icon

Ako podať výpoveď zo strany zamestnanca?

xtina1711
29. sep 2025

Ahojte prosím vas je milión vzorov ale je nejaký dáky presnejsi "najlepsi" ktorý podať zamestnávateľovi?
Uz som po skúšobnej dobe a vypoved chcem z mojej strany
Ďakujem za pomoc

muchotrafka298
29. sep 2025

Jedna sa o ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe. Toto si dohladaj na internete.

lilianka28
29. sep 2025
@muchotrafka298

Jedna sa o ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe. Toto si dohladaj na internete.

@muchotrafka298 píše, že už je po skúšobnej dobe

acce
Odpoveď bola odstránená
anonym_db5dce
29. sep 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce môže mať v zmluve aj 2 roky. Toez končím po skúšobnej dobre a v zmluve mám výpovednú 2 mesiace.

acce
Odpoveď bola odstránená
melanta
29. sep 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce čo sa týka trvania PP viac ako 5 rokov, minimálne 3 mesiace je výpovedná doba ka dáva výpoveď zamestnávateľ. Ak dáva zamestnanec, tak je 1 mesiac pri PP do 1 roka, nad rok 2 mesiace. Čiže aj keď zamestnanec pracuje niekde 20 rokov, ak dáva výpoveď on, výpovedná doba je 2 mesiace.

acce
Odpoveď bola odstránená
xtina1711
autor
29. sep 2025

Ďakujem vam za odpovede..konci mi zmluva v decembri som na kratší zastup

simca06022011
29. sep 2025

mozes navrhnut dohodu o ukonceni PP, k terminu ako sa dohodnete aj bez vypovednej lehoty... treba sa porozpravat v praci... pripadne klasika vypoved a ide ti vypovedna doba 1/2mesiace. Ak stihnes podat dnes/zajtra koncit mozes k 30.11. (albeo 31.10.)
najlepsi vzor neexistuje, normane napis tvoje udaje, udaje zamestnavatela, vec: vypoved zo strany zamestnanca .. text .. a podpis. nic extra tam netreba = proste hocijaka sablona ti staci

melanta
29. sep 2025
@xtina1711

Ďakujem vam za odpovede..konci mi zmluva v decembri som na kratší zastup

@xtina1711 pozor, výpovedná doba začne plynúť od prvého dňa mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede. Doručení, nie poslaní. Čiže do stredy ju musia doručiť, aby výpovedná doba začala plynúť od 1.10. a pracovný pomer ti skončil 31.10. Čiže máš na doručenie 3 pracovné dni vrátane dnešného.

Ak ju doručíš vo štvrtok, to už je október, v takom prípade začína výpovedná doba plynúť až od 1.11. a pracovný pomer ti skončí až 30.11. Takže pozor na to.

Ešte nás možnosť požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou, k termínu aký potrebuješ. S tým ale zamestnávateľ musí súhlasiť.

lilianka28
29. sep 2025
@melanta

@xtina1711 pozor, výpovedná doba začne plynúť od prvého dňa mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede. Doručení, nie poslaní. Čiže do stredy ju musia doručiť, aby výpovedná doba začala plynúť od 1.10. a pracovný pomer ti skončil 31.10. Čiže máš na doručenie 3 pracovné dni vrátane dnešného.

Ak ju doručíš vo štvrtok, to už je október, v takom prípade začína výpovedná doba plynúť až od 1.11. a pracovný pomer ti skončí až 30.11. Takže pozor na to.

Ešte nás možnosť požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou, k termínu aký potrebuješ. S tým ale zamestnávateľ musí súhlasiť.

@melanta ja len že október je už v stredu

melanta
29. sep 2025
@lilianka28

@melanta ja len že október je už v stredu

@lilianka28 ďakujem že si mi skrátila september o jeden deň 😉😂😂 dik za upozornenie, čiže autorka má už iba zajtrajšok na doručenie v tomto mesiaci.