Ako riešiť obavy z práce v nočnej zmene?
Prosím o radu, môj manžel pracuje v nočne j smene na benzinke je sám, bojím sa že sa mu niečo stane, u zamestnávateľa som nepochodila, dokonca ani inšpektorát práce mi veľmi nepomohol poraďte mi prosím čo robiť. Vďaka
A on sa bojí tiež alebo len Ty? A nápad ísť za jeho zamestnávateľom vyšiel z jeho hlavy alebo Tvojej? On o Tvojej aktivite v tomto smere vedel dopredu? A súhlasil s tým? Keby za mňa obeháva môj manžel zamestnávateľa so svojimi obavami, neviem, či: a) na druhý deň v práci sa neprepadnem od hanby (keď mám problém, riešim si ho sama, nie som päťročný usmrkanec, aby za mňa problémy riešil niekto druhý); b) asi by sme mali doma hlasnejšiu výmenu názorov a potom pár dní ticha. A keď ma manžel náhodou rovnaké obavy ako Ty, prikláňam sa k rade vyššie - zmeniť zamestnanie.
ja som pracovala nocne v hoteli a bola som sama. Ak sa boji on nech zmeni pracu, ak sa on neboji zmen pristup ty
na mensich benzinkach sa,tak robi...len jeden zamestnanec je na zmene...
Aby som to trochu poopravila prácu som mu vybavila ja, zamestnala ho moja kamarátka, sme v regióne, kde nie je za rohom práca, tak tam išiel robiť, zo začiatku sa to nevidelo také zlé, až pokiaľ nenapadol benzinku mladý chalan s mačetou a chcel peniaze, je doba drogovo závslých, pýtam sa hlavne preto, že či môže robiť smenu na nočnej sám, je to kvôli tomu že je straší, má aj svoje diagnózy, ak by mu prišlo zle, čítala som, že nočnú smenu nemôže vykonávať sám práve preto, že ak by mu bolo zle, nemá mu kto dať prvú pomoc.
@milusa293 ako pisem,bezne sa,tak robi...cerpacky vedia mat vtedy zabezpecene platby cez okienko ...predajna je zatvorena
@jarmila2010 tu to však takto nefunguje u nás je to doslovne večierka, ktorá funguje na plné obrátky
@milusa293 tak,popros znamu,ci by to,tak nemohla nastavit...ale inak,ludia takto po jednej osobe bezne robia...
@milusa293 zalezi na tom ako zvlada nocnu pracu, niekomu nocne nerobia problem a niekomu vadia, pre organizmus nocne prace nie su prospesne, ale ty sa pytas inu otazku, tak stat sa mu moze nieco aj doma, ked bude sam, co sa tyka prepadnutia, tak da peniaze, nebude ich predsa branit vlastnym telom a vtedy vo vacsine pripadov sa okrem lupeze zamestnancovi nic nestalo.
@milusa293 môj má odpracovaných 10rokov na benzínke, po tej dobe mal toho plné zuby, áno okradli ho, odišli bez zaplatenia, či chceli rozmeniť peniaze aby ho poplietli, nie raz ani dva krát, nepočítam koľko krát bol na výsluchu kvôli tomu, menil prácu po 45ke, teraz je u žsrba je konečne spokojný
Zamestnávateľ má viacero možností,ako kontrolovať tzv. osamelého zamestnanca. Je to jeho povinnosť vyplývajúca zo zákona 124/2006 o BOZP. Má viacero možností. Napr. je určená osoba, ktorá musí v pravidelných intervaloch zamestnanca kontrolovať. Alebo sa zamestnanci v pravidelných intervaloch ozývajú určenej osobe emailom, telefónom a pod. Potom sú rôzne monitorovacie zariadenia, napr. hodinky, telefóny, vysielačky, tlačidlové systémy. Spôsob musí mať zamestnávateľ určený v interných predpisoch.
Ale neverím,že keď si kontaktovala Inšpektorát práce, že to neriešili. Preto som ti vyššie napísala, že len zmeniť zamestnanie. Keď zamestnávateľ ani IP nerieši.
@milusa293 vieš koľko ľudí pracuje v noci osamote?áno, prepadnutie čokoľvek je možné.Bud odíde, alebo to berie ako riziko práce.Ak má diagnózy atď tak asi nie je vhodný na takú prácu.Vacsina pump čo poznám, keď sú v noci po jednom predávajú cez okienko a zase sa nachodia pre potravinový tovar po predajni.
Ešte sa opravným. Je to OSAMOTENÝ zamestnanec. Alebo zamestnanec pracujúci na odlúčenom pracovisku. Nie osamelý. Zle mi to prepísalo. 😂😂 Lebo to je rozdiel.
Ja neviem> ,,prácu som mu vybavila ja, zamestnala ho moja kamarátka"
,,môj manžel pracuje v nočne j smene na benzinke je sám, bojím sa že sa mu niečo stane, u zamestnávateľa som nepochodila" Ked sa on ho bojis,tak nech ti kazdu hodinu zavola...
Robí u súkromníka...ty ako zamestnávateľ by si tiež zamestnávala počet ľudí ktorých si ochotná platiť....neexistuje žiadny zákon na počet zamestnancov....

@milusa293 zmeniť prácu?