icon

Ako riešiť náročné úlohy v práci?

25. okt 2025

Ahojte.. zaujímal by ma váš názor na moju situáciu. Som vo svojej prvej práci pracujem tam 2.5 roka a doteraz som bola spokojná, fungovala som štýlom, že som mala túto prácu, ktorú som si vedela spraviť za 6-7 hodín, tým, že máme flexibilnú pracovnú dobu a ak si svoju prácu plníte, nikto vás nekontroluje, ako dlho naozaj pracujete, máme aj možnosť HO, čiže toto mi veľmi vyhovuje. Platovo to je taký slabší priemer ale tým, že ja mám k tomu ešte jeden príjem, ktorý je zároveň aj moje hobby mi to veľmi vyhovovalo. Avšak... Pred 2 mesiacmi, som dostala od šéfky navyše úlohy a zodpovednosť, mimo moju náplň práce, a keď sme sa o tom v lete bavili ja som povedala, že si na to netrúfam, nemám na to vzdelanie, skúsenosti, predpoklady nič, že neviem, či to zvládnem. Ona povedala, že mi bude pomáhať, že to nemá komu dať, a ja jej prídem najschopnejšia. Je to robota, ktorú nechce nik robiť, poviem tak a každý sa iba bál, že to dá jemu. Ide o to, že mi absolútne nik nepomáha, berie mi to neskutočne veľa času a mám za to pár šušňov doslovne (ani nie 70 eur). Denne nad tým strávim navyše hodinu až dve, čo je masaker. Okrem toho, je to neskutočne psychicky náročné, stále riešim nejaké problémy, ľudia sú nervózni, neviem to vyriešiť tie problémy a je to veľmi psychicky náročné. Čo ma najviac zarazilo, je to, že ma šéfka ešte aj pred kolegami potopila, a povedala, že zle riešim dané situácie a mám neskoré reakcie na problémy, pritom všetko riešim včas, keď sa o tom dozviem. Ja som od stresu ochorela, celý týždeň som bola bola s horúčkami doma a neskutočným herpesom.. Včera som s ňou volala, pýtala sa, kedy prídem do práce a sme sa tak viac rozprávali a povedala som jej, že to nezvládam a nerobí mi tá extra časť práce dobre a že uvažujem, že sa toho vzdám a ona mi povedala, že to nemôžem pretože to nemá kto robiť a ani nechce. Na to, som povedala, že v najhoršom dám výpoveď a ona na to, že ani to nemôžem, pretože kto bude za mňa pracovať a že nemôžem sa psychicky takto rútiť.. čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
anonym_821088
25. okt 2025

@anonym_autor O aku pracu navyse sa jedna?

denkabemommy
25. okt 2025

@anonym_autor ak by som bola v práci, ktorá ma psychicky ničí a s vedením sa nedá dohodnúť, tak je to pre mňa jasný dôvod na podanie výpovede. Ale ja som človek, ktorý nebude robiť na úkor svojho zdravia, taký plat ešte nevymysleli, za aký by som to podstúpila. A veta ako “nemôžeš…” - zobudil by sa môj vnútorný rebel, ktorý môže 😅.

anonym_95f66f
25. okt 2025

asi by som len pekne pracovala - aj za tých pár.
ide kríza a s touto prácou by som si spravila aspoň aké - také meno.

dskjhfdlkdjhl
25. okt 2025

@anonym_autor Vypoved dat mozes, to nijako nesuvisi s tym, ci to bude mat kto robit, alebo nie. Akurat je este vypovedna doba, takze nemozes odist okamzite. Ale ak je to tak, ze si z toho az ochorela, tak ja by som dala vypoved okamzite.

anonym_358015
25. okt 2025

Nech ti necha len tuto novu cast prace, ktoru nikto nechce robit. Nedostala by si sa do toho, keby si na to mala viac casu?
A preco to nerobi sefka tuto pracu?

autor
25. okt 2025
@anonym_821088

@anonym_autor O aku pracu navyse sa jedna?

@anonym_821088 nechcem konkretizovať z osobných dôvodov...

autor
25. okt 2025
@anonym_95f66f

asi by som len pekne pracovala - aj za tých pár.
ide kríza a s touto prácou by som si spravila aspoň aké - také meno.

@anonym_95f66f práveže ja si prácu nájdem ľahko s mojim vzdelaním a schopnosťami.. žijem v Bratislave

autor
25. okt 2025
@anonym_358015

Nech ti necha len tuto novu cast prace, ktoru nikto nechce robit. Nedostala by si sa do toho, keby si na to mala viac casu?
A preco to nerobi sefka tuto pracu?

