Ako riešiť problém skorších odchodov kolegýň?
Som vekovo aj sluzobne najstarsia medzi kolegynami. Nikdy som si nedovolila odist skor, iba vynimocne, po dohode so sefom. V poslednom case som si vsak vsimla, ze kolegyne odchadzaju z prace skor. Ja samozrejme neviem, ake maju dohody so sefom, ale som toho napocitala za mesiac za niekolko hodin, prepocitane na peniaze radovo niekolko desiatok eur. Nepride mi to fer. Sice mam o malo vyssi plat, ale to z dovodu, ze som tam uz dlhsie, zvysenie som mala iba pred 3 mesiacmi. A zas tolko mi nepridali, aby ma to nestvalo. Mozno im to takto vychadza aj lepsie na hodinu. Mame inak dobre vztahy, takze neviem ako to odkomunikovat so sefom, pride mi to bonzacke, hoci to vsetci vidime. Mne to je proti srsti, odchadzat skor, ak ma sef sam od seba neposle skor domov (co sa nedeje), mame urcenu pracovnu dobu. Rozhodne nerobia kolegyne ani rychlejsie ani kvalitnejsie, to tiez vsetci vieme, ako to je. Mam za nim ist a normalne mu povedat, ze mi to vadi? Co by ste robili? A ako to riesit, ake riesenie navrhnut? Technicky je mi aj jedno, ze idu skor, kebyze vnimam rozdiel v plate adekvatny situacii. Ja sa za nim aj chystam, lebo ma to stve, lebo to nie je voci mne fer, ale nejak sa aj tak blbo citim. Snad ma chapete, je to taka blba situacia, vlastne ma do toho nic, mam sa starat o seba, ale stve ma to.
Choď za šéfom a spýtaj sa či môžeš odchádzať skôr aj ty.
:D mna tak chcela napraskat moja ,,podriadena,,. Kolegovia s riaditelstva sme dostali konecne nasu sefku na poradu so zamestnancami. Nasa pracovna doba je 7:30 do 16. A u nas uz o 14:30 utekali zamestnanci. Dohadovali sme iste pravidla, (ze mozu ist aj skor ale musia mat splnene podmienky) kedy sa jeden zamestanec postavil a zahnojil, ze ja utekam o 15 domov. Tak som sa pekne spytala ci vie od kedy som tu rano. Samozrejme, se nevedel. A tak som sla pre dochadzku a vsimol si prichody o 6 najneskor 6:30 rano. Cize v robote som bola aj 9 hod. Dost trapna situacia
na druhej strane ty si tam síce dlhšie, ale im tiež môže prísť nefér že robíte rovnakú prácu a ty máš vyšší plat....ono nič nie je len čierne alebo biele....za šéfom isto nechoď, on to zrejme toleruje a teba do toho nič....
U nás odchádzame z práce domov všetci rovnako, ani o minutu skorej...pracovná doba je 8 hodín denne, to platí pre jaždého rovnako...ja síce chodím ráno o pol hodinu skôr, aby som mala pokojné ráno, lebo keď otvoríme office, tak už fičíme naplno a kľud je v nedohľadne...keď chce niekto odísť skôr, tak sa musí vypýtať (pohreb, rodičko), pol dňa dovolenky alebo lekár.
A ty ako vies, aky maju kolegyne plat?
Nešla by som žalovať, ale šla by som sa spýtať či aj ja možem odchádzať skor a za akých podmienok. Rozhodne by ma to tiež štvalo.
Mňa to tiež stve no kašlem na to.
U nás to robia zas šéfky. Prídu o 8mej napíšu ze prišli o 7mej. Odídu o 14stej ale napíšu ze odišli o 16stej 😂😂
A je to samozrejme nefer voči nám čo pozeraju aj 5 min 🤔😃🤷♀️
@fadama no šéfky si to môžu dovoliť 😁. U môjho muža šéfka príde o 9 a o 10-11 už ide domov a im dáva prednášky, ako majú makať a využívať pracovnú dobu.
@janickacrazy takto sa to robí do psej matere. 😁😁😁😁
@mogaa no to hadam nemyslite vazne 🙈 Ja sa ani necudujem ze to na Slovensku vyzera tak ako vyzera. Neviem co sa to tu porobilo s ludmi.
@janickacrazy mali by ísť príkladom, nie je to fer.
No na druhej strane mam pokoj keď tam nezavadzaju 😂😂
Spomen si na tento prispevok, ked budes potrebovat ty odist skor z roboty.
ty plat vyssi ani nizsi mat nebudes, prace nemas ani viac ani menej. zerie ta asi len zavist/zloba? preco inak by si bonzovala. toto urcite nie je prva krivda, ktoru zazivas ako zazije kazdy. sved od podstaty nie je vzdy a vsade spravodlivy. Len krivda to asi nebude.
@anavianavi Svet spravodlivý určite nie je, ale tam kde si my ludia stanovujeme nejaké zákonné podmienky máme sposoby ako sa dovolávať spravodlivosti. Inak by sa nám celý systém rozsypal.
Ja mením dievčatá skor a aj oni mna...vrchnej to málinko vadí a nepomôže si😃 lebo je rada ze ma kto robit. Možno tvoje kolegyne cestujú alebo sa ponáhľajú za deťmi a možno o tom aj šéf vie. Preco ta to tak zlosti, veď chod aj ty, ak nechceš tak druhých nerieš, bonzakov nikto nema rad.
Ďakujem za komenty
@ckocka spravodlivost by som sa asi dovolavala tam, kde je jeden poskodeny. Asi nie z principu, kym nie su poriesene dolezite veci, kde jeden kvoli krivde trpi a toto nie je ten pripad.
