Ako riešiť môj problém v práci?
Ahojte robim v rodinnej restike casnicku mesiac, stale sefka len buzeruje urob toto tamto..... Ale dnes to uz bol vrchol. V piatky sa prata to znamena vsetko vycistit umyt wc ka poumyvat podlahy dnu i terasu. Skoro som mala hotove a ona ze chod veducemu pomohnut veducemu ukladat hrnce😱 ja ze nemam cas este mam svoju robotu ona ze jak to ze aj do piataj tam budem😱 potom som isla za nim ze co mu treba pomohnut on ze nic. Este som zmyvala a uz som chcela odijst zase prisla ze mam ist vysavat a veduci pozmyva. Ja ze nie ze to nie je moja praca. Ona ze ta pojdem do pi...chapete stara zena. A najlepsie ze uz hoc kedy mi povie ze som truba. Uz som jej povedala ze nech ma neuraza oona
v restike wecka raz tyzdenne ? to aj doma umyvam castejsie
Máš zmluvu? Tak ti mzdu vyplatiť musia. Pošli mail, že končíš, aby si bola korektná
Si tam len mesiac.
Takze, ak mas zmluvu na trvaly prac pomer a v nej pisomne uvedenu skusobnu dobu a jej trvanie (mesiac, dva, maximalne tri), tak mozes podla toho dat vypoved okamzite.
Ak nas pracu na dohodu, tak vypovedna doba je 15 dni.
Vypoved vzdy pisomne.
Mzdu ti dat musia. Alebo to budes riesit cez inspektorat a sud.
@nika82 myslim ze raz tyzdenne sa robi velky cleaning cez tyzden sa len lahko uprace ... tak je to vsade ...
autorke - tiez robim veci mimo zmluvy ale robim to lebo chcem lebo su na mna mili a ja mam tu pracu rada -ina ako tvoja .. ak je veduca len prisna mozno ta len chce naucit viac .. ale ak ti i nadava tak je nevychovana a drza a nema ziaden respekt -ten mas mat nielen ty ale i ona bez ohladu na vek .. ak tu pracu nepotrebujes nutne hladala by som inde .. ale nedala by som hned vypoved ,,, mas 3m zaucnu takze dost casu najst daco ine a medzitym byt tam aspon neake peniaze avby si mala
Trosku som nepochopila ten príspevok asi kvôli tým Slovám niektorým a keďže nepíšeš čiarky a poriadne ani bodky tak som sa to nejak snažila vylúštiť. No ale asi ide o to že ti Veduca dala prácu ktorú si nemala robiť? Ak máš určený pracovny čas a ty si chcela odísť Skorej tak to je chyba na tvojej strane. Veduca ti môže dať aj pomocné prace - pokial viem poriadok na bare a na rajone si má robiť čašník. Ak tá požiadala niečo pomôcť niekomu a ty si bola v pracovnej dobe tak je to predsa nadriadený ten ti môže dať robiť aj pomocné prace. Ak si bola po pracovnom čase tak tá nemá právo tam držať, Pokial si to nemala ohlásené a riadne určené v dochádzke. Čo sa týka výplaty tu ti musí dať, ak máš teda zmluvu. Ak nie, tak nemusí nič. A ty sa môžeš aj na hlavu postaviť. Držím palce
@gabika0825 jasne ze mam zmluvu taku na 2hodiny aby nelatili odvody vela moja prac.doba je od 8do 15 to bolo uz 15,40 ked mi to hovorila
Zaplatia ti tie dve hodiny a nech ti je to ponaučenie, že debilné podvodné pracovné zmluvy nemáš uzatvárať. Vieš...raz aj chorá budeš, aj na materskú pôjdeš aj do dôchodku a všetko sa ti počíta zo mzdy, tak na to mysli...
Máš možnosť aj inej práce? Popozeraj po meste, ze či nehľadajú inde ..
Nenechaj si nadávať.
