Ako prebiehajú pohovory v Prima banke?
Dobrý deň, prosím pracujete niekto na pobočke v Prima banke? Čaká ma pohovor ako prebiehajú prosím jednotlivé kolá? Ďakujem veľmi pekne.
autor - ty si asi zrejme este mlada, ja uz som robila 12tky a momentalne by som to nedala, u nas hladaju na klasicku pobocku
@zobaka ale si si vedomá, že tá praca nie je vhodna pre teba, keď máš takéto nastavenie? Ved ti bolo komunikované, že sa majú plnit plany, podľa nich budete asi aj dostavať budget na odmeny na pobočku a takýmto pristupom, že mne je jedno, či budem plnit plany, to budeš kazit aj ostatným aj statisticky, aj finančne. Písala si, že máš sikanu na pracovisku, tu to to ako myslis skončí? Za takýto prístup tá nebude mat rad ani manažér, ani kolegovia. Keď za teba nedostane pobočka peniaze na odmeny, tak tá skôr či neskôr budú chcieť kolegovci vyštvať. Chapem, že nie sú všetci ambiciózne a priebojné typy, ale tu je potom kľúčové, najst si vhodnú prácu, nie taku, kde je prioritou plnit KPI:
@tramtada31 ja mam za sebou taku minulost, ze som vyhravala sutaze v plneni planov, preto nie som roztrasena z takych veci, ale rozumiem ti co pises, ak by som sa dostala na jednu z tych mini pobociek, ktore tu mame, ze 3 baby na placi, myslim, ze by to taka hroza nebola, akurat ten pracovny cas si musim rozmysliet a nikde nie je napisane, ze ma vezmu, to je dalsia vec
co sa tyka sikany, sikanu mam od narusenej osoby a som len dalsia v poradi, lebo vsetky to pri nej vzdali, ja som nekonlifktny typ
@zobaka a skusala si to riesit cez nahlásenia sikany nadriadenému pripadne na inšpektorát prace (predpokladám, že sikana sa deje aj prostredníctvom porušovania zákonníka prace). Lebo zase sikanatorom by sa neustale ustupovať nemalo
Neviem ci je to pravda, ale zevraj keď niekto zruší životnú poistku skôr ako za 2 roky , tak to musíš zaplatiť zo svojho...
to by az take hrozne nebolo, treba si premie odkladat radsej, skor ta pokuta keby bola,ked odides skor to je skor pruser, ked som pracovala v telekome a niekto produkt vratil resp. sa nedal v tom mieste zapojit internet sa znizili body na premie dalsi mesiac, ale malokedy sa to dialo
Ahoj, neviem ci si bola už na pohovore, ale mne dali počítať 20 príkladov 🙈😅
@nikitka444 aha a aké príklady tam boli prosím? 😀
@zobaka Ahoj, ozvali sa ti? 🙂
autor - ano, nevzali ma, ty kedy nastupujes?
@zobaka čože? Prečo ťa nevzali? Dali ti aj nejaký dôvod? Však prax máš, nie si človek z odobru príklad predavač v Lidli alebo čo. Nechápem no. A nastupujem od marca, už mi aj z personálneho poslali, že si mám vybaviť lekársku prehliadku, register a také tie klasické veci k nástupu a teda pracovnú zmluvu začiatkom februára podpisujem.
autorka - netusim, skoda, ze nedavaju spatne vazby, ona sa na pohovore cudovala preco z takeho miesta ako mam chcem ist do banky, tak asi preto, mozno sa bali sa, ze tam nevydrzim, ako vravim mna odradzala pracovna doba a chcela som na urcitu cast mesta, kvoli pracovnej dobe aby som necestovala hodinu dve na miesto, mozno budu obsadzovat miesto na sidlisku, kde som robit nechcela, nasli vhodnejsie adeptky, drzim palce, nech sa ti dari, potom napis a ta zmluvna pokuta tam uz nie je, ked nevydrzis rok?
@zobaka Aj mňa sa to pýtala, robila som dlhé roky manažérsku funkciu, firemné auto, plat luxusný, žiadna špinavá robota, mala som na starosti predajne s obuvou po celom západnom Slovensku, ale narovinu som povedala, že tam bola šikana na pracovisku a peniaze proste nie sú všetko. A že proste potrebujem niečo normálne. Skôr som sa bála toho, že ma nezoberú z dôvodu, že budem mať tento rok 50 rokov. 😀 Inak dostala som ešte jednu ponuku z VUB a tá sa mi ozaj pozdáva viac, celkovo ma viac zaujala VUB takže ešte nemám podpísanú túto banku, možno sa nakoniec rozhodnem pre tú VUB len teda ešte mám ísť na jedno kolo. Vyskúšaj aj iné banky ak chceš ísť do banky. Prima dáva 1400 tu v nákupnom centre, VUB-ka 1750 čo je celkom rozdiel.
Zmluvná pokuta nie je, no uverím až ako uvidím návrh pracovnej zmluvy.
@autorka - ja som si myslela, ze si nejaka mlada baba 🙂 tak si hotovy clovek pre nich, uz nepojdes na matersku. Tak VUB dava viac, zvaz...aj ked VUB su velke banky, Prima ma take mini banky, osobne sa tam citim komfortnejsie, zvaz, penazny rozdiel je znacny, ja som mala tiez na jazyku sikanu, ale nechcela som to tam rozoberat, povedala som, len, ze chcem zmenu
autorka - ja nechcem ist do banky, popravde by som chcela nejake kludne miesto kde by som mohla byt kreativna
@zobaka chápem. Nebavilo by ťa napríklad robiť v personálnej agentúre? Robiť pohovory, ponúkať voľné pracovné miesta a prihlasovať zamestnancov? Alebo nuda? Sestra to robí, ju to veľmi baví a aj plat má slušný.
autorka - toto aj ano, v podstate cely zivot pracujem s ludmi, len v poslednej dobe mam chut nieco vytvarat, iny smer nabrat
@zobaka Tak do toho, držím palce, nech nájdeš niečo, čo splní tvoje očakávania. Možno natrafíš aj na nejaký super kurz, ktorý ti otvorí viac možností.
autorka - dakujem, vsetko je ako ma byt, kazdy ma nejaku svoju cestu, ozvi sa potom, mozes kludne aj do spravy ako sa ti dari🙂
@zobaka jasné, ako hovoríš 🙂 tak ja nakoniec nenastúpim do banky, ako som išla do obchodu tak som stretla bývalú kolegyňu a idem teda robiť opäť manažérsku funkciu ale v normálnym šéfom. Nastupujem už od februára tak sa teším. Asi to prišlo ako nejaké znamenie, že banka nie 😀

@zobaka A nákupné centrum ti nevyhovuje? Tam sa robí krátky a dlhý týždeň.