Ako podať výpoveď zo strany zamestnanca?
Ahojte prosím vas je milión vzorov ale je nejaký dáky presnejsi "najlepsi" ktorý podať zamestnávateľovi?
Uz som po skúšobnej dobe a vypoved chcem z mojej strany
Ďakujem za pomoc
Jedna sa o ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe. Toto si dohladaj na internete.
Jedna sa o ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe. Toto si dohladaj na internete.
@muchotrafka298 píše, že už je po skúšobnej dobe
@acce môže mať v zmluve aj 2 roky. Toez končím po skúšobnej dobre a v zmluve mám výpovednú 2 mesiace.
@acce čo sa týka trvania PP viac ako 5 rokov, minimálne 3 mesiace je výpovedná doba ka dáva výpoveď zamestnávateľ. Ak dáva zamestnanec, tak je 1 mesiac pri PP do 1 roka, nad rok 2 mesiace. Čiže aj keď zamestnanec pracuje niekde 20 rokov, ak dáva výpoveď on, výpovedná doba je 2 mesiace.
Ďakujem vam za odpovede..konci mi zmluva v decembri som na kratší zastup
mozes navrhnut dohodu o ukonceni PP, k terminu ako sa dohodnete aj bez vypovednej lehoty... treba sa porozpravat v praci... pripadne klasika vypoved a ide ti vypovedna doba 1/2mesiace. Ak stihnes podat dnes/zajtra koncit mozes k 30.11. (albeo 31.10.)
najlepsi vzor neexistuje, normane napis tvoje udaje, udaje zamestnavatela, vec: vypoved zo strany zamestnanca .. text .. a podpis. nic extra tam netreba = proste hocijaka sablona ti staci
Ďakujem vam za odpovede..konci mi zmluva v decembri som na kratší zastup
@xtina1711 pozor, výpovedná doba začne plynúť od prvého dňa mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede. Doručení, nie poslaní. Čiže do stredy ju musia doručiť, aby výpovedná doba začala plynúť od 1.10. a pracovný pomer ti skončil 31.10. Čiže máš na doručenie 3 pracovné dni vrátane dnešného.
Ak ju doručíš vo štvrtok, to už je október, v takom prípade začína výpovedná doba plynúť až od 1.11. a pracovný pomer ti skončí až 30.11. Takže pozor na to.
Ešte nás možnosť požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou, k termínu aký potrebuješ. S tým ale zamestnávateľ musí súhlasiť.
@xtina1711 pozor, výpovedná doba začne plynúť od prvého dňa mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede. Doručení, nie poslaní. Čiže do stredy ju musia doručiť, aby výpovedná doba začala plynúť od 1.10. a pracovný pomer ti skončil 31.10. Čiže máš na doručenie 3 pracovné dni vrátane dnešného.
Ak ju doručíš vo štvrtok, to už je október, v takom prípade začína výpovedná doba plynúť až od 1.11. a pracovný pomer ti skončí až 30.11. Takže pozor na to.
Ešte nás možnosť požiadať o skončenie pracovného pomeru dohodou, k termínu aký potrebuješ. S tým ale zamestnávateľ musí súhlasiť.
@melanta ja len že október je už v stredu
@melanta ja len že október je už v stredu
@lilianka28 ďakujem že si mi skrátila september o jeden deň 😉😂😂 dik za upozornenie, čiže autorka má už iba zajtrajšok na doručenie v tomto mesiaci.

https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/vzory-d...