Ako reagovať na klamstvá kolegyne v práci?
Ako by ste sa zachovali, ak by ste zistili, ze vaša kolegyňa v práci opakovane klame. Nie je v práci, ale na konci mesiaca obalamutil šéfa, že ona bola v práci, ale len sa zabudla zapísať…Stalo sa to opakovane, nechápem ako sa jej to može prepiecť. Čo by ste robili? Nechápem takéto správanie, je to vyslovene podvod, pritom celá rodina “cirkevne” založená, ale správat´ sa podľa toho asi nedpráva…
Koľké ste naraz s ňou v práci? Ak viaceré, čo na to hovoria ostatné kolegyne? Ak len ty sama, skús keď ona nabudúce nepríde, odísť aj ty. Ak uvidíš, že tam nie je, choď normálne za šéfom, že ti je veľmi zle, volali ti zo škôlky, že musíš ihneď prísť pre dieťa, lebo má teploty, niečo si vymysli.
Alebo sa ho vždy, keď kolegyňa nepríde, opýtaj, kde je, prečo neprišla, či nie je chorá (zahraj sa na starostlivú😀), nech má nadriadený prehľad, že zase neprišla.
To ste len 2 na pracovisku, ze inym nechyba? Chod za sefom, ze kolegyna nedosla, ci nevie co s nou je a potrebujes pomoc. Urcite nerob aj za ostatnych. Ked to bude castejsie, tak si to sef urcite vsimne. Keby si to ty urobila, tak este aj riaditel to bude vediet od nej.
Keď nepríde choď za šéfom. Ale nechápem ako sa dá neprísť viackrát a nikomu to nevadí.
vždy keď nepríde do práce informuj šéfa, že nie je v práci. To čo boli v minulosti už nedoriešiš.
@simona92101 ona si normalne popyta dovolenku ale potom na konci mesiaca povie, ved som bola v praci a tak sa jej to prepieklo
@januska12323 ona mala nahlasene, ze nepride, ale ked sa to vykazuje, tak si napise, ze je v praci…
@lenkahvh tak ano, je to bordel. Ono sa to ľahko hodnotí a súdi, ale keď di súčasť kolektívu, tak nie veľmi- hovorim za seba- chceš byť súčasťou nejských konfliktov, veď tsm chodíme kadý deň, takže ano priznávam- možno dom blbs a nekonfrontovsla som ju. Svatena voda tomu nepomoze 🙂
Povedz jej že o tom vieš a ak to ešte raz spraví pôjdeš za šéfom ..
@ahhola furt sa s tým oháňa
@januska12323 tam uz aj ina kolegyna nieco vytkla ale ona si to potom obhsjila a ostatnym v kolektive povedala, ze nech sa ta druhá kolegyňa stará p seba a nie o druhých. Arogancia sama o sebe
Nemate elektronicku evidenciu dochadzky?
Vy si nevypisujete dovolenku a vypisane tlacivo neodovzdavate sefovi? Ako to funguje ze nahlasi si dovolenku? Komu?
U nas to funguje tak, ze sefka na konci mesiaca podla knihy dochadzky ( piseme si sami) skontroluje ci sedia odovzdane priepustky s odovzdanymi dovolenkovymi listkami a skontrolovany vykaz aj s tlacivami odovzda na mzdove.
@pieksamaki mame, ale nebola ani tam uvedena ani zapisana, jednoducho povedala, že zabudla 😀😀😀to je az nepochopitelne
@0silvia0 tak ja to tak robim, ale zjavne vsetci nie
No ale odovzdavas dovolenkovy listok sefovi?
@0silvia0 ja to odovzdavam, ale vravim, ze asi to nie je u kazdeho
Tak to je potom chyba sefa, ako moze byt niekto akoze na dovolenke, ked nema vypisany listok? Ma tam bordel a moze na to doplatit aj on aj vy.
@0silvia0 ano, sulhlasím, je zo tak
Navrhni nadriadenym aby sa zaviedlo cvikanie na pracovisku, a nerob za nu pracu
Povedala by som jej medzi recou, ze v pohode stihate robit aj za nu, a ze keby vam sef trochu pridal na plate tak by mohol jedno miesto usetrit.
Alebo to povedz rovno sefovi 😇

Nerozumiem,ako je mozne ze si nikdy nik nevsimol ze nieje v praci?ved mate predpokladam sluzby, rozpis na konkretne dni.