icon

Ako oznámiť tehotenstvo zamestnávateľovi?

adelocka11111
26. aug 2014

Ahojte. Som tu nová a mám jednu otázočku. S manželom sme začali plánovať bábätko, ale otehotnela som prekvapivo hneď na prvý krát. To problém nie je. Ale ide o to, že od septembra nastupujem do novej práce ako učiteľka. A teraz som už v 5 týždni. Ako to oznámiť zamestnávateľke? Rodiť by som mala v apríli.. Ďakujem za odpovede

Strana
z2
ukulela
27. aug 2014

@brady1 rok nie je skusobna dpba. ona ide bez skusobnej dobu, akurat ma zmluvu len na jeden rok. po roku by sa snou dohodli - mozno by neboli spokojni a zmluvu nepredlzili, mozno ano a dali by na dobu neurcitu. ak ma zmluvu podpisanu na rok - matesrka/nematerska, po roku jej pracovny pomer konci a miesto jej drzat nemusia.

@adelocka11111 ja by som to riaditelke oznamila cim skor, aby mala pocit,ze k nej aj k celej situacii pristupujem korektne. aj s vysvetlenim, ze v case dohodovania zmluvy som este tehotna nebola/resp. nevedela. aby riaditelka mala dost casu na najdenie nahrady a aby tvoj stav aj od zaciatku zohladnovala napr pri planovani prace.okrem toho musie vediet, ze budes chodit k lekarovi,mozes ostat zo dna na den doma ... pravda je, ze za moj korektny pristup by som ocakavala rovnaky pristup od zamestnavatela. mne to vyslo.

adelocka11111
autor
27. aug 2014

@brady1
@bajana mám zmluvu podpísanú na celý rok, ale predsa mám aj tú skúšobnú dobu 3 mesiace,, počas tejto doby môžu vyhodiť oni bezdôvodne mňa a zas ja môžem odínsť...

Strana
z2