icon

Ako prejsť zo zdravotníctva do školstva?

25. jan 2025

Ahojte pani učiteľky. Idem k vám pre rady a rozumy. Vyštudovala som farmaceutickú fakultu, ale chcela by som zmeniť profesiu a pracovať v školstve. Mohli by ste mi poradiť, ako na to ? Aké sú možnosti a podmienky získať potrebné vzdelanie ? Ďakujem veľmi pekne za každý komentár a nápad.

Strana
z2
loliki
26. jan 2025

A to sa naozaj nedá zorganizovať čas a dať si tabuľku na dvere Obedná prestávka. Alebo taká známa klasika: Hneď prídem. 🙂 V školstve si dozorca, zodpovedná za každý konflikt, za každý úraz. V lekárni im dáš náplasť, liek a dovi-dopo. Ale ty to poznáš z iného uhla. Nečakaj zázrak ani v školstve.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
loliki
26. jan 2025

@monsterablue Pedagogický asistent? Veď to môže zostať doma. Radšej si nájsť lepšiu lekáreň.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
26. jan 2025

A čo by si chcela učiť?

zuzana76
26. jan 2025

Lebo kým sa k učeniu dostaneš, tak to je 5 rokov štúdia, či ti dovtedy tie deti aj nevyrastú. Vziat ta ako nekvalifikovanú učiteľku, no možno niekde, kde nie su ucitelia a možno nejaka chémia, to by ti aj dali učiť. Ale budeš musieť popri práci studovat. Najschodnejšia cesta je ten pedagogicky asistent.

letfenixa
26. jan 2025

@autorka a plánuješ dať v práci výpoveď a následne študovať? Alebo externe? Aký stupeň? Aké predmety?

autor
26. jan 2025

@letfenixa áno výpoveď, externé, chémia a fyzika

zuzana76
26. jan 2025

Fyzikarov je malo, to po tebe chňapnu raz dva

beky223
26. jan 2025

@loliki viem len, že by som rozmýšľala nad povolaním, kde je možný aspoň čiastočný HO, kľudne asi aj IT, kyberbezpečnosť a podobné perspektívne obory... Alebo by som sa v rámci farmácie hneď profilovala na inú oblasť, ale to ma zase iné úskalia, človek je viazaný pracovne na väčšie mestá, kde sú pracovné príležitosti, takto ako lekárnik sa človek uchytí aj v hornej-dolnej...
@autorka, neuvažovala si o učení odborných predmetov na strednej zdravotníckej škole a len skrátení si úväzku v lekárni, poprípade len zástupy?

miskajerry
26. jan 2025

máš zistené, že sa to dá externe?

lenkit
29. jan 2025

@autorka skús zavolať na komoru, ak si členka. Mne poradili právne a tak úradne aj v inej veci ako s lekárňou.

adamadent
2. feb 2025

Mozes ucit na zdravotnickej skole odbor farmaceuticky laborant ale aj v inych odboroch niektore predmety mozes si pozriet statne vzdelavacie programy pre zdravotnicke odbory. Dps pre vyucbu zdravotnickych predmetov jedine na szu v BA podla platneho zakona 138. Zacat mozes ucit aj bez dps podmienkou je zacat dps do 2 rokov od nastupu a do 4 rokov ukoncit. Podla mna je lepsie nezacinat hned ale aspon pod 1.roku. niekedy zmena prospeje. Vela stastia.

poleva
3. máj 2025

Neviem v akej lekarni pracujes, ale su aj lekarne otvorene do 16.hod a vikendy zatvorene...Napr.dr.max v Michalovciach ...ako si sa rozhodla? Odisla si z lekarne?

gabrielle023
22. júl 2025

@anonym_autor preboha, len do školstva nechoď 😂

gabrielle023
22. júl 2025
@zuzana76

@hylary ja ine, ucitelstvo som vystudovala pred vyse 30 rokmi

@zuzana76 a čo iné ste študovali?

zuzana76
23. júl 2025
@gabrielle023

@zuzana76 a čo iné ste študovali?