icon

Ako ovplyvní neúplná maturita moje šance na zamestnanie?

vanesat2103
10. jún 2025

Zdravím vás všetkým, chcela by som poradiť alebo kto z tým má skúsenosť, urobila som maturitné skúšky z
Slovenského jazyka test sloh ústna odpoveď
Praktickú časť som urobila
Odborné predemty ústna odpoveď tiež je urobená
Anglicky jazyk test a sloh som neurobila a ústna odpovedať bola na 4,maturitné vysvedčenie dostanem až si urobim angličtinu, počíta sa to za základné vzdelanie? Chcela som ist do prace robila som aj životopis len neviem či to tam takto môže byt skúsim vám ho aj poslať jasne kto z tým ma skúsenosť

Praktická a ústna časť odbornej maturitnej skúšky
vykonaná v riadnom termíne - splnená

• Slovenský jazyk: písomná a ústna časť splnená
• Anglický jazyk: ústna časť splnená, písomná a
testová časť čaká na doplnenie

• Maturitné vysvedčenie bude vydané po splnení
všetkých častí (predpoklad: september 20 25)
Ďakujem za odpoveď

pribinak
10. jún 2025

Tak zatiaľ máš len základne vzdelanie…keďže si nezmaturovala

lasona
10. jún 2025

Presne ako píšeš kocka hore. Máš len základné vzdelanie.

abbey1
10. jún 2025

@vanesat2103 Už si sa tu na to pýtala a dostala si rovnaké odpovede.

kavasmliekom
10. jún 2025

Nie, nemôžeš, keďže nemáš maturitné vysvedčenie v ruke, do toho času máš len základné vzdelanie. Je jedno z ktorého predmetu. Ale berie sa to ako celok.

barka1
11. jún 2025

@vanesat2103 však to takto pošli, možno ta zamestnaju. Maturitu skratka nemáš, nic nemozes stratit.

kvetinka_2
11. jún 2025

Pokiaľ nemáte maturitné vysvedčenie v ruke, a taktiež aj výučný list, keďže ide o odbornú školu, predpokladám, že s praxou. Stále sa považujete, že máte ukončené základné vzdelávanie.😌

3petka
11. jún 2025

@vanesat2103 neexistuje nič ak čiatočná maturita. Buď ju máš alebo nie. A písať do životopisu ako si urobila maturitu je riadna somarina.

moonlight1210
11. jún 2025

@vanesat2103 tak zatial na leto hladaj brigady. Pri tom je zvacsa jedno, ake vzdelanie mas dokoncene.
V septembri dokoncis maturitu a mozes normalne v pokoji hladat pracu.

S trochou stastia sa zamestnas aj tam, kde zrovna brigadujes.

Teraz mas ale len zakladne vzdelanie, takze bud to zamestnavatelovi vysvetlis, ze maturitu budes mat uz coskoro, alebo radsej s hladanim prace pockas.

lucik194
11. jún 2025

pekne krasne sa vykasli na hladanie prace a najblizsie dva mesiace sadni ku kniham a sup sup v auguste (alebo kedy) treba ist na opravny termin z maturity, to co si napisala je kazdemu zamestnavatelovi u prdele, maturitu nemas. neexistuje ze ciastkova maturita,

proste mas celu, vsetky predmety, alebo nemas nic.

mogaa
11. jún 2025

pokia nemáš maturitné vysvedčenie tak stále máš len základnú školu....

maya_hi
12. jún 2025

@vanesat2103 do životopisu by som nerozpisovala detaily. Samozrejme že sa môžeš zamestnať. Minimálne na brigádu niečo nájdeš, kde nie je potrebný tvoj odbor. Napíš že máš základné vzdelanie (a do zátvorky, že v septembri ukončíš štúdium maturitnou skúškou). Vybavené. Ich detaily nebudú zaujímať. A ak áno spýtajú sa na pohovore.

petrusa87
12. jún 2025

Ak si ides poslat zivotopisy niekam za pas alebo do obchodu ani by som to neriesila napisala tam maturitu a hotovo,,tam to skumat nik nebude