Ako prejsť zo zdravotníctva do školstva?
Ahojte pani učiteľky. Idem k vám pre rady a rozumy. Vyštudovala som farmaceutickú fakultu, ale chcela by som zmeniť profesiu a pracovať v školstve. Mohli by ste mi poradiť, ako na to ? Aké sú možnosti a podmienky získať potrebné vzdelanie ? Ďakujem veľmi pekne za každý komentár a nápad.
@monsterablue Pedagogický asistent? Veď to môže zostať doma. Radšej si nájsť lepšiu lekáreň.
A čo by si chcela učiť?
Lebo kým sa k učeniu dostaneš, tak to je 5 rokov štúdia, či ti dovtedy tie deti aj nevyrastú. Vziat ta ako nekvalifikovanú učiteľku, no možno niekde, kde nie su ucitelia a možno nejaka chémia, to by ti aj dali učiť. Ale budeš musieť popri práci studovat. Najschodnejšia cesta je ten pedagogicky asistent.
@letfenixa áno výpoveď, externé, chémia a fyzika
Fyzikarov je malo, to po tebe chňapnu raz dva
@loliki viem len, že by som rozmýšľala nad povolaním, kde je možný aspoň čiastočný HO, kľudne asi aj IT, kyberbezpečnosť a podobné perspektívne obory... Alebo by som sa v rámci farmácie hneď profilovala na inú oblasť, ale to ma zase iné úskalia, človek je viazaný pracovne na väčšie mestá, kde sú pracovné príležitosti, takto ako lekárnik sa človek uchytí aj v hornej-dolnej...
@autorka, neuvažovala si o učení odborných predmetov na strednej zdravotníckej škole a len skrátení si úväzku v lekárni, poprípade len zástupy?
máš zistené, že sa to dá externe?
Mozes ucit na zdravotnickej skole odbor farmaceuticky laborant ale aj v inych odboroch niektore predmety mozes si pozriet statne vzdelavacie programy pre zdravotnicke odbory. Dps pre vyucbu zdravotnickych predmetov jedine na szu v BA podla platneho zakona 138. Zacat mozes ucit aj bez dps podmienkou je zacat dps do 2 rokov od nastupu a do 4 rokov ukoncit. Podla mna je lepsie nezacinat hned ale aspon pod 1.roku. niekedy zmena prospeje. Vela stastia.
Neviem v akej lekarni pracujes, ale su aj lekarne otvorene do 16.hod a vikendy zatvorene...Napr.dr.max v Michalovciach ...ako si sa rozhodla? Odisla si z lekarne?
@anonym_autor preboha, len do školstva nechoď 😂
@zuzana76 a čo iné ste študovali?
@gabrielle023 gastronomiu, kvoli podnikaniu

A to sa naozaj nedá zorganizovať čas a dať si tabuľku na dvere Obedná prestávka. Alebo taká známa klasika: Hneď prídem. 🙂 V školstve si dozorca, zodpovedná za každý konflikt, za každý úraz. V lekárni im dáš náplasť, liek a dovi-dopo. Ale ty to poznáš z iného uhla. Nečakaj zázrak ani v školstve.