Ako riešiť choré dieťa počas zamestnania?
Ahojte, začala som pracovať po materskej. A chcem sa spýtať keď vám dieťa ochorie, myslím len nejaké sople a nejaký slabý kašeľ ktorý nevyžaduje návštevu lekára. Ale dieťa nevezmú do škôlky ako to riešite keď nemáte kam dať dieťa a vy musíte ostať doma. Zoberiete ho k lekárovi už len kvôli Ocr aby vám vypísal? Alebo si dáte dovolenku? Ešte sa v tomto nevyznám ako to chodí, zato sa pýtam vás.
@nikitka444 je sopel a sopel zasa ak ma dieta teploty zveacia ma byt doma
ale ja viem preco som toto napisala tejto pani (poznam ju z inych diskusii tak si neteeba hned vsetko vztahovat na seba sak ano)
autorka kolko si doma ? 13 rokov bez prace? proste uz nemas pracovne navyky a len hladas unik z prace
ak pojdes s banalitou na ocr tak ta kludne prepustia aj pocas nej takze nespekuluj neprehanaj a ak bude treba nech ostane s nim babka dedko muz ale ty chod do roboty inak nikdy nezislas pracovne navyky
@mamina7070 nechápeme sa.ked učiteľka v škôlke mi povie že kašle a má sopel, ať ostane pár dní doma,tak neviem čo robiť.nie ja ho skravinami hneď chcem nechať doma.ked mi učiteľka povie tak sa môžem aj na hlavu postaviť.
@janula2511 a muz nemoze ostat doma? kolko uz robis v tejto praci?
1.rok v skolke je velmi tazky co sa tyka chorob.. kedze su tam stale nejake deti s malym soplikom (číry sopel je infekcnejsi nez zeleny - ten znamená, ze choroba je uz v dalsom stadiu) ci kaslom ci inou virozou, ktora este len prepukne..
Takze najbližšie mesiace budu choroby/virozy/prechladnutia častejšie.. takze uz aj s vyhliadkou do buducna, ak nemoze partner, ci ina rodina, asi by som nejaku opatrovateľku hladala.. samozrejme, zalezi od tvojho zamestnavatela, moze byt empaticky, ale aj nemusi. Skoda aby si mala vyhadzov v skusobnej z dna na den bez odstupneho
Zlatý home office na taketo veci..
@mamina7070 týždeň som tam.muž je na kamióne.cely týždeň som sama.

@anjelicek26 presne, tak úplne s tebou súhlasím 👏👏👏
Mam rovnaký názor, tiez som matka, ale snažím sa riešiť veci a nie hneď sa hodiť na 10 dní na OCR, a potom znova a znova... ja mam pocit, ze hocikedy je to aj preto, lebo daná osoba si chce iba jednoducho "oddychnut" a OCR je príde vhod.
@janula2511 mimo to, kolegyňa je akurát 2x na OCR od začiatku roka. Robí v pohode z domu, nevybrala si teraz preto "dovolenku", normalne komunikujeme a riešime veci z domu, lebo sú niektoré, ktoré jednoducho moze urobiť len ona. Žiadny problém v praci.