icon

Ako reagovať na diskriminačné praktiky zamestnávateľa?

30. jún 2025

Ahojte, môj výlev.. zažili ste niečo podobne? pracujem vo veľkej rodinnej firme a začiatkom roka som bola preradená na inú pozíciu z dôvodu,že v tej druhej kancelárii je veľa prace a nestiha sa.Takze som sa ‘dobrovoľne’ vzdala svojej prace aby som sa zaucala a robila inú pozíciu vo firme ( bolo to všetko narýchlo). Avsak dnes som sa dozvedela, že kolegovci si prilepšili extrémne k platu, keďže pracujú na inej pozicii a teda ked som odisla,tak sa im navýšili zisky,ktoré si rozdeľujú medzi sebou./ dá sa povedat +1000 eur k platu/ a ešte iné výhody, nakolko spadli pod iného šéfa. Ja sa citim ukrivdená, predtým neboli žiadne výhody ,zisky ..bol len fixný plat.Dnes som chcela dať výpoveď,v hlave sa mi všeličo prehravalo.
Dnes som sa informovala od kamosov ohľadom prace v ich firmách a zevraj bieda..prepúšťajú,skracujú pracovny týždeň..
Takze !!byť ticho a riešiť si od budúceho roku novú prácu? Alebo zotrvať a zmieriť sa s tým??Vedenie si myslelo,že ja nepotrebujem extra peniaze?? Mame teens,všetko drahé..hypo, snažím sa,manzel PN kvôli úrazu v práci..Robím vo firme 10 rokov aj kolegovci/kolegyne, oni sa dočkali extrémneho navýšenia a ja som na tom istom pomaly 4 roky..už mám vek 46 r.. a teda asi sa mi bude ťažšie hľadať praca,keďže nemám žiadne špecifické vzdelanie.

Strana
z2
autor
2. júl 2025
@karolinakr

poviem ti to takto, vybabrali s tebou a nebola to žiadna náhoda, ked ti sĺubovali zvyšenie, ale nepovedali dopredu, že ho dostanu len kolegovia, ked teba preradia...načo sa tu rozčuluješ, rozošli cv ešte dnes.. to kolegov prepušťali ťa nemusi zaujímat, inde zas naberajú ...ty si vlastne išla karierne a platovo nižšie a šef nechape, prečo neskáčeš od šťastia

@karolinakr úplne si ma pochopila..vybabrali so mnou!! A take,že budem mat kludnejsiu prácu..

Strana
z2