icon

Ako prebieha výberové konanie na asistenta sudcu?

sisi1837
27. okt 2025

Ahojte, čaká ma výberové konanie na pozíciu radca, asistent sudcu. Ako prebieha takéto výberové konanie a koľko trvá? Napísané je len, že:

Výberové konanie pozostáva z:
písomnej časti, ktorou je overenie administratívno-technických schopností uchádzača a overenie ovládania štátneho jazyka.

Viem len, že strojopis skúšať nebudú (písanie 10 prstami).

Mám z toho stres a rada by som si prečítala od niekoho, kto si tým prešiel, čo čakať, na čo sa pripraviť. Ďakujem.

anonym_464fe0
27. okt 2025

Pokial to nie je vybavene a usite miesto priamo na mieru, tak sa ide robit iba krovie niekomu inemu 🙂

katarinaforever
27. okt 2025

@sisi1837 bola som na takom vyberku a práveže sudkyňa dávala strojopis a chcela doložiť prax s legislatívou, najlepšie ak si asistentku sudcovi už robila. Nemusím hovoriť že plat bol smiešny okolo tisíc v hrubom

sisi1837
autor
28. okt 2025
@anonym_464fe0

Pokial to nie je vybavene a usite miesto priamo na mieru, tak sa ide robit iba krovie niekomu inemu 🙂

@katarinaforever
@anonym_464fe0 Ďakujem vám, no vidím to tak, že som sa pripravovala zbytočne a je to bez šance 😞

alias313
28. okt 2025
@sisi1837

@katarinaforever
@anonym_464fe0 Ďakujem vám, no vidím to tak, že som sa pripravovala zbytočne a je to bez šance 😞

@sisi1837 ahoj ja keď som bola bol odpis 10 minut (strojopis), diktát, písanie výzvy. Kto prešiel tak nasledoval ústny pohovor.