icon

Ako podať výpoveď po hádke v práci?

tobias123321
16. jún 2025

Ahojte
Dnes sme sa pekne pohadali v robote a mne pretiekol pohár už je mi tam otrasne som tam 3 roky viem že bude ťažké nájsť niečo iné ale musím ísť preč. Ako sa podáva výpoveď nikdy som to nerobil ?

Strana
z2
viestta
16. jún 2025

Pisomne, vzor najdes aj na internete. Ale pocitaj s tym, ze ked ju zajtra podas az od 1.7. ti zavne bezat dvojmesadna vypovedna lehota, takze tam budes robit az do konca augusta

tobias123321
autor
16. jún 2025
@viestta

Pisomne, vzor najdes aj na internete. Ale pocitaj s tym, ze ked ju zajtra podas az od 1.7. ti zavne bezat dvojmesadna vypovedna lehota, takze tam budes robit az do konca augusta

@viestta a dovolenku si môžem vybrať ?

pribinak
16. jún 2025
@tobias123321

@tobias123321 Môžeš a môžeš ísť aj na marodku

viestta
16. jún 2025
@tobias123321

@tobias123321 len alikvotnu cast, ale aj tu ti musi schvali zamestnavatel, lebo podla ZP on disponuje celou dovolenkou a ty mozes len poziadat.

tobias123321
autor
16. jún 2025
@viestta

@viestta a kto rozhodne či bude dva mesiace či nie

tobias123321
autor
16. jún 2025
@viestta

@tobias123321 len alikvotnu cast, ale aj tu ti musi schvali zamestnavatel, lebo podla ZP on disponuje celou dovolenkou a ty mozes len poziadat.

@viestta tak hádam mám právo na vlastnu dovolenku

viestta
16. jún 2025
@tobias123321

@viestta a kto rozhodne či bude dva mesiace či nie

@tobias123321 nikto, vsak narok mas na 25dni za cely rok, to dva mesiace nepokryje. Co nevies pocitat? A aj tak nemas narok na celych 25 dni, ale len na 8 dvanastin z tych 25 dni, lebo budes u neho zamestnany len 8 mesiacov
A ano, narok mas, ale jej cerpanie urcuje zamestnavatel v celej narokovanej vymere. On ma pravo urcit kedy ju budes cerpat

pribinak
16. jún 2025

Je taka kniha, bola sa že Zákonník prace. Skús si prečítať. Veľmi zaujímavé veci tam nájdeš, napr aj to, že o tvojej dovolenke rozhoduje zamestnávateľ
Aj to koľko dni máš nárok

viestta
16. jún 2025
@pribinak

Je taka kniha, bola sa že Zákonník prace. Skús si prečítať. Veľmi zaujímavé veci tam nájdeš, napr aj to, že o tvojej dovolenke rozhoduje zamestnávateľ
Aj to koľko dni máš nárok

@pribinak vsak na co poznat taku zbytocnost ako su prava a povinnosti zamestnanca a zamestnavatela? To nevadi, ze nevedia co a ako. Len potom zamestnavatel vyuzije ich neznalost zakona a oni ostanu nesmierne prekvapeni a ojebabrani.

simca06022011
16. jún 2025

ak ste sa povadili, mozes ist na dohodu.. proste sa dohodni v praci... na intenrete si najdi vzory.. dohoda o ukonceni PP, a ak tak este vypoved zo strany zamestnanca = druah moznost.
Ostatne dovolenka, cerpanie, narok dni atd.. sa riesi potom... dovolenku mas naratanu vo vyplatnej paske, za tento rok dostanes alikvotnu cast = podla toho kolko mas narok k ukonceniu, nevycerpanu ti preplatia vo vyplate. Dohodnut sa musis v robote. My zvycajne ak dame dohodu, nastavim to tak, ze dohodneme cerpanie DV a posledny den aj ukoncim PP. Ale to musim vzdy riadne preratat :DDD

A tiez odporucam nastudovat si zakonnik prace.. je to par paragrafov co kazdy zamestanec ma citat a vediet, pomoze ti...

nela82
16. jún 2025
@tobias123321

@tobias123321 môžeš ísť na PN.Cize 2 mesiace budeš na PN.

viestta
16. jún 2025

Paneboze!!! Univerzalna rada pre kazdu situaciu: Chod na PN. Miesto toho aby poradili ako to vyriesit zakonne tak ho poslu na ucelovu PN. Kurna, neviete o tom, ze tie PN platime my zo svojho?

martinkatinka
16. jún 2025
@nela82

@tobias123321 môžeš ísť na PN.Cize 2 mesiace budeš na PN.

