak si ju nekupim lebo mam tasky a idem domov. Po ceste sa tiez nezastavim lebo zmrzlinu v aute povazujem za ozaj blby napad.
Ak je to parkovisko kde nie je nic, tak kto ti tam pride? Kazdopadne drzim prst s plnenim sna.

@lienkaamr u nás teraz otvorili na dedine, prenajali si za symbolické nájomné asi 35€ na rok časť budovy nepoužívanú od obecného úradu, a na svoje náklady zrekonštruovali a teraz začali predávať.