Ako rozpoznať príliš veľa stresu v práci?
Ahojte. Zamýšľam sa tak nad svojou robotou a premýšľam kde je tá hranica čo je už veľa stresu a čo je iba hranica, ktorú musím prekonať ako bežný dospelý, musím sa naučiť zvládať a byť mimo svojej komfortnej zóny.
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti ak ste riešili niečo podobné.
@zuzubb007 toto si niekedy hovorim aj ja,nestiham ani svoju vlastnu smrt.Ale toto nie je u mna stres,prave toto mi najviac vyhovuje ako sa nudit v robote,sem tam nieco urobit a opet nuda.Vtedy sa mi cas tak vlecie.
Takze anonym,mas tu 2 pohlady na 1 vec.Sam si musis urcit,kde je iba tvoja osobna hranica.
@jozinzbazin22 áno veď nič nerobiť človeku prepne, ja som myslela, ze práce za dvoch a človek nestíha každý deň si spraviť všetko, papierovačiek atď.
Kazdy ma tu hranicu niekde inde. Co je pre niekoho v poriadky, iny uz nemusi absolutne zvladat. Vsetko je to len o tvojom nastaveni. A teda zalezi asi aj od naplne prace.
@zuzubb007 my sme mali take prve mesiace,len kava a ciga,a nic.No to boli nekonecne sichty.
stres je vtedy ak zlú náladu a nervozitu prenášaš na rodinu, ak trpí rodina, vtedy sa stres nezvláda
pre mna je hranica ziadny stres 😀
a co je to ta slavna 'komfortna zona'? nie je nahodou super, ak je clovek v nej? ved kazdy tuzi po komforte, co je na tom zle? za mna by som to skor nazvala konformnou zonou - zonou zvyku, ze clovek rutinne robi, co si zvykol a tak, ako to robia aj ostatni, aj ked tuzi po niecom inom, len sa casto neodvazi ist do neznama.. tak taku zonu je fajn opustit.. ale ak sa v niecom citis ok, tak opustat to len preto, lebo aj ostatni trpia, tak je to normalne a musi to tak robit 'kazdy dospely clovek' - no co ti ja viem.. mne to pride hlupe.. ja by som hladala taku pracu, kde nemusis zazivat ziadny stres.. kde sa tesis, lebo ta ta praca naplna, motivuje.. a nie zvykat si na stres, ako na nieco normlane a potom este hladat hranice, kde uz ako je tych sraciek dost.. ako hovorim - pre mna je hranica ziadne sracky 😝
Akonáhle neviem prácu nechať v práci a v momente opustenia areálu práce na nu neviem zabudnúť,tak je to stres.Ja to nemám.Praca ostáva za bránami prace
Porozmýšľaj, či ti práca zasahuje do súkromného života, voľného času...cítiš stres aj mimo práxe, myslíš na prácu keď si doma, pred zastavanom, alebo je ten stres len v práci, vieš si to v práci lepšie zmaturovať, robí ti stres samotná práca alebo skôr kolegovia, zákazníci.
Každý má túto hranicu inde, cítiť sa občas, že sa musíš prekonať, že je toho viacej je okej, ale dávaj pozor, nech nevyhoríš 🙂 odporučila by som si na internete vygoogliť znaky vyhorenia, alebo vypočuť podcast vyhorení 🙂
Stres je veľmi zdravotné ohrodzujúci pocit. Ja ho v práci zažívam dennodenne, ale z dôvodu zlého manažmentu, že neviem, čo skôr robiť, keď ti dajú naraz robiť niekoľko úloh. Problém je, že to tak majú nastavené zhora. Ja bežný jeden smrteľník nič s nezmôžem, to by sa muselo viacerým chcieť. Čo však nehrozí. Takže neostáva nič iné, len sa stým stredom naučiť žiť. Doma to neriešiť. Vypustiť robotu z hlavy.🤷
@zuzubb007 áno to mávam.. mám veľmi rada pocit keď odchádzam z roboty a mám všetko dokončené. A presne sa mi stáva, že to za deň nestihnem a len pred sebou tlačím a tlačím veci.. a zase neviem do akej miery je to objektívne veľa práce a do akej miery je to nejaký môj zlý managment
@jozinzbazin22 presne tento problém som mala v predošlej robote. Nebolo čo robiť, nebolo sa kde posunúť a to ma ubíjalo. Teraz je toho zase príliš veľa a zase tiež mám pocit že to nie je dobré.
