icon

Ako oznámiť výpoveď osobne zamestnávateľovi?

17. sep 2025

Ahojte ako ste oznámili zamestnávateľovi že dávate výpoveď? Mylsim teraz osobne. Mňa to čaká tak o 2 hodiny a stále netuším čo poviem..

melanta
17. sep 2025

Normálne, prišla som, podala som mu výpoveď a povedala som, že chcem skončiť. Akože netušíš, čo povieš? Povieš, že podávaš výpoveď, pretože tu už nechceš pracovať alebo preto, že si si našla iné a lepšie zamestnanie. Môžeš uviesť dôvody, aj nemusíš. Nechaj si jeden výtlačok podpísať, že ju šéf prevzal.

autor
17. sep 2025
@melanta

Normálne, prišla som, podala som mu výpoveď a povedala som, že chcem skončiť. Akože netušíš, čo povieš? Povieš, že podávaš výpoveď, pretože tu už nechceš pracovať alebo preto, že si si našla iné a lepšie zamestnanie. Môžeš uviesť dôvody, aj nemusíš. Nechaj si jeden výtlačok podpísať, že ju šéf prevzal.

@melanta tak je to moje prvé podanie vypovede. Som z toho dosť nervózna. Mám kolónku pod mojim podpisom - Za zamestnávateľa prevzal dátum a miesto na podpis

anonym_aac982
17. sep 2025

Opýtala som sa pracovníčky ktorá preberá poštu s úsmevom či je "podateľňa" otvorená, mám tu list a tu na kópii poprosím potvrdiť prevzatie.

melanta
17. sep 2025
@anonym_autor

@melanta tak je to moje prvé podanie vypovede. Som z toho dosť nervózna. Mám kolónku pod mojim podpisom - Za zamestnávateľa prevzal dátum a miesto na podpis

@anonym_autor nebuď nervózna. Máš právo dať výpoveď a dávaš ju, lebo si usúdila, že to je pre teba tak dobre. To jediné nech ťa zaujíma. Ak ťa budú lanáriť, ponúkať niečo, povedz rázne nie a hotovo. Držím palce. 😉

autor
17. sep 2025
@melanta

@anonym_autor nebuď nervózna. Máš právo dať výpoveď a dávaš ju, lebo si usúdila, že to je pre teba tak dobre. To jediné nech ťa zaujíma. Ak ťa budú lanáriť, ponúkať niečo, povedz rázne nie a hotovo. Držím palce. 😉

@melanta ďakujem 😩

halford89
Odpoveď bola odstránená
jakoma
17. sep 2025

Mna naposledy sef presviedcal ze nemozem dat vypoved a ze ju neprevezme 😅 hlavne sa nedaj a nezdrzuj to ak sa nebudes citit prijemne..len dat papier, nech podpise a cau, bez reci..alebo pockaj do konca mesiaca a kratsie budes mat dusno (ak nie si v skusobnej a caka ta vypovedna)

autor
17. sep 2025
@jakoma

Mna naposledy sef presviedcal ze nemozem dat vypoved a ze ju neprevezme 😅 hlavne sa nedaj a nezdrzuj to ak sa nebudes citit prijemne..len dat papier, nech podpise a cau, bez reci..alebo pockaj do konca mesiaca a kratsie budes mat dusno (ak nie si v skusobnej a caka ta vypovedna)

@jakoma mám 2 mesiace výpovednú. Takže do konca novembra budem trpieť 😅

chrobak7
17. sep 2025

@anonym_autor Nemusíš nikomu nič hovoriť. Ak máte podateľňu, tak zanesieš písomnú výpoveď do podateľne a dáš si potvrdiť prevzatie. Ak podateľňu nemáte, tak to odnesieš na personálne a tam ti potvrdia prevzatie.

Alebo pôjdeš za priamym nadriadeným a povieš mu, že chceš dať výpoveď a dáš mu potvrdiť prevzatie.

autor
17. sep 2025
@chrobak7

@anonym_autor Nemusíš nikomu nič hovoriť. Ak máte podateľňu, tak zanesieš písomnú výpoveď do podateľne a dáš si potvrdiť prevzatie. Ak podateľňu nemáte, tak to odnesieš na personálne a tam ti potvrdia prevzatie.

Alebo pôjdeš za priamym nadriadeným a povieš mu, že chceš dať výpoveď a dáš mu potvrdiť prevzatie.

