icon

Ako riešiť šikanu na pracovisku?

Včera o 07:04

Ahojte ženy Napíšte mi prosím skúsenosti so šikanou na pracovisku a konkrétne príklady a ako ste to riešili či ešte počas pracovného pomeru alebo až po ukončení prípade ako ste oponovali šéfovi.

Ja mám 3 šéfov resp. 3 zakladateľov firmy z toho dvaja sú úplne v pohode ale jedna z nich žena je absolútna šikanatorka. Robím pre firmu kde sme traja zamestnanci a venujeme sa špecializácii a diagnostike. Pred mesiacom som zabudla na umývadle šálku od kávy ktorú som si zabudla umyť na druhý deň ma na to upozornila s tým že ak sa to bude opakovať tak ma vyhodí. Neverila som
Vlastnym usiam ale vravela som si ze ok. Včera Prišla v pomerne neutrálnej nálade kde pomedzi reč mi opäť začala hovoriť o tej šálke spred mesiaca bez toho aby som to este odvtedy zopakovala . Začala že to neumy tá šálka spred mesiaca hranici už iba s tým že som malinky kúsoček od vyhodenia a uvidíme čo so mnou ďalej. Ja som jej na to povedala že nemysli vazne ze opat riesi tuto banalitu. Povedala mi na to že to nie je žiadna banalita aj napriek tomu že každý deň ma na môj prístup k zákazníkovy obrovské pozitivne ohlasy a ludia si ma nesmierne chvalia a su zo mna nadseni , nemeni moja profesionalita nic na tom ze som si pred mesiacom neumyla salku.

Prosim povedzte mi ze niesom blazon a ako
Mam
Toto riesit lebo za mna to je uz sikana a nevedela som
Co jej na to fakt povedat. Mam to oznamit dalsim sefom?

Strana
z3
muchotrafka298
Dnes o 07:29
@anonym_autor

@muchotrafka298 😂😂😂😂😂😂😂si skvela! Pri rozlucke budem citovat tvoje slova!!! Made my day.
Vcera som s nou nastastie nebola, dnes neviem.

@anonym_autor na margo tej sikany, ja som mala v minulosti strasne zlu zenu ako nadriadenu, ale ze velmi zlu. Ona bola tak zakerna, pomstychtiva, ze to som sa za cele roky nezazila co pracujem. Normalne ludom mazala subory v pocitacoch na diskoch, kam sa dostala, brala zo stolov veci, co nemali dorobene, schovavala to, aby z ludi hlupakov robila. Hlavne faktury, to bolo jej. Odvtedy si NIKDY nenechavam na stole ziadnu rozrobenu robotu, aj ked u nas uz velmi dlho nepracuje. A pamatala si detaily, fakt take, ze ludia davno zabudli a ked bola vhodna prilezitost dat dole niekoho, tak na neho neico take bezvyznamne vytiahla aj po rokoch.

sickynickyobsadene
Dnes o 07:33
@anonym_autor

A je to podla vas sikana? Alebo hranicna sikana? Nepozera na profesionalnu cast ale na tieto veci? Uvidime co dalej s vami dpc na zaklade tohto?

@anonym_autor ta žena má problém sama zo sebou a takto si to ventiluje.

autor
Dnes o 08:36
@sickynickyobsadene

@anonym_autor ta žena má problém sama zo sebou a takto si to ventiluje.

@sickynickyobsadene Na pohovore ked som bola tvrdila ze mali 128 ludi , a hned na pohovore povedala ze ANO ! VIAC TO NEBUDEM ZDRZIAVAT STE MOJ FAVORIT STE PRESNE CO HLADAM JA SOM NADSENA PRESNE VY ! (Proste ja viem ze to nepocujete ale predstavte si taky hlas afektovany rychly pojaseny akoby umele nadsenie afektovane).

Na konci povedala ze ide s pravdou von , ze si ma vybrala na zaklade psychologickeho rozboru osobnosti a som to prave orechove - vsetko citujem lebo to sa neda zabudnut.

