icon

Ako riešiť náročné úlohy v práci?

25. okt 2025

Ahojte.. zaujímal by ma váš názor na moju situáciu. Som vo svojej prvej práci pracujem tam 2.5 roka a doteraz som bola spokojná, fungovala som štýlom, že som mala túto prácu, ktorú som si vedela spraviť za 6-7 hodín, tým, že máme flexibilnú pracovnú dobu a ak si svoju prácu plníte, nikto vás nekontroluje, ako dlho naozaj pracujete, máme aj možnosť HO, čiže toto mi veľmi vyhovuje. Platovo to je taký slabší priemer ale tým, že ja mám k tomu ešte jeden príjem, ktorý je zároveň aj moje hobby mi to veľmi vyhovovalo. Avšak... Pred 2 mesiacmi, som dostala od šéfky navyše úlohy a zodpovednosť, mimo moju náplň práce, a keď sme sa o tom v lete bavili ja som povedala, že si na to netrúfam, nemám na to vzdelanie, skúsenosti, predpoklady nič, že neviem, či to zvládnem. Ona povedala, že mi bude pomáhať, že to nemá komu dať, a ja jej prídem najschopnejšia. Je to robota, ktorú nechce nik robiť, poviem tak a každý sa iba bál, že to dá jemu. Ide o to, že mi absolútne nik nepomáha, berie mi to neskutočne veľa času a mám za to pár šušňov doslovne (ani nie 70 eur). Denne nad tým strávim navyše hodinu až dve, čo je masaker. Okrem toho, je to neskutočne psychicky náročné, stále riešim nejaké problémy, ľudia sú nervózni, neviem to vyriešiť tie problémy a je to veľmi psychicky náročné. Čo ma najviac zarazilo, je to, že ma šéfka ešte aj pred kolegami potopila, a povedala, že zle riešim dané situácie a mám neskoré reakcie na problémy, pritom všetko riešim včas, keď sa o tom dozviem. Ja som od stresu ochorela, celý týždeň som bola bola s horúčkami doma a neskutočným herpesom.. Včera som s ňou volala, pýtala sa, kedy prídem do práce a sme sa tak viac rozprávali a povedala som jej, že to nezvládam a nerobí mi tá extra časť práce dobre a že uvažujem, že sa toho vzdám a ona mi povedala, že to nemôžem pretože to nemá kto robiť a ani nechce. Na to, som povedala, že v najhoršom dám výpoveď a ona na to, že ani to nemôžem, pretože kto bude za mňa pracovať a že nemôžem sa psychicky takto rútiť.. čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
autor
25. okt 2025

áno vie to. Ale vie aj to, že veľakrát pracujeme nadčasy alebo z domu cez víkend a to nemáme preplatené, čiže sa to vyrovná.

anonym_d9a618
25. okt 2025
@anonym_autor

@chestnut nepochopili ste ma. My to máme tak, jeden deň pracujem 9 hodín druhý deň menej, jeden týždeň sme tam určité dni aj 12 hodín keď je treba. Ale tým, že som v tom zabehnutá a ide mi to viem to spraviť rýchlo a kvalitne.

@anonym_autor a vidi, že niektoré dni pracujes viac? Ja som robila v korporate uzavierku, zostávala som dva dni v praci najdlhsie, aby som si všetko vyčistila(proste mi to moje vnútorne zodpovedne ja nedovolilo, aby som si šla s kludom domov a vystavila sa riziku, že keď sa o 12:00 zavrie, tak to nestihnem). Nesla som teda domov, kym som nemala všetko hotove, čože som bola v robote kľudne aj do 1nej. Na posledný uzavierkovy deň som nemala čo robit, chodila si s usmevom na cigaretky, čo ostatni v strese behali hore dole…manazerka to videla a furt mi dávala nejaké roboty navyse a sedávať na uzavierky s newcommermi… no žiaľ, neoplatí sa tváriť, že nemas robotu.

autor
25. okt 2025
@anonym_d9a618

@anonym_autor a vidi, že niektoré dni pracujes viac? Ja som robila v korporate uzavierku, zostávala som dva dni v praci najdlhsie, aby som si všetko vyčistila(proste mi to moje vnútorne zodpovedne ja nedovolilo, aby som si šla s kludom domov a vystavila sa riziku, že keď sa o 12:00 zavrie, tak to nestihnem). Nesla som teda domov, kym som nemala všetko hotove, čože som bola v robote kľudne aj do 1nej. Na posledný uzavierkovy deň som nemala čo robit, chodila si s usmevom na cigaretky, čo ostatni v strese behali hore dole…manazerka to videla a furt mi dávala nejaké roboty navyse a sedávať na uzavierky s newcommermi… no žiaľ, neoplatí sa tváriť, že nemas robotu.

