Ako riešite v práci, keď máte príšliš často choré dieťa?
...a raz ta matka nastupi do prace. Deti ma v skolke, skole, jasliach, bohviekde v systeme, vsetko sa zda byt ok, az kym to jedneho krasneho, obvykle jesenneho/zimneho dna nezacne. Teplota kasel sopel angina zapal priedusiek laryngitida rotavirus kiahne bla bla proste kolotoc chorob. Najlepsie najprv jedno dieta, potom druhe, potom tretie a nakoniec rodicia. Zamestnavatel pri prvej OCR-kde chapavo pokyve hlavou. Nasleduje PNka, to uz trosku rozhadzuje rukami, a potom na to dojde znovu OCR a vy vidite, ze to zacina byt docela "uff". S manzelom sa dohadujete, kto si moze viac dovolit v robote chybat. babky su daleko, navyse pracujuce. Vlastne ani neviem, ci sa mam postazovat, alebo pytat sa, ako to je u vas, ako toto riesit... ci ked sa zena stane matkou, tak najblizsia vhodna doba na navrat do prace je ked su deti minimalne 15-rocne... Akoze toto je otras, odkedy zacala jesen/zima...
@sjuzocka Nam to len zacina, je to nasa prva jesen/zima v skolke. Mne velmi pomaha moznost home officu plus mam nadstandardne chapaveho sefa, klop klop.
Mňa to čaká pravdepodobne od jesene. Skúsila by som to formou home office. U nás tiež babky nehrozia...
Nebude to do 15, budu to prvy rok/dva v skolke, neskor len obcas. Tento system rata s babickami, bez nich je tazsie, znatelne.
Poznam rodiny kde sa babky vzdali prace, k vnucatam boli potrebnejsie, deviza nevyjadritelna peniazmi.
a tak 15 ročné azda nie.... 😀
Viem, že sa to lahko hovorí, ale ideál je ak je mozné zosuladiť pracu a rodinu hlavne pre ženu - pol uväzok, alebo home office....pripadne hladat nejaku dobru dušu čo pomoze, kedze babky nie su tak napr. nejaka študentka. Treba aj selektovať čo je naozaj stav ze dieťa nepojde do školky...riedky biely sopel a občasne zakašlanie nepovazujem za chorobu. Kamoškin syn mal rano o 7:00 zachvat laryngytidy...šupla ho na čerstvy studeny vzduch tam sa rozdychal a o 8:00 uz bol v školke...holt neda sa za kazdy ,,prd,, ostavať doma. Nehovorím ze to pomoze neochorieť ale je vhodne aj posilnovať imunitu napr. Imunoglukanom pre deti...Samozrejme kazde dieťa je ine a aj jeho odolnost voči chorobám je ina. Niektoré zial podlahnu ,,kazdemu prdu,, to moja svokra musela syna stiahnuť zo školky ešte v tých časoch čo bol furt chorý. A napr. moje deti klop klop.....nemali problém.
@sjuzocka No, zrejme nic ine nezostava len si cerpat aj dovolenku vtedy ke su deti chore a dobre sa zorganizovat s manzelom. Nechcela by som byt doma bez prijmu 3 roky a nie to este 15. Ale malo zamestnavatelov na SK nemaju take povedomie a chapavost, ze zamestnanci su tiez ludia.
Ja mam tiez velmi chapaveho sefa, a moznost home-office, tak dufam, ze to nejak utiahneme. Nechcem byt na materskej urcite dlhsie ako rok.
no doverne poznam a to mam len 1 dieta ktore je chore aspon 1x do mesiaca. babka jedna v zahranici a druha pracuje ☹. Vyriesila to zmena prace na home office a pani opatrovatelka 🙂 ktorej pekne zaplatime aby sa nam o dieta postarala ☹. Bhuzial taka je realita dnesnej situacie ☹
Ešte 1 možnosť mi napadla, keďže babky nie sú k dispozícii. V akútnej fáze choroby je doma s dieťaťom matka a v doliečovacej otec. Tak by sa záťaž starostlivosti o choré dieťa rozdelila medzi oboch rodičov.
@sjuzocka podporuj imunitu ako sa dá. Neviem, čo všetko robíš, aby neboli choré, ale dá sa urobiť pomerne dosť. Od kvalitných probiotík, cez neužívania atb pokiaľ nie sú absolútne nevyhnutné, pobyt vonku, pohyb, vitamíny, imunostimulanty (omega 3 kyseliny, imunoglukán, hliva, vit.C, pycnogenol, echinacea atď.), nechať pôsobiť zvýšenú teplotu, veľa vit.C až po speleoterapiu, soľné jaskyne...
Moja nastupila do skolky v novembri, zase je chora, ja robim na polovicny uvazok, striedame sa s manzelom, ked je zdrava, taham viac hodin v praci, ked je chora, som s nou doma a manzel taha nadcasy, aby nam to potom vychadzalo s peniazmi
@sjuzocka ja sa s muzom striedat nemozem (aj ked zo zaciatku ostal-s malou v nemocke cxa 3dni a neskor s malym asi 2dni -vyber nosnych mandli a den na to). Povedal,ze kedze mam maly prijem,tak si to mam riesit ja. Zatial vyuzivale mojich rodicov,lebo jeho vypadli,uz nemozu k detom a aj predtym vzhladom na vek tak na 1den a dost.
Zatial som bola (robim nieco cez 9m.) na PN len ja 2x a to som este 2x chorobu prechodila... Na deti som si zatial brala spolu 3 "Pcka"... A to teda bol najma starsu chory,ze az-po vybere mandli,plus od zaciatku oktobra sa nevieme z toho vymotat vseobecne..aj teraz po prazdninach 2dni skolka a zas je doma (zajtra uz nastupuje). Bez starych rodicov by bol moj prijel este biednejsi alebo by som bola uz na urade prace,ak by zamestnavatel nebol tolerantny,netusim,dokedy by to tolerovali.
Ale viem,ze ked som ucila,bola som pn kazdy mesiac,problem nebol,odisla som ja,lebo som mala neustqle problemy s hlasivkami,zapalom...atd...
Takze zaver-riesime to babkou a dedkom.
my to riesime tak, ze sme mali kvazi opatrovatelky, lebo by som inak prisla o pracu a muz tiez...a teraz zhanam tiez surne nejaku holku ochotnu byt u nas s malym a je to strasne tazke najst ☹ a riesime to preto takto, lebo nemame z muzovej strany babku a moja mama - s tou sa nerodinujeme, takze babky ziadne

@sjuzocka
postazovat sa mozes ale nic ti to nepomoze
riesenie: striedat s muzom a ak je to neunosne, zratat si prijmy a zabezpecit si platenu pomoc...
toto zle obdobie trva tak 3roky , takze si treba zvazit ci da niekto z vas vypoved alebo si aj za cenu platenej pomoci udrzite pracu...