icon

Ako reagovať na urážky v práci?

lea513
19. apr 2025

Co si myslite o tom ked je niekto chory a uz nevladze hovorit tak pise a druhy mu povie ze je nemtavy? Stalo sa to jednej kolegyni. Druha jej povedala ze je nemtava.

viestta
19. apr 2025

Neviem sice co je nemtavy, ale z kontextu si domyslam, ze kolegyna je krava. Ale to uz davno viete vsetci.

minenkaa
19. apr 2025

@lea513 co?

barka1
19. apr 2025

@lea513 neriesila by som vztahy medzi kolegynami, vobec by ma to netrápilo a už vobec by som kvoli tomu nezakladala diskusiu na MK

januska12323
19. apr 2025

@lea513 kolegyňa je v práci tak chorá, že nevládze ani hovoriť a teba trápi urážka od druhej kolegyne? Mňa by trápilo prečo tá prvá nie je doma a roznáš bacile.

svokrinjazykmonika
19. apr 2025

@lea513 tento príspevok si podľa mňa napísala ako nemtavá 🤷 A nemtavá si že aj blbosť riešiš, čo sa ťa ani netýka osobne.

lija22
19. apr 2025

nemtava mi pride take trapne slovo ako captava - to sa ani neda brat ako urazka. Netreba byt taka nedotkliva ale urcite netreba chodit do prace chora

tiika
20. apr 2025

Asi ti je ľúto kolegyne, že sa na jej adresu tak niekto vyjadril, pričom by si si želala, aby ti druhi mali viac pochopenia a súcitu k jej chorobe a problémom. Dotklo sa jej to?

Tak nie každý je schopný empatie, je zahltený vlastnými starostami a v práci očakáva od druhých plny výkon. Možno mu to komplikuje jeho vlastnu prácu, preto sa tak vyjadril? Alebo prečo? Môžeš sa ho opýtať, pokial chceš.

A ako na to reagovat, keď ti je take vyjadrovanie neprijemne? Najlepšie neodsudzovat ani jednu stranu Napr. Anička nevládze hovoriť, preto radšej píše, našla takéto riešenie, a mne sa to zdá skor vynachádzave. Ty máš však, Zuzka, asi iný názor. Niečo ti vadí? (s úprimným záujmom)

cacianka
20. apr 2025

Nemtava poznám ako výraz pre nešikovnú, pomalú osobu. Dosť záleží ako a prečo to povedala.

alica110
20. apr 2025

Nemtavy znamená nemožný (babrák) , nie?

ika02
20. apr 2025

Ahoj, nárečovo nentavý (trnava) - nemý

ika02
20. apr 2025

@ika02 samozrejme Trnava veľké T. Kopírovala som zo slovníka 😉.

liusa82
20. apr 2025

U nás je tiež nemtavý významovo taký pribrzdený,blbší ,čo nerozumie nechápe alebo mu veci nedochádzajú ako majú aj keď mu x krát vysvetlíš niečo.Alebo skoro všetko pokazí do čoho sa pustí.A nie že je nemý doslova😀 všade to má asi iný význam.Iný kraj,iný mrav