Ako riešiť odmietnutie výpovede zamestnávateľom?
zdravim, pracujem viac ako rok v jednej firme na 80% uväzok. chystam sa na vš v septembri čiže potrebujem ukoncit prac pomer do konca augusta max. No zamestnavatel je clovek ktory neberie osobne do ruk vypoved a povie ze poslite poštou. (toto spravil kolegyniam) a tak teda rozmyslam ako to spravit. Ked to poslem expresne postou s potvrdenkou do konca juna a mam 2 mes vypovednu lehotu. Tak 31. augustom koncim na 100%? co ak neprevezme postu alebo neviem ake situacie mozu nastat. A este by som sa chcela spytat ci neviete kde najdem vypoved zo strany zamestnanca nejaku najviac jednoduchu lebo co som nasla bolo zbytocne vela pisane a dalsia vec ze je tam kedy sa pomer ukoncuje - to neviem lebo vraj ked to neprevezme moze sa stat ze sa to posunie a teda musim an v sept. robit. Davam 1. krat takto vypoved zamestnavatel nieje ochotny spolupracovat co som pocula, mam mu to povedat skusis sa dohodnut, ci rovno poslat aby nevedel o tom a nemohol urobit ťahy že “neprevezme do konca juna” a podobne. Dakujem za rady ked tak. Ospravedlnujem sa vobec sa nevyznam v tomto a naozaj potrebujem to spravit tak aby som sept nerobila uz najlepsie…
Normalne mu povec, ze chces skoncit, lebo v septembri nastupujes do skoly, nechce sa mi verit, ze by robil take problemy, ak nahodou ano tak do konca juna mu este stihnes poslat list, ak ho nepreberie povazuje sa to za dorucene. Co sa tyka toho ako sa to pise pozri na nete a to co sa ti zda zbytocne tam nepis, alebo preformuluj, musi tam byt hlavne ze koncis pracovny pomer vypovedou ku dnu 31.08.2025 podla zakona bla bla, tvoja pozicia, firma a adresa firmy a tvoja, podpis. Snad som nic nezabudla.
@domkakvet no pracovalo tu vela ludi a kolega pozna tych ludi a praveze vravel ze zamestnavatel bol uplne neochotny nespolupracoval a problemy robil len… Preto neviem ci poslat povedat, lebo vraj jednej co davala vypoved pol rok dozadu povedal arogantne ze nech si ju posle postou, a neprevzal to ani no dalej neviem čo bolo
Úložná doba doporučeného listu do vlastných rúk na pošte je štandardne 18 dní od oznámenia o uložení zásielky. Po uplynutí tejto lehoty, ak si adresát zásielku nevyzdvihne, považuje sa posledný deň lehoty za deň doručenia, aj keď sa adresát o uložení nedozvedel.
Podrobnejšie informácie:
Štandardná lehota: 18 dní.
Upozornenie: Pošta doručí písomnosť do vlastných rúk konkrétnej osobe alebo jej zástupcovi.
Doručenie do vlastných rúk výhradne len adresáta: Pošta doručí list iba adresátovi, nikoho iného.
Možnosť skrátenia lehoty: Odosielateľ môže lehotu skrátiť tak, že na zásielku napíše napríklad "ODBERNÁ LEHOTA - 7 DNÍ"
Posli takto, s tou odbernou lehotou 7 dní, to stíhaš do konca mesiaca aj dostať späť neprevzate
@gov no on je taky v tomto, ze proste povie poslite postou a potom to ani len nepreberie preto rozmyslam ze to poslem rovno postou a ani mu nepoviem o tom, no uz vidim to peklo co mi spravi v praci….
Úložná doba doporučeného listu do vlastných rúk na pošte je štandardne 18 dní od oznámenia o uložení zásielky. Po uplynutí tejto lehoty, ak si adresát zásielku nevyzdvihne, považuje sa posledný deň lehoty za deň doručenia, aj keď sa adresát o uložení nedozvedel.
Podrobnejšie informácie:
Štandardná lehota: 18 dní.
Upozornenie: Pošta doručí písomnosť do vlastných rúk konkrétnej osobe alebo jej zástupcovi.
Doručenie do vlastných rúk výhradne len adresáta: Pošta doručí list iba adresátovi, nikoho iného.
Možnosť skrátenia lehoty: Odosielateľ môže lehotu skrátiť tak, že na zásielku napíše napríklad "ODBERNÁ LEHOTA - 7 DNÍ"
Posli takto, s tou odbernou lehotou 7 dní, to stíhaš do konca mesiaca aj dostať späť neprevzate
@lahela Posielam to na sídlo firmy, v podstate hocikto to moze prijat ci nie?
Áno, len si odlož podaci lístok.
ak sa ti dá, daj potom vedieť mzdarke, nech vie ak sa jej to nedostane do rúk, divný pán podnikateľ
Normalne mu povec, ze chces skoncit, lebo v septembri nastupujes do skoly, nechce sa mi verit, ze by robil take problemy, ak nahodou ano tak do konca juna mu este stihnes poslat list, ak ho nepreberie povazuje sa to za dorucene. Co sa tyka toho ako sa to pise pozri na nete a to co sa ti zda zbytocne tam nepis, alebo preformuluj, musi tam byt hlavne ze koncis pracovny pomer vypovedou ku dnu 31.08.2025 podla zakona bla bla, tvoja pozicia, firma a adresa firmy a tvoja, podpis. Snad som nic nezabudla.