@anavianavi Takže ak v zamestnaní niekto može využívať nejaké benefity a iný nie, je to v poriadku? Skorší odchod určite výhoda je.
Vobec by ma to netankovalo ak by som nemusela za nich dorabat. Pravdepodobne by som odchadzala s nimi 🙂
Úplne tá chápem, ja som toto zažívala tiež po zamestnaniach, nikde som sa nestretla až doteraz s tým ze by niekto neodchádzal skôr z prace, len tak. Väčšinou to boli ľudia čo mali k vedeniu blízko, buď nejaké kamarátske vztahy alebo dokonca aj vzdialene rodinne vztahy. Nebolo to vôbec prijemne, keď niektorí permanentne odchádzali z prace o hodinu skôr niekoľko krát do týždňa a nebolo im to vôbec strhnuté z dochádzky, ani zo mzdy, zatiaľ čo ja som musela odísť presne vtedy keď odbil presný čas konca smeny. Dokonca som veľakrát aj musela zatvarat po smene,lebo šéf si odišiel preč, čiže som sa zdržala ešte 20 minút a viac v práci, kde som to ale už robila zadarmo, lebo mi to nezaplatili. Snažila som sa to tiež riešiť rôznymi spôsobmi, nebola som zrejme vôbec pochopená, keďže som sa snažila slušne to vyriešiť ale to bolo vedeniu jedno. Až sa stala jedna udalosť, ked som potrebovala odísť k lekárovi, ktorého som mala naplánovaného a v deň keď som mala odísť skôr - k tomu lekárovi, má sef odmietol pustiť, že nemá kto zatvoriť lebo henta a tamta idu o hodinu skôr z práce. To mi stačilo a na druhý deň som hneď ráno podala výpoveď. Tam uz som zrazu bola pochopená, už všetci vedeli z vedenia čo som myslela, že nie je fér voči mne, ale mne to už bolo jedno. A v ďalšej práci podobná skúsenosť. Takze deje sa to na veľa pracoviskách a treba sa vedieť za seba postaviť
@zalka jj, ja by som to tiez tak nejak nenapadne nasila, aby sa to prevalilo...
@amarilka26 pokiaľ ide o súkromnú firmu a majiteľ to toleruje, nevidím v tom problém....verím že ak by mu to vadilo, tak poriadky si urobí sám....mne by sa teda nepáčilo keby si kolegyňa sledovala dochádzku, či odídem o 5 minút skôr....predpokladám že odchádzajú skôr o 5 max.10-15min.skôr a nie o hodinu a keď je treba ostávajú dlhšie....
Jednoducho chod sa opytat sefa, ci mozes aj ty odchadzat skor tak ako ony. A potom budes poistena. Vzdy ked budu na odchode, pojdes aj ty a nikto ti nemoze nic
Jaaaj,to si este das aj namahu,ze to sledujes a preratavas na eura 🤣? No ty musis byt s takouto povahou fest oblubena. Ale k veci. Povies to,budu ta neznasat,mozno sa niektore zdvihnu a odidu. Sef bude musiet riesit komplikacie a nove nabory a hadaj koho nebude mat rad 😅.
Ľudia by sa mali starať sami o seba a svoju prácu. Keď to robia na dennej báze tak o tom šéf vie. Nie všetko musíš vedieť.
Čo sa platu týka never že vieš koľko zarábajú. Nový ľudia vo firme štandardne majú vyšší plat ako starší zamestnanci.
Ja na tvojom mieste to neriešim lebo budeš za najhoršiu.
@bosorkabb u nás naopak, čím dlhšie si vo firme, tým väčší plat...nový ľudia dostanú nástupný plat, tí starší zamestnanci už majú skúsenosti, vedomosti a vedia všetko, čo potrebujú v práci vedieť, nevidím dôvod, prečo by mal mať nastupujúci zamestnanec vyšší plat
@salamistka ja čo poznám tak majú nový vyšší a to nie v jednej firme. Aj môj muž má vyšší plat ako jeho kolega ktorý je tam dlhšie. Proste si taky vyjednal pri nástupe. A to sa nebavime o malých firmách.
@salamistka hej,je to tak. Novi zamestnanci si vyrokuju pri nastupe trhovu co najvyssiu cenu. A starsi pokial im zamestnavatel nedviha na pravidelnej baze,tak su na tom horsie.
Ja sa uz len vyjadrim asi tak, ze viem urcite lepsie ako vy, ako to u nas funguje, vacsina z vas sem hadze len nejake svoje domnhienky, ze co preco, kolko a podobne a odklanate sa od faktov, ktore som napisala. Ako aj komentare na moju adresu - sama som v uvode napisala, preco zakladam diskusiu, aby som sa dozvedela nieco nove, co ma potencialne nenapadlo a cest vynimkam, no od vacsiny som sa veru nic nove nedozvedela. Ak by som bola uplny odlud, tak sama na seba nenapisem v uvode, ze mi to pride bonzacke. Takze dakujem za podporu a povzbudenie od tych, ktore napisali, co som sama planovala - oficialne si ist pre povolenie odchadzat skor a tie ostatne, co si zase len kopli, pre vas mam len take info, ze to svedci o vas, co ste zac, musite byt mnohe nesebavedome, zakomplexovane a ublizene, ked si potrebujete takto dojst zvysit svoje ego - lebo iba to ste sa pokusili urobit, inak nic uzitocne.

Ja Vas uplne chapem, zazivam nieco obdobne. Hneva mna to, prijde mi to neferove a neuctive.