Ako reagovať na urážky v práci?
Co si myslite o tom ked je niekto chory a uz nevladze hovorit tak pise a druhy mu povie ze je nemtavy? Stalo sa to jednej kolegyni. Druha jej povedala ze je nemtava.
@lea513 kolegyňa je v práci tak chorá, že nevládze ani hovoriť a teba trápi urážka od druhej kolegyne? Mňa by trápilo prečo tá prvá nie je doma a roznáš bacile.
@lea513 tento príspevok si podľa mňa napísala ako nemtavá 🤷 A nemtavá si že aj blbosť riešiš, čo sa ťa ani netýka osobne.
nemtava mi pride take trapne slovo ako captava - to sa ani neda brat ako urazka. Netreba byt taka nedotkliva ale urcite netreba chodit do prace chora
Asi ti je ľúto kolegyne, že sa na jej adresu tak niekto vyjadril, pričom by si si želala, aby ti druhi mali viac pochopenia a súcitu k jej chorobe a problémom. Dotklo sa jej to?
Tak nie každý je schopný empatie, je zahltený vlastnými starostami a v práci očakáva od druhých plny výkon. Možno mu to komplikuje jeho vlastnu prácu, preto sa tak vyjadril? Alebo prečo? Môžeš sa ho opýtať, pokial chceš.
A ako na to reagovat, keď ti je take vyjadrovanie neprijemne? Najlepšie neodsudzovat ani jednu stranu Napr. Anička nevládze hovoriť, preto radšej píše, našla takéto riešenie, a mne sa to zdá skor vynachádzave. Ty máš však, Zuzka, asi iný názor. Niečo ti vadí? (s úprimným záujmom)
Nemtava poznám ako výraz pre nešikovnú, pomalú osobu. Dosť záleží ako a prečo to povedala.
Nemtavy znamená nemožný (babrák) , nie?
Ahoj, nárečovo nentavý (trnava) - nemý
U nás je tiež nemtavý významovo taký pribrzdený,blbší ,čo nerozumie nechápe alebo mu veci nedochádzajú ako majú aj keď mu x krát vysvetlíš niečo.Alebo skoro všetko pokazí do čoho sa pustí.A nie že je nemý doslova😀 všade to má asi iný význam.Iný kraj,iný mrav

Neviem sice co je nemtavy, ale z kontextu si domyslam, ze kolegyna je krava. Ale to uz davno viete vsetci.