@anonym_358015 to sa nedá. Lebo nechce.. A je tam veľa skúsenejších kolegov, ktorí by to mohli robiť teoreticky ale podľa šéfky nemôžu lebo nie sú psychicky odolní.. Podľa mna by len dali výpoveď.

mimicka2013
25. okt 2025

@anonym_autor vypoved dat mozes, len ta sefka zneuziva pretoze vidi ze moze. No ma pravdu v jednom, nemozes sa z prace tak rucat. Takze pre vlastne dobro na tom popracuj, zide sa ti to do buducna. Je to len praca v ktorej si nahraditelna a aj praca je nahraditelna...
Takze si zvaz, bud daj vypoved pretoze ti to zato nestoji, alebo si urci priority (lebo nikde to nebude idealne) a zmen svoj postoj na to. Povedz ze za 70€ ti to za to nestoji a ak sefka trva na tom ze to mas robit ty, tak si za to adekvatne zapytaj pridane tak aby si vedela preco to robis. Ale nikdy nie na ukor svojho zdravia...

lukbe
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_358015 to sa nedá. Lebo nechce.. A je tam veľa skúsenejších kolegov, ktorí by to mohli robiť teoreticky ale podľa šéfky nemôžu lebo nie sú psychicky odolní.. Podľa mna by len dali výpoveď.

Tak daj vypoveď. Ona ti nema, co hovorit, ze sa to neda. Najdi si zmluvu a podľa nej napis vypoved, ci uz dvojmesacnu ci aku treba.
@anonym_autor

anonym_358015
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor povedz ze ani ty nie si psychicky odolna, ze bohuzial...

autor
25. okt 2025
@mimicka2013

@anonym_autor vypoved dat mozes, len ta sefka zneuziva pretoze vidi ze moze. No ma pravdu v jednom, nemozes sa z prace tak rucat. Takze pre vlastne dobro na tom popracuj, zide sa ti to do buducna. Je to len praca v ktorej si nahraditelna a aj praca je nahraditelna...
Takze si zvaz, bud daj vypoved pretoze ti to zato nestoji, alebo si urci priority (lebo nikde to nebude idealne) a zmen svoj postoj na to. Povedz ze za 70€ ti to za to nestoji a ak sefka trva na tom ze to mas robit ty, tak si za to adekvatne zapytaj pridane tak aby si vedela preco to robis. Ale nikdy nie na ukor svojho zdravia...

@mimicka2013 toto som jej povedala, že ja si nebudem ničiť psychické zdravie za pár korún a ona že čo si to dovolujem a ešte sa nasrala. Kolegyňa to robila minulý rok a čo viem plakala po večeroch. ďalšia robí podobné a to je o 20 rokov staršia a skúsenejšia a tiež to nezvláda, len nevie čo bude robiť ďalej

anonym_95f66f
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_95f66f práveže ja si prácu nájdem ľahko s mojim vzdelaním a schopnosťami.. žijem v Bratislave

@anonym_autor tak potom nie je o čom a daj výpoveď.

mimicka2013
25. okt 2025
@anonym_autor

@mimicka2013 toto som jej povedala, že ja si nebudem ničiť psychické zdravie za pár korún a ona že čo si to dovolujem a ešte sa nasrala. Kolegyňa to robila minulý rok a čo viem plakala po večeroch. ďalšia robí podobné a to je o 20 rokov staršia a skúsenejšia a tiež to nezvláda, len nevie čo bude robiť ďalej

@anonym_autor ako vravim, skusa lebo vidi ze moze. Bud ti prida lebo chce aby si to robila a si na to "jedina" alebo neprida a ides prec 🤷‍♀️ nenechaj sa vyuzivat sefkou ktora ta psychicky vyiziva

kavasmliekom
25. okt 2025

@anonym_autor máš 3 možnosti, buď pôjdeš za šéfkou a povieš jej, že to v zmluve nemáš...
Pojdes za ňou s tým, nech ti zaplatí plnú mzdu za dve práce...alebo môžeš dať výpoveď a ona sa aj na hlavu môže postaviť.

kitycat
25. okt 2025

@anonym_autor a ked ste sa tak bavili, tak si mala povedat, ze pracu robis najlepsie ako vies, ze sama sefka ta vybrala a apotom ta negativne hodnoti pred celym kolektivom, ze co to je za pracovne prostredie?