@anonym_d9a618 áno vie to. Pracovná doba nie je problém, to máme odkomunikované a ona si vie pozrieť aj firemný mail, cize ma vie skontrolovat

lenvam
25. okt 2025

@anonym_autor jednoznačne výpoveď. Ja som na tom podobne. Navrhla som zmenu pracovného času lebo nie som schopná a ani nik iný by nebol to zvládať rýchlejšie preto som navrhla,, zoficialnit,, pracovný čas ktorý sme mali vykricany ze nie sme ochotný po otvarackach byt ústretový. Ťahá sa to 5 mesiacov, stanovila som si do decembra ak sa nevyjadrila dávam výpoveď.Za mňa dobre platené ale zdravie mi za to nestojí

anonym_ef952f
26. okt 2025

Dúfam že sa zapisuješ riadne do dochádzky keď si tam 12 hodín a máš zaplatené všetky hodiny.

anonym_e56169
26. okt 2025

Uvedom si, ze vsetky karty mas v rukach ty, a mozes to patrixne vyuzit. Sefka ta potrebuje, pretoze tu pracu nema kto robit a ty mozes dat vypoved kedy chces. Zacni si ty klast podmienky, nech ti sefka s tou novou pravou pomaha tak ako na zaciatku slubila a nech mas menen povodnej prace aby si nerobila nadcasy. Tiez si vyziadaj zvysenie platu. Ked s tym nebude suhlasit, daj okamzite vypoved. Ak aj bude suhlasit (co podla mna bude, kedze nema na vyber) a po case ked zistis, ze to aj tak nefunguje a nezvladas to, mozes dat vypoved.

autor
26. okt 2025
@anonym_ef952f

Dúfam že sa zapisuješ riadne do dochádzky keď si tam 12 hodín a máš zaplatené všetky hodiny.

@anonym_ef952f zapisane to tam je ale preplatene nie😀

autor
26. okt 2025
@anonym_e56169

Uvedom si, ze vsetky karty mas v rukach ty, a mozes to patrixne vyuzit. Sefka ta potrebuje, pretoze tu pracu nema kto robit a ty mozes dat vypoved kedy chces. Zacni si ty klast podmienky, nech ti sefka s tou novou pravou pomaha tak ako na zaciatku slubila a nech mas menen povodnej prace aby si nerobila nadcasy. Tiez si vyziadaj zvysenie platu. Ked s tym nebude suhlasit, daj okamzite vypoved. Ak aj bude suhlasit (co podla mna bude, kedze nema na vyber) a po case ked zistis, ze to aj tak nefunguje a nezvladas to, mozes dat vypoved.

@anonym_e56169 zvysenie platu nie je mozne lebo firma nema peniaze a este mi povie ze nam to spocita vo vianocnych odmenach, ja toto vsetko mam zmapovane uz😀 a preto pisem prispevok

anonym_e56169
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e56169 zvysenie platu nie je mozne lebo firma nema peniaze a este mi povie ze nam to spocita vo vianocnych odmenach, ja toto vsetko mam zmapovane uz😀 a preto pisem prispevok

@anonym_autor Tak potom nie je co riesit. To, ze firma nema peniaze je len dalsi dovod na vypoved.

hankm
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a sme tam co som spominal, firma nema €€€ teda ma h....o firma. Tak sa k tomu postav. Oni neplatia, nezvladaju svoje funkcie... je cas updatnut CV.

anonym_3594dc
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hej hej, aj mne bolo pri podobnej situácii povedané, že nemôžu zvýšiť, lebo firma nemá peniaze a predstav si, že ďalšej tie peniaze dali 😊.
To len skúšajú na teba, nemajú viac, tak ôk nerobím alebo idem o prácu ďalej

Strana
z2