Tak ked vedela aka som “prava orechova” naco ma tu brala ? Aj teraz ako moju pracu a pristup velmi ocenila , ze som uzasna peofesionalka ale aj napriek tomu je pre nu viac moja neumyta salka a to je pre nu viac a berie an to vacsi ohlad ako na moju pracu. A bude musiet zvazit co so mnou dalej a moj odchod .
CHOROTA fakt

autor
Dnes o 08:39
@muchotrafka298

@anonym_autor na margo tej sikany, ja som mala v minulosti strasne zlu zenu ako nadriadenu, ale ze velmi zlu. Ona bola tak zakerna, pomstychtiva, ze to som sa za cele roky nezazila co pracujem. Normalne ludom mazala subory v pocitacoch na diskoch, kam sa dostala, brala zo stolov veci, co nemali dorobene, schovavala to, aby z ludi hlupakov robila. Hlavne faktury, to bolo jej. Odvtedy si NIKDY nenechavam na stole ziadnu rozrobenu robotu, aj ked u nas uz velmi dlho nepracuje. A pamatala si detaily, fakt take, ze ludia davno zabudli a ked bola vhodna prilezitost dat dole niekoho, tak na neho neico take bezvyznamne vytiahla aj po rokoch.

@muchotrafka298 to je neskutocne . A nejak ste to riesili ? Vyhodili ju? Ci predpokladam vy ste poodchadzali…

sickynickyobsadene
Dnes o 08:41
@anonym_autor

@sickynickyobsadene Na pohovore ked som bola tvrdila ze mali 128 ludi , a hned na pohovore povedala ze ANO ! VIAC TO NEBUDEM ZDRZIAVAT STE MOJ FAVORIT STE PRESNE CO HLADAM JA SOM NADSENA PRESNE VY ! (Proste ja viem ze to nepocujete ale predstavte si taky hlas afektovany rychly pojaseny akoby umele nadsenie afektovane).

Na konci povedala ze ide s pravdou von , ze si ma vybrala na zaklade psychologickeho rozboru osobnosti a som to prave orechove - vsetko citujem lebo to sa neda zabudnut.

Tak ked vedela aka som “prava orechova” naco ma tu brala ? Aj teraz ako moju pracu a pristup velmi ocenila , ze som uzasna peofesionalka ale aj napriek tomu je pre nu viac moja neumyta salka a to je pre nu viac a berie an to vacsi ohlad ako na moju pracu. A bude musiet zvazit co so mnou dalej a moj odchod .
CHOROTA fakt

@anonym_autor 🤣žeby bola taky pedant na dokonalosť? To by chcelo viac informácií o nej aby sa tento oriešok rozluskol. Spýtala by som sa tých 2 šéfov,ako ju mam brať .
Dúfam,ze nemá deti, tie budu/ su na liekoch v dospelosti pri takom človeku.

autor
Dnes o 08:50
@sickynickyobsadene

@anonym_autor 🤣žeby bola taky pedant na dokonalosť? To by chcelo viac informácií o nej aby sa tento oriešok rozluskol. Spýtala by som sa tých 2 šéfov,ako ju mam brať .
Dúfam,ze nemá deti, tie budu/ su na liekoch v dospelosti pri takom človeku.

@sickynickyobsadene mne vycita udalost jednorazovu spred mesiaca a smetie vzadu stoji 2 tyzdne , plno kartonov , papierov co mala zobrat atd. Serie si do huby.
Bohuzial ma 10r ale skvely chlapcek slusny stale chce so mnou pokecat a nastastie je po ocovi co som spozorovala . Muza ma aj ona take galantneho brutalne mileho….. nechapem ako moze zit s tymto cudom. Hovorila ze jej muz postavil izbu pre saty a zatial 2 svetre dookola nosi za cas co ju poznam .

muchotrafka298
Dnes o 09:18
@anonym_autor

CHOROTA fakt

@anonym_autor ze psychologicky rozbor osobnosti 😂😂😂😂😂 Prepac, ale toto ma dorazilo, ja som uz videla aj seriozny vyber podla znamenia...takze mna len tak nieco neprekvapi. Ale toto si zabila zena fakt.
No oni ju nevyhodili, lebo tam bola najvyssia sefka, vyhodili ju az ovela, ovela neskor a nie pre toto. My sme sa s ludmi bavili normalne v praci a ze nebral mi niekto veci na stole, asi som debo, lebo nemam veci na disku a podobne. A ja som na to dosla tak, ze som mala na stole veci polozene a ja som dost organizovany clovek a tie veci boli prehadzane. Hned som vedela , kolka bije, hlavne ked mi povedala, ze ona musela ist v sobotu do prace. Spojila som si dve a dve a parkrat som ju ete takto otestovala a potom som si veci zamykala do suflika. Tam uz dosah nemala, tak dost zurila.

Strana
z3