To, že Ti vraví príkazy, neznamená, že buzeruje. Len Ti vraví, čo máš robiť. Proste to urob a hotovo, o nič nejde. Ale za tie nadávky a vyhrážky..
@viestta mam pracovnu zmluvu na neurcity cas
@nika82 samozrejme ze sa kontroluju aj kazdy den no chodi tam malo ludi.
@moonlight1210 skusobnu dobu mam 3mesiace . Este na zaciatku ma oboznamovali ze stale musim robit a nevymeskat ani den, lebo ta pred domnou tam robila vyse 10rokov a nechybala alani den.
Uz som tam robila mesiac v oktobri no az taka drza nebola jak je teraz. A prisla corona tak my dali vypoved lebo som mala len dohodu. Tym ze tam maju malo ludi tak si mysli ze mam teraz aj navarit pomali hrozne.
Odíď toto už lepšie nebude a, keď Ti nebudú chcieť dať peniaze pohroz inšpektorátom práce
Nehnevaj sa, ale s tvojim vyjadrovanim ti budu ponukat iba taketo pofiderne zmluvy "na neurcity cas = 2 hodiny" a pritom tam budes 7 hodin. Nadcasy si evidujes? Prvu vyplatu este len dostanes tak som zvedava, kolko ti daju..ci si to buds vediet skontrolovat
Na tomto sa odzubalo mnoho dohodarov pocas korony, na paske minimum a bokom peniaze. A co myslis aky dochodok, PNka, materska sa ti odrata z 0,00houby?
Na základe dotazov na MK mám pocit, že je potrebné zaviesť v škole nový predmet - právne povedomie. Chápem že ja staroba už som sa za života stihla naučila viac, ale ako je možné dnes existovať s tak tristným nedostatkom základnych právnych znalostí - to nechápem.
Pockaj na vyplatu a vykasli sa na nich
@viestta u nas taka praca nie je ja uz roky taku hladam no nie je tu kazdy to vyuziva. Kedze tu je strasne vela zien s detmi ktore su same a potrebuju pracu v takom case ako su skoly nic neplatia. Fabriky su od 6tej tam mozno daju zmluvu a deti kde dam jak pojdu do skoly je to tu hrozne.
@lululucy pockam to mam este robit 15dni a odijst? A potom zase cakat do 15teho na vyplatu?
ako si platena? Od hodiny alebo mas danu pracovnu dobu.
A teda vacsinou sa vyplaca vyplata za odrobeny mesiac a to je v tvojom pripade od 1.-31.7. a vyplata ti chodi k 15 dnu dalsieho mesiaca. Cize ak odrobis 15 dni v auguste tak ti pride vyplata az k 15 dnu dalsieho mesiaca (september). AK si dnes uz nerobila a ani neplanujes tak 15teho ti ma prist vyplata a teda oznam ukoncenie PP. Ak mas dobu neurcitu a zacala si minuly mesiac mozes v skusobke skoncit kedykolvek. Ak nemas skusobku tak vypoved a 2 mesacna vypovedna (mozno mesacna, nech ma niekto ked tak opravi) alebo ukoncenie dohodou podla datumu, na ktorom sa zhodnnete
@kitycat dakujem platena som na hodiny a to si po vyplatu mam prist ani vyplatnu pasku nedostanem. Som na neurcity cas s 3mesacnou skusobnou dobou a vypoved sa bude riesit podla zakona. Cize v skusobke mozem kedykolvek odijst?
@kitycat a na marodku v dkusobnej dobe tiez nemozem lebo mi daju hned ukoncenie no ostava mi ist a cakat ze sa dohodneme na prepusteni
V skúšobnej dobe môžeš odísť kedykoľvek.
@emmeke dakujem

Ona nic ze chudina je zomna na nervy a lexaurin musi koli mne uzivat. No co by ste robili poradte.. ja uz tam v pondelok nepojdem no oni mi potom ani vyplatu nedaju co mam robit?