Šikana na pracovisku zo strany zákazníkov

24. mar 2023

Ani neviem či sa to vôbec nazýva šikana, ale bohužiaľ som toho svedkom denno denne, ako sa zákazníci správajú k zamestnancom daných prevádzok či v obchode, na pošte, v reštaurácii to je absolútne jedno. Dnes som videla ako sa predavačka rozplakala, bolo viac ľudí, pani predavačka bola pri samoobslužných pokladniach (majú svoje pozície) a starší pán na ňu začal vrieskať ako je možné, že nesedí za pokladňou, keď majú veľa ľudí atď. Skončilo to tak, že po nej hodil !! nejakú žemlu čo vytiahol z košíka, ona sa rozplakala, prišiel sbs-kár, zavolali manažéra, pani išla niekam dozadu a manažér tomu pánovi dobre, že nedal zľavu na ten nákup len, aby sa nehneval. Je toto normálne? Veď predsa vy ponúkate nejakú službu, nie ste kus hovna ani osobný sluha. To sa nikto týchto ľudí nezastane? Ja som upozornila pána, nech sa správa slušne že pani za to nemôže a ešte aj na mňa začal, že čo sa do toho starám, veď ju platia z jeho peňazí. Všade sa rieši šikana a toto nikoho netrápi?

klarissa25
24. mar 2023

Jooj s takými ľuďmi sa stretávame veru dennodenne. Je to vizitka ľudí

ariannazara
24. mar 2023

Ja tiež sa vždy ozvem 😃 keď sa niečo také deje hneď zakročim a schladim blbca. Nemám rada keď niekto niekoho sikanuje, to isté na ihrisku keď si mater nevie svoje dieťa spratat hneď zakrocim. Moj muž hovorí ze niekedy by som mala krotiť vasne😃 on taky nekonfliktny typ ale ja idem svoje.
Niektorý ľudia sú neskutočne arogantný a myslia si ze sú dôležitý.

ariannazara
24. mar 2023

Moja svokra minule telefonovala v Bille a nakladala si tovar. A proste jedno z druhým a nejaký starý pán zanou začal zjapat ci musí telefonovať, hovorím Vám ona mu tak nalozila na celý obchod ze chudák celý červený ostal stáť a nevedel co ma povedať, nabudúce si už zakusi do jazyka. 🫣

kitycat
24. mar 2023

Mas moje uznanie, ze si tomu debilovi daco povedala... Hadzat cokolvek po cloveku... Nepoviem keby hodil tou zemlou o zem... Ide chora doba..

Neskryvaj sa za anonym

janai1
24. mar 2023

@ariannazara no svokra by sa tiež mala naučiť správať... To milujem keď sa niekto šuchtá v obchode a bliaka do telefónu celý čas

ariannazara
24. mar 2023

@janai1 bola som tam tiež mala telefón pri uchu a ukladala si veci, nikoho nezdrziavala, podávala jej predavačka. 🤷‍♀️ ty budeš asi jemu podobna😅

annm81
24. mar 2023

To je presne ten typ starších ľudí, čo sa pravidelne pohoršuje nad tým, že mladí a deti sú dnes nevychované. SBSkar len robil svoju robotu a asi sa snažil čo najskôr ukľudniť situáciu. Myslím, že tvrdenie, že to nikoho netrápi nie je pravdivé. Veľká časť ľudí sa takto nespráva ani to nepovažuje za vhodné správanie. Ale ak sú svedkami podobnej udalosti, z rôznych pochopiteľných dôvodov nechcú alebo nedokážu reagovať proti hulvátovi.

blancheporte
24. mar 2023

Nepracujem sice ako predavacka,ale s ludmi som v kontakte dennodenne.Uz ked pocujem vetu,ze tu sedim za ich peniaze,ze som platena z ich dani,tak ma ide roz......!!! A tiez uz by som raz schytala s papiermi po hlave.

tykat
24. mar 2023

Ludia su nervozni tak sa vyvrsia na predavackach. Ja by som mu povedala nech si ide robit poriadky domov, tam mu jeho starecke maniere mozno toleruju. Ale tipujem ze doma cusi pod papucou.

janai1
24. mar 2023

@ariannazara tak podľa mňa je vrchol neslušného správania telefonovanie v obchode, mhd, atď. 🤷‍♀️
Veľmi by som chcela vedieť ako si prišla na to, že som jemu podobná? Preto, že si myslím, že sa nevieš ty ani svokra správať?

