Ako riešiť pracovné voľno pri pobyte s dieťaťom v nemocnici?
Ahojte, caka ma tyzdeny pobyt s dietatom v nemocnici. Ako by som to mohla riesit, co sa tyka volna z prace? Iba dovolenka? (OCR povolene nie je)
@anonym_autor v nemocnici vystavia PNku - pre teba
PN s dg. Z 76.3 Zdravá osoba sprevádzajúca chorého
Dakujem, to som nevedela, ze je moznost. Takze v nemocnici ano? A ked nas pustia, tak co? Musim ukonict PN a nastupit na OCR?
Dakujem, to som nevedela, ze je moznost. Takze v nemocnici ano? A ked nas pustia, tak co? Musim ukonict PN a nastupit na OCR?
@anonym_autor ano presne tak
@anonym_autor nemocnica ti vystaví PNku. Treba si pytat
Potom pediater OCR
@anonym_autor ešte doplním, že ak bude dieťa hospitalizované dlhšie ako 5 dní, máš nárok ísť na nie bežnú OČR ale na tzv. dlhodobú OČR. Štandardná je platená len 14 dní, dlhodobá 90 dní. Čiže ak je predpoklad, že s dieťaťom by si mala byť doma dlhšie ako 2 týždne, tak rieš dlhodobú.
A preco OCR povolene nie je? Zamestnavatel Ti nema co povolovat OCR. Tu vystavuje lekar a ak splna vsetky nalezitosti tak zamestavatel ju musi akceptovat.
A preco OCR povolene nie je? Zamestnavatel Ti nema co povolovat OCR. Tu vystavuje lekar a ak splna vsetky nalezitosti tak zamestavatel ju musi akceptovat.
@titla lebo je len doprovod o dieta sa starajú lekári a je teda pod ich dohľadom …preto sa OČR pri pobyte nevystavuje az potom
@titla lebo v nemocnici sa o dieta stara primárne personál, nie ty. Ty si tam len ako doprovod. Na to ti nemocnica vystaví PNku.
@titla lebo je len doprovod o dieta sa starajú lekári a je teda pod ich dohľadom …preto sa OČR pri pobyte nevystavuje az potom

pn?