@chrobak7 nemáme podateľňu ani personálne. Musím ist rovno za riaditeľkou.

chrobak7
17. sep 2025
@anonym_autor

@jakoma mám 2 mesiace výpovednú. Takže do konca novembra budem trpieť 😅

@anonym_autor To už nebudeš trpieť. Emočne najhoršia je tá chvíľa, kedy to oznamuješ nadriadenému. Akonáhle vyjdeš z jeho dverí, tak sa ti uvoľní, uvidíš. Aspoň ja to tak vždy cítim. Potom už tú výpovednú dobu len "preplávaš", tá už nie je stresujúca. Možno budeš cítiť iný prístup nadriadených a kolegov, ale z toho už netreba mať stres.

chrobak7
17. sep 2025
@anonym_autor

@chrobak7 nemáme podateľňu ani personálne. Musím ist rovno za riaditeľkou.

@anonym_autor Tak si priprav tú výpoveď a choď za ňou, že by si s ňou chcela hovoriť. Začni hneď na rovinu, že by si jej chcela oznámiť, že chceš vo firme skončiť. A potom začneš s dôvodmi, ak ti dá riaditeľka príležitosť. Možno to len sucho vezme na vedomie, podpíše ti prevzatie a môžeš ísť.

autor
17. sep 2025
@chrobak7

@anonym_autor Tak si priprav tú výpoveď a choď za ňou, že by si s ňou chcela hovoriť. Začni hneď na rovinu, že by si jej chcela oznámiť, že chceš vo firme skončiť. A potom začneš s dôvodmi, ak ti dá riaditeľka príležitosť. Možno to len sucho vezme na vedomie, podpíše ti prevzatie a môžeš ísť.

@chrobak7 dôvody nemám také čo by som jej chcela hovoriť. Proste chcem skončiť lebo mi to už ďalej nevyhovuje. Musím počkať kým príde do práce 😄 dúfam že to bude dnes..

truhlikvseved
17. sep 2025

@anonym_autor Daj ju pisomne a nech ti ju podpise ze ju prebral. Cize 2 vyhotovenia.
Z pravneho hladiska mas 1 alebo 2 mesacnu lehotu. Ak ju nedodrzis nemusi ti vyplatit poslednu mzdu. Takze urcite pisomne

autor
17. sep 2025
@truhlikvseved

@anonym_autor Daj ju pisomne a nech ti ju podpise ze ju prebral. Cize 2 vyhotovenia.
Z pravneho hladiska mas 1 alebo 2 mesacnu lehotu. Ak ju nedodrzis nemusi ti vyplatit poslednu mzdu. Takze urcite pisomne

@truhlikvseved vďaka, no moja otázka vôbec nebola o tom čo píšeš.

truhlikvseved
17. sep 2025

@anonym_autor Nechapem co riesis. Vsak dam papier ze koncim nech ti to podpise. Co mu chces vysvetlovat? Zakon ti ziadnu taku povinnost neuklada. Podla toho aky mate vztah tak mu bud povedz preco alebo nie. Kvoli takym blbostiam sa stresovat.

autor
17. sep 2025
@truhlikvseved

@anonym_autor Nechapem co riesis. Vsak dam papier ze koncim nech ti to podpise. Co mu chces vysvetlovat? Zakon ti ziadnu taku povinnost neuklada. Podla toho aky mate vztah tak mu bud povedz preco alebo nie. Kvoli takym blbostiam sa stresovat.

@truhlikvseved ano stresujem sa, mám 19, je to moja prvá výpoveď.

truhlikvseved
17. sep 2025
@anonym_autor

@truhlikvseved ano stresujem sa, mám 19, je to moja prvá výpoveď.

@anonym_autor Chill si este mlada , pracu si najdes a 2 mesiace ubehnu jak nic. Fakt sa neni preco stresovat vsak dako bude. Je to len robota. Co sa ti take moze stat?
Hlavne ak stresujes pri takejto banalnosti tak nechcem vidiet ked v zivote pride nejaky realny problem co budes robit. ;)
Treba ten zivot brat s rezervou.

anonym_aac982
17. sep 2025
@anonym_autor

@chrobak7 dôvody nemám také čo by som jej chcela hovoriť. Proste chcem skončiť lebo mi to už ďalej nevyhovuje. Musím počkať kým príde do práce 😄 dúfam že to bude dnes..

@anonym_autor keď by dnes doobeda doniesla poštárka doporučený list do firmy kto ho prevezme, kto podpíše prevzatie listu?

autor
17. sep 2025
@anonym_aac982

@anonym_autor keď by dnes doobeda doniesla poštárka doporučený list do firmy kto ho prevezme, kto podpíše prevzatie listu?

@anonym_aac982 ja. Pracujem na recepcii v hoteli.

anonym_aac982
17. sep 2025

Takže teoreticky si si mohla výpoveď poslať poštou aj zaevidovať v došlej pošte a len odovzdať riaditeľke s ostatnými listami 🙂