tykat
24. mar 2023

@blancheporte
Na "ze tu sedim za ich peniaze,ze som platena z ich dani" by som s usmevom povedala ze ma viac zarobit aby zaplatil vyssie dane nech sa mozu sluzby skvalitnit lebo za malo penazi vela muziky nedostane 😁

lienka353535
24. mar 2023

Áno zažila som to na strednej keď som popri škole brigádovala v bille za pokladňou prišla jedna žena a dobre že mi muffiny nenatlacila až na xicht že som jej zle omylom nablokovala tovar .. je psychicky náročne pracovať s ľuďmi žiaľ..ľudia sú dnes na seba veľmi zlý

sheila121
24. mar 2023

Nie nezastane. Robila som dlhé roky ako pokladnička a tie hyeny čo tam chodia si vyliečiť komplexy to je des a hrôza. O manažéroch prevádzky ani nehovorím. Ty sa vždy postavia na stranu zákazníka. Náš zákazník, nás pán. Väčšiu ch......u som nikdy nepočula. Ja som sa skôr riadila heslom Aky pozíc, taky vráť. Pre ich šťastie tam už nerobím 🙂

kaktusik007
24. mar 2023

je to horsie coraz viac... korona to brutalne zrychlila - vsade je nervozita, ludia stekaju... katastrofa

123andy123
24. mar 2023

peniaze nado vsetko... je mi luto ozaj predavaciek ze si takto ludia na nich vybijaju svoje psychicke poruchy,, aj politici ziju z nasich dani nech idu sikanovat tam...

ja by som tomu manazerovi povedala ze ja uz do takeho obchodu nepojdem, kde si nevazia svojho zamestnanca a agresora odmenia. Takze tak ci tak prisli o zakaznika.

domiklik
24. mar 2023

@janai1 nechápem prečo si pohoršená, nikde nenapísala, že sa svokra suchtala... Obchod nie je kostol, že tam musíš cusat, a teba s prepáčením 💩 do toho, či niekto telefonuje alebo si číta knihu.. Ja bežne telefonujem zatiaľ čo vyložíme, naložím, zaplatím, pozdravím... Keď toto niekomu vadí a nedokáže krotiť svoje vášne, nech nechodí do obchodu a objedná si potraviny domov 😃

thoughtfulweirdo
24. mar 2023

Mne nedávno rozprávala poštárka, ako jej raz jeden dedo vulgárne vynadal, že čo sa tak šuchce (použil iný výraz) na tom bicykli a nešľape rýchlejšie, veď on stojí v okne už 10 minút, odkedy ju videl na začiatku ulice!! 🤦🏼‍♀️ Niektorí ľudia sú proste nevychované hovädá nespokojné so svojím životom, a tak ten život otravujú všetkým naokolo. Hnus.

martina7578
24. mar 2023

Máme kolegu. 100kg chlap. Radosť s nim pracovať. Je milý a ku nemu si nikto nedovolí. Navyše kolegyne si vždy ochraňuje. Keď počuje, že zákazník je bez príčiny drzý alebo si vylieva zlosť, príde ku kolegyniam a zákazníkovi a opýta sa čo tu je za problém. :D A zrazu zákazník zmení tón hlasu a sťahuje sa do defenzívy. Je to smutné ale naozaj je rozdiel či v prevádzke je zákazník vs. 100kg chlap alebo 60kg žena.

autor
24. mar 2023

Ono sa to nedeje len v obchodoch, ale všade kde je práca s ludmi- učitelia, čašníci, prevádzky, obchody atď. Je to hrozne, ale horšie je asi to, že je to tolerované, zo strany zamestnávateľov. Ani by som sa nečudoval keby vyhodili niekoho za to, že sa ohradí, prípadne neobslúži daného zákazníka. Aj keď má podľa mňa na to plne právo

cessy01
24. mar 2023

Vieš teraz je doba keď si ľudia 60plus myslia ze predavačka vyšla z pomocnej školy.. a tam je základ problému. Ja som to raz jednej trube vysvetľovala ci vie s kým sa rozpráva. Ci vôbec tuší ze ta žena má dve vysoké školy zomrel jej muž a kvôli tomu je teraz v robote aby mohla slušne žiť. Nie všetko bola pravda ale poviem ti ta pani by sa pod zem zahrabala ako ocervenela. Ja som kvôli tomu odišla z obchodu najhoršie dve kategórie zákazníkov boli 60plus ľudia a vyplastikovane ženy ktoré robili najväčší neporiadok a kradli viac ako cigáni.

