icon

Ako riešiť pracovnú prestávku po materskej dovolenke?

leeshka
21. mar 2025

Ahojte,
Ked sa uchadzam po MD/RD na ktorej som bola 6rokov, o poziciu kde pisu ze je vhodna pre absolventa, tak takyto pracovny “vypadok” by vobec nemal byt problem ci?
V zivotopise mam 10rokov na poslednom pracovnom mieste (z toho 6 s detmi) a predtym este 3 roky praca na inom mieste 🤷‍♀️ takze dokopy mam 7rokov odpracovanych
Tato nadejna praca ma dost velky prienik s tou mojou poslednou tak mam len obavu aby ma nevyradili pre pripadne zistenie ze som roky teraz nerobila ak sa nebodaj spytaju 🤦‍♀️ ci to mam nejak zahmlit?

tiika
22. mar 2025

V kazdej práci si vyberu najvhodnejšieho kandidáta. Takze či tvoja prestavka bude prekážkou alebo nie, uvidis. V každom prípade to nie je jedine kritérium pri obsadzovaní prac.miesta. Možno by som napísala do CV či niekde inde, momentálne na RD, avšak je to na zvážení. Pri pohovore by som bola určite úprimná a nezahmlievala, pravda vyjde najavo a klamstvá vôbec nie sú dobrým štartom na spoluprácu. Ak to nevyjde smola, skúsiš inde, svet sa nezrúti, zial taká je realita.

zmrzlinka2021
22. mar 2025

@leeshka absolvent ide plný vedomosti zo školy, ty si bola roky nezamestnaná. Preto je to neporovnateľne

siska53
22. mar 2025

@leeshka Zavisi od zamestnavatela. Pokojne si tam posli CV a uvidis. Bud ta zavolaju alebo nezavolaju. Su firmy, ktore maju predsudky voci mamickam po materskych, ale moja skusenost je taka, ze prave skor mamicky su pracantky a naopak, dost ludi po skole je skor lenivych, akoby chceli pokracovat v studentskom zivote. Je to s nimi castokrat tazsie, nez s mamickami. Ano, mamy mavaju viac ocr, ini zas byvaju pn. Matky zvacsa podaju omnoho lepsi vykon, lebo su si vedome, ze byvaju aj ocr, tak chcu dokazat, ze si zasluzia pracovat, koniec koncov tie deti behom roka - dvoch uz nebyvaju tak casto chore ako na zaciatku.
Vela stastia pri hladani prace!

leeshka
autor
22. mar 2025

@siska53 ja uz tam mam dohodnuty pohovor prave 🙂
@tiika mala som v CV uvedene RD a bud ma na pohovor ani nezavolali a rovno mi dosla sprava ze maju inych uchadzacov co lepsie vyhovuju, alebo sa neozvali vobec
Odkedy som to z CV vyhodila tak sa mi ozyvaju z personalok s ponukou prace, cize je zjavne ze je to na skodu tam mat uvedene
@zmrzlinka2021 ale ten absolvent moze byt len teoretik, ja som pre danu spolocnost uz pracovala, v inej oblasti ale ten cyklus povinnosti tam je podla popisu rovnaky🤷‍♀️ tak som sa domnievala ze toto by mohlo byt plus ze uz s tym mam niekolkorocne skusenosti hoci nie za ostatne obdobie 🤔

siska53
22. mar 2025

@leeshka Tak to je super! Drzim paste!

siska53
22. mar 2025

@leeshka A presne, kym som uvadzala RD, tak ma nikam nezavolali. Ked som to tam nedala, tak ma volali. Koniec koncov, v motivacnom liste bolo, ze mam niekolkorocnu prax... Co aj pravda bola. A vlastne... Bola som na 3 pohovorch, z toho 1 vo firme, kde som robila pred rd ale tam si na tu poziciu nakoniec vybrali niekoho ineho. A tie zvysne dva - nikomu neprekazalo, ze mam deti ci niekolko rokov pauzu, vzali by ma aj do prvej, ale tam sa nepacilo nakoniec mne tie ich podmienky. No a ten treti pohovor prebehol tiez uspesne a nastupila som tam.