Ako riešiť nadradené správanie kolegyne v práci?
Ako reagovať na kolegyňu, ktorá je na rovnakej hierarchickej urovni v praci, rovnakej pozicii a sprava sa nadradene? Vypytuje sa, ako keby je nadriadena na moju pracu, prečo robim, čo robim, ako robim, hovori mi ako by som to mala robiť a podobne …. Mňa osobne by to ani nenapadlo, riesit čo kolegyna na rovnakej pozicii ako robi a preco a podobne, riesim len samu seba a svoju pracu, pripadne ulohy a pokyny od nadriadenej.
@zic jedna sa o kolegyňu, ktora je v praci kratšie ako ja a prišla nedavno
Tak potom ju razne "upratat" ... Predpokadam, ze ked "ti hovori co mas robit" a len as nezaujima, ako to robis a preco to robis (aby sa naucila), tak jej razne povedat, ze nech sa stara o seba
Slusne a asertivne, by som jej povedala, ze na kontrolu mojej prace je tu moj nadriadeny a urcite ju poprosim o radu, ak nebudem vediet, ako nieco urobit, v tejto chvili som spokojna so svojimi postupmi a neplanujem to robit inak, lebo takto sa mi to osvedcilo s vyhovuje mi to.
Janka, preco sa pytas? Potrebujes s niecim pomoct comu nerozmies? Tak pod, ukazem ti to. Kde su tie papiere co teraz robis a nevies si rady?
@zic no skusila som ju uz upratat a vzdy z toho je konflikt, nadriadena sa ma snazi upokojit, ze kolegyňa ma asi taky styl komunikacie, no dost mi to jej spravanie prekaza, chcela by som mať normalne vztahy a nie byt s takymto niekym v kancelarii a cely den cakat čo začne rypat
@petamich ano, toto sa asi musim naucit, odpovedat stylom ja to mam takto a hotovo a nepustat sa do diskusie
@viestta mala dokonca aj poznamky typu ja som toto robila v robote takto - jedna sa o rovnaky ukon, ja som toho stihala viac a taketo poznamky
tak s tymi poznamkami ju treba poslat do teplych krajin. Slusne ale razne.
ved na nu nereaguj. Nie si povinna jej odpovedat. Odpovedala by som velice strucne, az kym by ju to prestalo bavit.
Janka tieto tvoje nevyziadane rady 🙂 ja to robim takto, takto mi to vyhovuje, pokojne to rob, ako si zvyknuta. Ked budem potrebovat pomoc ozvem sa.
Pripadne nabuduce len dvihni obocie a ignoruj ju 😂
Tak ked je otravna, tak ju "zchlad" a povedz, ze keby si to robila spravne (ako ty), tak by toho stihla viac...
Sú aj taký ľudia tiež som sa v práci v závode nie RAZ stretla s takým typom ľudí 🙈 Už sa stalo, že som držala to v sebe aj ignorovala a nakoniec vybuchla.
@viestta ano, ja sa asi musim naucit aj to ze nemusim odpovedat a reagovat
@lauricka ano, asi to začnem takto robiť, nenechat sa zaziahnut do diskusie, ktoru chce aby mohla stale niečo riešit
Sikulka nadradena? Hned by som jej dalsi den nechala kopu papierov na stole s listkom, ze spominala aka je rychla a tak si si so sefkou dohodla, ze sa podelis s tym, co nestihas a si velmi vdacna, ze ju mas😉
Skutocne su ludia, co takto nadradene komunikuju a neuvedomuju si to, mame v rodine, je to neprijemne a o to viac ak oni nevnimaju svoj nadradeny ton hlasu, postoj, ci gesto a nevysvetlis im to, ale zatial mi vzdy finta s rozdelenim roboty vysla😆niekto sa uz narodi ako riaditel zemegule
medzi 4 očami by som ju poslala do píp....
@danieli tak len to zasa nemozem urobit, to by nadriadena neschvalila urcite, skor sa snazi situaciu upokojit, ze ma len taky nevhodny styl komunikacie a treba sa na ro naladit, neviem ako sa na toto ale da naldit
poslala by som som ju tam odkiaľ vyšla a bol by pokoj.S takou hlúpotou len tak.
No tak to je slepa ulicka, sefka hra mrtveho chrobaka a takto to len vybuchne niekedy a nejako, bud rupnu nervy tebe a kolegynu posles niekam alebo zmenis pracu alebo mozno kolegyna najde novu obet, ak sa da hod si aspon sluchadla do usi a povedz jej, ze pocuvas pri praci podcasty na sebarozboj/cudzi jazyk/vzdelavas sa v odbore, trosku by ju to mohlo pribrzdit v nevyziadanej komunikacii, ked bude vidiet, ze ju nepocujes, v optimalnom pripade by sa to mohla takto aj oducit
môžeš ju zotrieť jednou jedinou vetou "ja viem čo mám robiť" . a bude ticho . dúfam .
By som jej povedala ,že keď budem niečo potrebovať ,tak ju oslovím.Dovtedy nech sa stará o seba ,ak má málo roboty ,že jej vybavím aby jej pridali .
Vieš čo Janka? Ja to robím tak, ako to vyhovuje mne a ty si rob ako vyhovuje tebe. Každý má svoj vlastný systém a nemusíme ho mat rovnaký. Bodka.
Otvor si hubu!
povedz jej, že ty budeš robiť radšej pomalšie ale kvalitnejšie ako vždy za tie roky čo tam pracuješ a nech si ona robi ako myslí a že keď to vo svojej bývalej práci robila inak ako vy tam, prečo sa tam nevráti

jedine si to viem predstavit ked som novy / zaucam sa a sefka priradila kolegynu ako "buddyho" nech ma vedie kym sa zapracujem ... inac poslat do teplych krajin...