Nechavas so sebou zametat lebo vidi, ze to ide... hodi to inej kolegyni ked nie tebe

anonym_0eddec
25. okt 2025

@anonym_autor zaujímavý prípad. Fakt som veľmi zvedavá, čo sú to za ulohy navyše, škoda, že nenapíšeš.

lienka.7
25. okt 2025

@anonym_autor pokial si vedela, o čo ide, už dopredu si jej mala povedať ze bud to jednoducho robit nebudeš alebo to budeš robiť za toľko a toľko peňazí.
Mas to v naplni prace oficiálne? Ešte je niekto nad šéfkou?

anonym_ef952f
25. okt 2025

Prácu navyše ak tam nejde o život že niekto umrie tak rozbabri, nemáš na to vzdelanie, nebola si zaškolená a aj tak povedala že to robíš zle. Tak bude to zle urobené a dá to robiť inému.

lucik194
25. okt 2025

no ak tu pracu nemas v popise práce, tak predpokladám, ze mavate pravidelne porady oddelenia, tak na porade pred vsetkymi, pekne krasne povedať šéfke, ze tu pracu nemas v popise práce a tak ju robiť nebudes ...
a tých 70eur nech si strci do.....

nechavas so sebou robit to , co chce šéfka.... trocha asertivity

anonym_7b3aa5
25. okt 2025

Nuž, vytipovala si ťa ako najväčšiu hlupaňu. Čož si už aj potvrdila tým, že si to prijala a potvrdzuješ to aj naďalej, keď si dáš skákať po hlave, gratulujem.

janinah
25. okt 2025

1.hned v pindelok mozes podat vypoved
2.mozes ist za sefkou s tym,ze to urobis najlepsie ako budes vediet,ale vypytaj si 3x viac eur a to s pisomnym potvrdenim sumy..a potom sa zaťať a makať
3ak to nema cas na odovzdanie vysledku,tak to rob normalntm tempom v svojej prac.dobe a kludne to odflakni,nabuduce ťa s tym nebudu otravovať
Vyber z mozností je na tebe...

hankm
25. okt 2025

Zneuziva ta. Bol som raz v situacii, kedy sa mi snazili nanutit poziciu, ktoru potrebovali v tom momente zaplatat. Nikto to nechcel, vela ludi to odmietlo, ja som bol postaveny k muru, kedze mi vtedy zrusili moju rolu a nemal som inu. Hral som vabank. Bud mi ti nedaju a najde sa ina alebo ma vyhodia alebo odidem sam ak mi ti nanutia. Na rovinu, bez akejkolvek diskusie. Velmi tvrdy rizhovor to bol. Celkovo to na mna velmi spinavo hrali. Vydieranie. Zaroven som mal v tej dobe podpisovat hypo. Uplne kruta situacia. Nakoniec ma nechali a dali inu rolu. Pochopili, ze museli by hladat 2 ludi.... tak hladsli iba jedneho. A ten si nakoniec dal, teda dala zaplatit. Vydrzala rok. Zdrhla. Ak si v BA, atvrdis ze mas prilezitosti, riskom vela nestratis. A si tam 2.5 roka cize nemas zasadne vazby.

pe_mi
25. okt 2025

akoby som počula o mojej bývalej práci, presne takéto postupy tam boli
Časom som dala výpoveď

hankm
25. okt 2025
@hankm

Zneuziva ta. Bol som raz v situacii, kedy sa mi snazili nanutit poziciu, ktoru potrebovali v tom momente zaplatat. Nikto to nechcel, vela ludi to odmietlo, ja som bol postaveny k muru, kedze mi vtedy zrusili moju rolu a nemal som inu. Hral som vabank. Bud mi ti nedaju a najde sa ina alebo ma vyhodia alebo odidem sam ak mi ti nanutia. Na rovinu, bez akejkolvek diskusie. Velmi tvrdy rizhovor to bol. Celkovo to na mna velmi spinavo hrali. Vydieranie. Zaroven som mal v tej dobe podpisovat hypo. Uplne kruta situacia. Nakoniec ma nechali a dali inu rolu. Pochopili, ze museli by hladat 2 ludi.... tak hladsli iba jedneho. A ten si nakoniec dal, teda dala zaplatit. Vydrzala rok. Zdrhla. Ak si v BA, atvrdis ze mas prilezitosti, riskom vela nestratis. A si tam 2.5 roka cize nemas zasadne vazby.