queen_mary
24. mar 2023

@ariannazara mne z tvojich prispevkov zasa pride, ze ty sa citis velmi dolezito 🫢 a viem si predstavit spomalenu svokru pri pokladni s telefonom na uchu..

viestta
24. mar 2023

@cessy01 nie, nie je to vekom. Hulvatov nevychovanych mame na predajni v kazdej vekovej kategorii a obidvoch pohlavi. kor sa k nam ako poslednym spinam spravaju mladsie rocniky ako penzisti. Skor pozdravi a podakuje 60+ ako nejaky tridsiatnik, tridsiatnicka. O ludoch -25 skoda pisat, to je jedna nekonecna katastrofa co sa tyka arogancie a pritom nemusia ani pouzivat nevyberany slovnik. Ale nemusi byt kazdy mily, stacilo by ak by nebol arogantny.

dilino
24. mar 2023

Ono to aj ked mi ideme upratovať dostaneme vynadane minule mi stara povedala že som p..a no to si mala vidieť cela ulica vyšla vom jak som na staru začala kričať pritom ja som bola v práve zavolala na mesto primátorovy ten prišiel naložil jej poriadne od huby a zmizla ako nejaký gafor lebo chcela poupratovať svoj sukromný pozemok a to mi robime sukromne po robote za peniaze a nie v robote tam mame rozkazane robiť.Stara ma obchadza a ešte raz som jej povedlaa že bude na mňa bliakať tak že jej dám taku po pysku že sa s toho nespamäta.Ludia sú zlí obťažuju a šikanuju ich druhý ľudia.Nie nadarmo sa hovori že najhoršia je práca z ľudmi.Tak isto mám aj secondand po práci hned idem tam a na dverách mám oznam že veci na domov skúšať nedavam a chodia sa pýtať že nepožičate mi to na domov vyskušať no čista debilita.V sekači to chodí tak že je tam vždy len 1 ks tovaru a príde stara a pýta sa že čom to za obchod že nemám dve rovnake veci ale vždy len jeden ks.Blbý ľudia sú tiež len ľudia.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
24. mar 2023

No ja som minule citala, ze nejaky nervozny rodic zbil zdravotnika na detskej pohotovosti na Kramaroch. To ma tiez dostalo.

annm81
24. mar 2023

@dilino Mimoriadne zaujímavá reakcia v kontexte toho, že je to sťažnosť na to, že ľudia sú zlí...

svetlonos
24. mar 2023

@thoughtfulweirdo
asi by som dedovi odpovedala, ze ja zase cakam, kedy konecne umre, vek uz na to ma. Tiez sa s tym nemusi suchtat, hlavne s jeho neprinosnym chovanim. Ja sa nehram na uctivi len za to, ze je niektovstarsivale debilny.

annm81
24. mar 2023

@marianarem Nepoznám ten prípad, ale nemocnica je úplne iná situácia ako obchod. Predsa len, v nemocnici môže ísť doslova o život a aj inak slušní ľudia môžu podľahnúť emóciám, ale aká hraničná situácia núti človeka vyziapať sa na predavačku v obchode, lebo musel dlho čakať pri pokladni?

ibajaanikiny
24. mar 2023

Brigadovala som v obchode a aj ako casnicka,zazila som vela,ale bohuzial,funguje to aj naopak,niektore predavacky alebo zamestnanci v inych odvetviach,jedna hroza,clovek sa nieco opyta a pohladom by zabili najradsej,ze co ich “otravujem”. Moj chlap ma tendenciu sa vzdy pytat v obchode kde je to a to,ak to nevie najst,ja to strasne nemam rada,lebo ked vidim tie znechutene pohlady a neochotu,tak mi to pokazi naladu. S ludstvom je to coraz horsie a horsie…

katka700
24. mar 2023

@ibajaanikiny Mám pocit že cez koronu sa výrazne k horšiemu zmenil pomer ochotných zamestnancov (čo sa spýtaju či nepotrebujes poradiť alebo pomôžu keď niečo nevieš nájsť) a odutych ksichtov pre ktorých je zákazník otravný hmyz.