icon

Ako riešiť problémy s jemným hlasom na pracovisku?

Včera o 14:00

Odjakživa rozprávam tichšie, mám taký hlas. Zvykla som si a zvykli si aj ľudia okolo mňa. Dlhodobo som bola zamestnaná na jednom mieste, kolegovia si zvykli. Ale odkedy som nastúpila na novú pozíciu denno denne sa stretávam s urážkami týkajúcich sa toho ako zniem. Nehovorím zas tak ticho, aby mi nebolo rozumieť no jednoducho mám jemnejší hlas a netuším čo s tým robiť. Príde mi divné, že dospelí ľudia po 25 majú potrebu niekomu hovoriť, že má "myšací" hlas. A keby sa s tým teoreticky aj rozhodnem niečo robiť, netuším či sa to vôbec dá?

anonym_926e05
Včera o 14:04

Rozprávaš zrozumiteľne?
Skús sa nahrať ako rozprávaš a ako ti to znie
Da sa na veľa veciach pracovať a vela je toho dané

melanta
Včera o 14:06

Ak robíš v práci, kde je potrebná komunikácia, či už medzi kolegami alebo dokonca s klientmi/zákazníkmi, tak ťa vôbec nemali prijať, ak nevieš hovoriť tak, aby si bola jasne a z pohľadu hlasnosti absolútne zrozumiteľná. To predsa aj má logiku, všakže... Mne príde zvláštne, že dospelej žene príde divné, že kolegom vadí, ak musia mať uši ako lopúchy, aby ťa počuli a rozumeli ti.

A áno, určite sa s tým dá niečo robiť, stačí chcieť a pracovať na sebe. Nerob to ale kvôli týmto kolegom, ale kvôli sebe. Ak chápem správne, si mladá. Ešte budeš mať veľa kolegov, možno budeš mať deti, okolo nich človek rieši neskutočné množstvo vecí, takže len a len ti v živote pomôže hovoriť tak, aby ti ľudia rozumeli. Neboj sa toho.

doriiis
Včera o 14:18

Ak rozprávaš tak potichu, že ti nie je normálne rozumieť, tak je to problém. Mám takúto kolegyňu a veru je to niekedy na nervy

autor
Včera o 14:31

s artikuláciou problém nemám a rozumieť mi je... to mi sami potvrdili...

cimage
Včera o 14:33

Ja som mala taku kolegynu a ked som jej povedala, nech mi zipakujenco povedala, tak to povedala este tichsie 🤦🏽‍♀️. Museli sme si zvyknut, ale prijemne to nebolo. Pokial ti rozumeju, tak ok, ale ked sa musia sustredit a odcitat ti z pier, tak nic moc.

done
Včera o 14:56

Herečka Marion Ramsey ktorá stvárnila policajtku Laverne Hooks mala tichý hlas a aká je známa

motylik2559
Včera o 15:19
@anonym_autor

s artikuláciou problém nemám a rozumieť mi je... to mi sami potvrdili...

@anonym_autor Ahoj a rozumeju ti normalne, alebo musia nastrazit usi,prip.ist do tvojej uplnej blizkosti, aby rozumeli tak ako potrebuju? Lebo, ak ti sice rozumeju, ale musia sa na teba sustredit, ist k tebe este blizsie co hovoris, tak to nie je bohvieco. Ale kazdopadne ani ten vysmech nie je od nich normalny, kedze su dospelí a nie deti v skolke. Stavalo sa ti konkretne pri tychto ludoch, ze ta "napominali" nech hovoris hlasnejsie? Lebo ked ano a ty stale ides rovnako, tak ono to cloveku moze zacat dost vadit. Autorka rozhodne sa da s tym nieco robit. Zacni napr. doma, ak zijes s priatelom/muzom, s rodicmi, ked budes s kamoskami, tak skusaj pri nich hovorit hlasnejsie. Ber to pri nich ako trening a ked si budes pri nich istejsia, tak aj v praci to aplikuj. Este by bolo dobre, keby si pri treningu pri blizkych ludoch im povedala, aby ta zakazdym upozornili, ked opät padnes do tichsieho tonu. Mozno toto by ti pomohlo. Alebo si doma citaj nahlas knihy - nie nahlas tvojim tichym tonom, ale zretelne🙂 Za skusku nic nedas. Uvidis,ze sa to zlepsi. Drzim palec

domak2
Včera o 15:27

Moja manažérka si mumle popod nos, najlepšie keď mi je otočená chrbtom a potom nezabudne pripomenut ked niečo spravím inak, ze ved som ti to hovorila 😅 co by som dala za to keby len rozprávala tichšie ale zrozumiteľne

fairyy
Včera o 15:32

@anonym_autor ano da sa s tym nieco robit, mam v time takehoto chalana, ktory ked nastupil rozpraval naozaj ticho a povedal mi podobne ako ty, ze ale on inak nevie...tak som mu povedala, ze co keby som bola jeho nahluchla babka ako by sa mi snazil nieco povedat a odvtedy sa na tom smejeme, ze rozpravaj na nas ako na starych nahluchlych ludi, ktori odmietaju nacuvaci strojcek a funguje to

zuzana76
Včera o 15:36

@anonym_autor nemas nizke sebavedomie? taki ludia zvyknu rozpravat velmi potichu, ja zase obcas zvyknem zvysit hlas aj doma, choroba z povolania - ucila som, vtedy ma tiez muz opravi, ze som doma a netreba tak nahlas 😀

anonym_7b8ce7
Včera o 15:54

Ja mám takú koleginu a je s ňou hrozná spolupráca. A keď ju na to človek upozorní že ju nepočuť tak ešte je drzá že ju nemám čo napominat lebo som mladšia. Aj keď tam pracujem dlhšie a viem toho oveľa viac ako ona.

anonym_4abfa6
Včera o 15:59

Ty to podcenujes, ale toto ide strasne na nervy. Mam taku znamu a mozem ti povedat, ze pri nej treba vyslovene natahovat usi, aby ju bolo pocut a upozornovat ju nonstop, nech zopakuje vetu. Je to vycerpavajuce.

anonym_734747
Včera o 17:27

Ich problém keď sú hluchi 😃 môžeš ich odfajcit s tým. Nech si pravidelne čistia uši a budú počuť. Zopakujem maximálne raz ak nepočujú ani vtedy holt smola. Niekedy hovorím potichu inokedy príliš nahlas podľa toho kde a s kým hovorím. Ak vonku tak viac kričím ak vnútri tak potichsie..

anonym_d2061e
Včera o 17:41

@anonym_autor neviem no tiež na pracovisku máme dokonca troch ľudí s rôznymi deformitami hlasu a naozaj sa im nikto nesmeje. To kde pracuješ? Narážkam by som rozumela v prípade že si fakt tak potichu mrmleš popod nos že ti nerozumejú lebo to je hrozne nepríjemné sa niekoho sústavne opytovať že PROSIIIIM?

alica110
Včera o 18:26

Vy ste teda mimo ženské. Autorka má proste tichší hlas, to nezmení aj keby chcela.