Cele je to dost bizarne. Za ulohu pri ktorej sa ludia psychicky rutia, odchadzaju z prace, dat 70€ mesacne, v BA, v jednom z najbohstsich reg v EU a teda aj vo svete. A pre cloveka co zaraba +- priemer. Cize celkovo to nevyzera na nic extra sofistikovane…
Zaroven, davat to cloveku bez kvalifikacie. Existuje vobec vzdelanie, ktore by zabezpecilo v zasade bez problemove riesenie tychto uloh/ulohy? V tom pripade problem solved. Ak na to treba phd… tak jej to nikdy nikto nebude robit za 70€. Toto nevyzera na zasadne kvalitnu firmu a ani pani manazerku… ak chces napis o co ide do sukr spravy. Takto je to varenie z vody a dojmologia. Ciste subjektivna.

anonym_d9a618
25. okt 2025

Pises, že si mala prácu na 6-7 hodín, na HO si ešte vedela vykonávať svoje hobby, tzn že máš voľne časové kapacity to robit a nie je to nič navyse, napriek tomu máš za to príplatok. Neviem, o čo sa jedna a či je to v súlade s tvojou pracovnou zmluvou, avsak keď v nej máš plnit ulohy podľa pokynov nadriadeného, nemas veľa na vyber. Buď sa s tým zmier alebo si nájdi inu prácu. Ale tiež by si sa nemala skladat za prácu, ktorú nemas rada… ale píšem, nevieme, o čo sa jedna. Ak je to umyvat ovracane záchody, to by som ani ja nedala😀

chestnut
25. okt 2025
@anonym_d9a618

Pises, že si mala prácu na 6-7 hodín, na HO si ešte vedela vykonávať svoje hobby, tzn že máš voľne časové kapacity to robit a nie je to nič navyse, napriek tomu máš za to príplatok. Neviem, o čo sa jedna a či je to v súlade s tvojou pracovnou zmluvou, avsak keď v nej máš plnit ulohy podľa pokynov nadriadeného, nemas veľa na vyber. Buď sa s tým zmier alebo si nájdi inu prácu. Ale tiež by si sa nemala skladat za prácu, ktorú nemas rada… ale píšem, nevieme, o čo sa jedna. Ak je to umyvat ovracane záchody, to by som ani ja nedala😀

@anonym_d9a618 presne, ak pracuje autorka na plnu pracovnu dobu, tak jej len vyplnila zostavajucu kapacitu, je dost drahe mat zamestnanca co denne 2 hodiny len relaxuje

roja01
25. okt 2025

Fakt je to, ze ak je platena pracovna doba 8h a zamestnanec zvlada svoju pracu za 6-7h, tak je tam rezerva 1 - 2h na plnenie dalsich uloh. Takze po casovej stranke je vsetko ok.
Druha vec je, ze ti pridana praca pre psychicku narocnost nevyhovuje. Ak ta nici, je mozne bud sa dohodnut so sefkou a ked sa neda, tak odist.

autor
25. okt 2025
@chestnut

@anonym_d9a618 presne, ak pracuje autorka na plnu pracovnu dobu, tak jej len vyplnila zostavajucu kapacitu, je dost drahe mat zamestnanca co denne 2 hodiny len relaxuje

@chestnut nepochopili ste ma. My to máme tak, jeden deň pracujem 9 hodín druhý deň menej, jeden týždeň sme tam určité dni aj 12 hodín keď je treba. Ale tým, že som v tom zabehnutá a ide mi to viem to spraviť rýchlo a kvalitne.

sharpay
25. okt 2025
@anonym_autor

@chestnut nepochopili ste ma. My to máme tak, jeden deň pracujem 9 hodín druhý deň menej, jeden týždeň sme tam určité dni aj 12 hodín keď je treba. Ale tým, že som v tom zabehnutá a ide mi to viem to spraviť rýchlo a kvalitne.

@anonym_autor ona realne vidi , ze mas takto rychlo spravenu pracu? Lebo ako jediny bod pre nu mozem povedat, ze kazdy chce mat naplno vyuziteho pracovnika. Ale v podstate vidi, ze moze ti skakat po hlave....realne nevidim dovod aby si tam ostavala. Si z BA, este ta platia priemerne. Vyhrazky typu: nemozes odist lebo kto bude robit tvoju pracu sa mi zdaju usmevne...😀. By som je odpovedala: a co mna do toho..🙉

Strana
z2