@nela82 a ty vies, ze je chory, ked ho posielas na PN?

domiklik
16. jún 2025
@tobias123321

@tobias123321 a prečo ste sa povadili?

tobias123321
autor
16. jún 2025
@domiklik

@tobias123321 a prečo ste sa povadili?

@domiklik že som tvrdohlavý vkuse to isté dookola najmladší som v kolektíve tak každý si vybyja zlosť na mne už asi rok lebo každý sa rozvádza nervy ta tak no. Cítim sa tam zle veľmi už

kavasmliekom
16. jún 2025

Môžeš si napísať dohodu o ukončení pracovného pomeru aj hneď k zajtrajšiemu dátumu, s tým, že chceš preplatiť dovolenku. Alebo aj tak, že hneď po vyčerpaní dovolenky ukoncite pracovny pomer.
Ak nebude súhlasiť, tak normálne 2 mesačnú výpovednú, dohodnite sa, či ti preplatí dovolenku, alebo ju budeš čerpať,...a choď na PN, počítaj však s tým, že nebudeš môcť nikde chodiť, lebo musíš dodržiavať vychádzky.

tobias123321
autor
16. jún 2025
@kavasmliekom

Môžeš si napísať dohodu o ukončení pracovného pomeru aj hneď k zajtrajšiemu dátumu, s tým, že chceš preplatiť dovolenku. Alebo aj tak, že hneď po vyčerpaní dovolenky ukoncite pracovny pomer.
Ak nebude súhlasiť, tak normálne 2 mesačnú výpovednú, dohodnite sa, či ti preplatí dovolenku, alebo ju budeš čerpať,...a choď na PN, počítaj však s tým, že nebudeš môcť nikde chodiť, lebo musíš dodržiavať vychádzky.

@kavasmliekom ja kľudne odrobim aj dva mesiace aspoň si nájdem druhu robotu za ten čas

simca06022011
16. jún 2025

aktualne sa pnky dost kontroluju, nik nikoho nenapise na pn na dva mesiace len tak...

deti95060810
16. jún 2025

maj rozum, choď zajtra do práce a uvidíš čo a ako...

martinkatinka
16. jún 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom a cim pojde na tu PN? Diagnoza Hadka v robote neexistuje.

tobias123321
autor
16. jún 2025
@deti95060810

maj rozum, choď zajtra do práce a uvidíš čo a ako...

@deti95060810 ne už ne dnes mi to už pekne pasovalo že koniec. To ne dnes to sú hádky dennodenne už dlhú dobu.

tobias123321
autor
16. jún 2025
@martinkatinka

@martinkatinka netreba pn žiadnu zbytočne riešiť

deti95060810
16. jún 2025

len takéto hádky sú bežné takmer všade... ľudia sa k sebe chovajú ako psy...

martinkatinka
16. jún 2025
@tobias123321

@tobias123321 vsak este by si mal s tym problem.

kavasmliekom
16. jún 2025
@martinkatinka

@martinkatinka lebo bude jediný a falošnou diagnózou.

kavasmliekom
16. jún 2025
@tobias123321

@tobias123321 ináč, myslíš, že v inej práci bude lepší kolektív? Never tomu. Všade sa nájde minimálne jeden, čo zneprijemni život.
V akej oblasti pracuješ?

tobias123321
autor
16. jún 2025
@deti95060810

@deti95060810 treba mi zmenu že sa to trošku zresetuje zmena prostredia lebo už si dovoľujú veľmi na mňa všetci na začiatku to bolo fajn ale toto už je cez riadne pokiaľ má na začiatku tak nepoznali tak si nedovoľovali ale keď videli že som tichý hanblivý tak to začalo postupne

tobias123321
autor
16. jún 2025
@kavasmliekom

@tobias123321 ináč, myslíš, že v inej práci bude lepší kolektív? Never tomu. Všade sa nájde minimálne jeden, čo zneprijemni život.
V akej oblasti pracuješ?

@kavasmliekom automechanik

tobias123321
autor
16. jún 2025
@deti95060810

@kavasmliekom
@deti95060810 nikdy som nechcel aby sa tak súkromie spojilo z pracovným ako tu viem že to nerobí dobrotu tu sa to zvrhlo az veľmi

kavasmliekom
16. jún 2025
@tobias123321

@kavasmliekom
@deti95060810 nikdy som nechcel aby sa tak súkromie spojilo z pracovným ako tu viem že to nerobí dobrotu tu sa to zvrhlo az veľmi

@tobias123321 nerieš súkromie v práci a naopak

Strana
z2