@vlasica19 veď to že by niekto povedal že aký môžem mať ja objektívne stres keď mám vlastne administratívnu robotu. A že sa to nedá porovnať s kardiochirurgom. Ale tak žiaľ mám
@ajka19 no toto presne ma začína trápiť. Cítim že sa doma menej venujem chlapovi lebo už mi nezostala žiadna mentálna energia ešte niečo robiť.. alebo že som nervoznejšia, menej sa usmievam... A hovorím si že si to nezaslúži, taký dobrý chlap :(
@lgpd_nika
@doriiis
No to je presne ten problém. Že áno, myslím na ňu aj doma aj sa mi sníva 🥲 akože nie že stále keď som doma ale hej nejaké myšlienky sa mi vynoria.
A môj hlavný problém je asi spojenie toho že som people pleaser, s tým že potrebujem uznanie a cítiť že robím veci dobre a tým, že šéfovia sú prísnejší, moc nechvália a chyby nejak zvlášť neprehliadajú. Mám pocit že majú vysoké očakávania a požiadavky ktoré sa mi nedarí plniť a žerie ma to lebo v predošlej práci som bola dobrá, ľudia sa chodili radiť so mnou, vedela som zastúpiť aj iné pozície do istej miery, dalo sa na mňa spoľahnúť.. a tu sa cítim ako úplne neschopný, nekompetentný idiot, ktorý sa len bojí čo zase spraví zle. A len sa mocem v špirále myšlienok že som neschopná, že nikto so mnou nemôže byť spokojný, že som hlúpa a to sa mi prenáša aj do sveta mimo práce. A potom som z toho smutná, lebo v živote som nikdy nebola dobrá v športe, tanci, hudbe, kreslení, nič, nemám žiaden talent. Jediné čo som mala bolo že som bola "múdra". Ako dieťa aj ako mladý dospelý. A mám pocit že sa tých pár mesiacov čo som v tejto práci mi bolo zobrané aj to že som inteligentná a šikovná. Takže kto vlastne som a čo zo mňa ostalo? Len kôpka zlyhaní. Nič čo by stálo za zmienku.
@kvetinka_2 len ako sa to dá na povel vypustiť robotu z hlavy? Donútiť sa nemyslieť na to keď tie myšlienky proste vyskočia?
@annyejnji pozrela som si to. A niektoré veci dosť sedeli. Ale nechápem ako to potom zvládajú kolegovia. Každý má veľa roboty a ja musím byť naozaj slabý jedinec keď JA sa tu z toho idem "zložiť" alebo sa trápiť. A zase sme pri tom že som neschopná bábovka
Tak si hladaj inu robotu,ked tato nesadla.Mozno najdes taku,ze nieco medzi a budes sa aj do prace tesit.
@jozinzbazin22 ale čo ak sa dostanem len do kolotoča nespokojnosti s prácami? Presne mi to včera napadlo že čo ak by som odtiaľto odišla. Ale ma to asi odrádza zase kdesi začínať od nuly.. neviem čo robiť :(
Uz len to nove,nepoznane ta na chvilu upokoji,adrenalin z nepoznaneho,aj taky normalny strach.Ja som napr.tiez zvedava u nas v robote,teraz je to fajn,chlapi pomahaju vo velkom,ale od aprila koncia,asi 10percent ludi budu prepustat.Ja sa sice bat o pracu nemusim,lebo su to uplne nove prac.miesta,miesto chlapov,co skoncia ale aj tak trosku nedomyslene,na stihanie a realitu uvidime od aprila.
@jozinzbazin22 a dajú niekoho nového namiesto nich či úplne zaniknú pozície?
Najlepšie je na tom to že keby mi o tomto všetkom takto povedala kamarátka tak jej poviem nech na nich serie a hľadá ďalej, čo sa bude trápiť... Ale sebe to akosi povedať nedokážem
To je zvecsa extremna firma,takze s nou rozviazu tieto pomery,niektorych si zoberu pod seba,pod firmu,co robim ja.Len to bude zaujimave.Maju nam vozit prazdne vozy,a my zase tie prazdne vozy k masinam,ked odidu alebo ich bude malo,tak masiny budu stat.Take cele nedomyslene,ked sme zacinali,sme cele dni a noci len v kuchynke sedeli,pili kavu a nic.Potom kupili take auticka,kde sme sa zase po hod.striedali,potom dokupili uz vsetkym zenam.Mna ta praca bavi sa vozit,ale zase len tak bez cielne sa vozit to bolo o nervy.

Veľa stresu znamená neviem čo skôr mám robiť, čiže veľa práce, panika, stres, že nič nestiham