Pošli poštou, to je jedno kedy ju preberie alebo ju nepreberie, niekde bolo rozhodnutie kde zobrali do úvahy už dátum kedy sa o liste dozvedel a mohol ho prebrať a nie, že keď robil účelovo obštrukcie a nechal neprevzatý list vrátiť späť.
Ale skús naprv osobne odniesť tomu kto bežne preberá listy od poštárky aby ti podpísal tvoju kópiu že ju prevzal.
vypoved je v poriadku a plati aj ked ti ju odmietne prevziat, chrapun jeden.
Ano myslim, ze by to mohlo byt v poriadku, ale najskor mu to skus oznamit, kolegyna s nim mohla mat iny vztah.
Ano myslim, ze by to mohlo byt v poriadku, ale najskor mu to skus oznamit, kolegyna s nim mohla mat iny vztah.
@domkakvet ano oznamim a hned posielam pravdepodobne
to si ešte moc pekne napísala
A ako sa pripadne dokazuje, čo bolo v tom liste, ktorý poslala? Ma potvrdenie o odoslaní, ale mohla to byť aj gratulácia alebo čo. Ak raz zamestnávateľ povie, že nikdy žiadnu výpoveď nedostal, tak ona potom ako dokáže obsah listu?
žiadny zákon neprikazuje zamestnávateľovi preberať výpoveď od zamestnanca osobne.
A ako sa pripadne dokazuje, čo bolo v tom liste, ktorý poslala? Ma potvrdenie o odoslaní, ale mohla to byť aj gratulácia alebo čo. Ak raz zamestnávateľ povie, že nikdy žiadnu výpoveď nedostal, tak ona potom ako dokáže obsah listu?
@elzena2 ukáže tu gratuláciu, ktorú akože mal dostať. Žiadna nebude existovať. Ak by si ju vyrobil sám..Zamestnanec nepríde do prace po uplynutí doby vypovedi..zamestnavatel ho dá na súd a začnem sa dokazovanie😅
žiadny zákon neprikazuje zamestnávateľovi preberať výpoveď od zamestnanca osobne.
@rozculena to je v poriadku len mi to pride od neho také… ved mohli by smw sa normalne dohodnut stretnut podpisat a hotovo a nie ze mam posielat expresne zasielku ktoru neprevezme ani..
@elzena2 toto ma zaujimalo inak…
dobre a teda, dostanem aj nejaku odpoved? Nejaky papier vypovedny nieco? aby som s tym sla ked tak na urad prace alebo tak
to si ešte moc pekne napísala
@karolinakr no akože hej, bojim sa napriklad aj toho že teda podam tu vypoved a že tu budem mať 2 mes peklo + že mi zruši dovolenku čo mám mať … a rozne také ťahy
už máš schválenú dovolenku?
ak by ti ju zrušil musí ti preplatiť náklady ktoré si s dovolenkou mala
@elzena2 ukáže tu gratuláciu, ktorú akože mal dostať. Žiadna nebude existovať. Ak by si ju vyrobil sám..Zamestnanec nepríde do prace po uplynutí doby vypovedi..zamestnavatel ho dá na súd a začnem sa dokazovanie😅
@zojazoja ja som myslela situaciu, že ju nikdy neprevezme. Tak ona si potom musí zrejme nechať zavretu obálku, na ktorej je pečiatka, že ju neprevzal a až pri tom dokazovani ju otvoriť, či ako?
už máš schválenú dovolenku?
ak by ti ju zrušil musí ti preplatiť náklady ktoré si s dovolenkou mala
@maranco a co s ostavajucou dovolenkou ked mi ostava nevyuzita a davam vypoved?
ak ti ju zamestnávateľ nedovolí vybrať tak ti ju musí preplatiť
ak ti ju zamestnávateľ nedovolí vybrať tak ti ju musí preplatiť
@maranco tak to mu vychadza na rovnako ci? Ci uz vyberem ci zaplati nema tam rozdiel financny ci? lebo ako kazdemu zamestnavatelovi, ide mu o peniaze :D podla toho rozhodne
No rozdiel je ten že za ten čas ešte pracuješ a stihneš zaučiť nového na svoje miesto.
čo chceš podpisovať? Výpoveď je jednostranný akt,zamestnávateľ ju nepodpisuje.Jednoducho to je oznam,že končíš,a on s tým nemá čo robiť,ani sa k tomu vyjadrovať,ani sa s tebou o tom rozprávať.
… a okrem toho čo už tu všetko bolo napísané pracuješ s informáciami typu “jedna baba povedala” Najprv to s ním skus vyriešiť normalne - osobne alebo potom poštou a možno ani nič take hrôzostrašne nezažiješ. Držím palce
@zojazoja ja som myslela situaciu, že ju nikdy neprevezme. Tak ona si potom musí zrejme nechať zavretu obálku, na ktorej je pečiatka, že ju neprevzal a až pri tom dokazovani ju otvoriť, či ako?
@elzena2 aj keď ju neprevezme, platí to co som písala v mojom prvom príspevku. Plus fotka. Nemusí ju prevziať, ale považuje sa za dorucenu..akokeby ju prevzal.