icon

Ako sa dá zamestnať u polície?

pasteleria
1. máj 2013

da sa to? ci si to musim nejak vybavit? chcem byt policajtkou, pomozte, kto mate skusenosti...

Strana
z2
sandrika1986
1. máj 2013

Podmienky prijatia do služobného pomeru príslušníka PZ

Na prijatie do služobného pomeru príslušníka Policajného zboru je potrebné, aby uchádzač spĺňal podmienky, ktoré sú uvedené v § 14 zákona č. 73/1998 Z.z. o štátnej službe príslušníkov policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky a Železničnej polície. Postup prijímacieho konania je upravený v § 15 tohto zákona.

Podmienky prijatia (§ 14)

(1) Policajtom môže byť štátny občan Slovenskej republiky starší ako 18 rokov, ktorý o prijatie písomne požiada a
je bezúhonný,
spoľahlivý,
spĺňa stupeň vzdelania určený na výkon funkcie, do ktorej má byť ustanovený alebo vymenovaný,
je zdravotne, telesne a duševne spôsobilý na výkon služby,
ovláda štátny jazyk,1/
má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.

(2) Za bezúhonného sa na účely tohto zákona nepovažuje občan, ktorý bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin alebo bol právoplatne odsúdený na nepodmienečný trest odňatia slobody. Bezúhonnosť sa v prijímacom konaní preukazuje odpisom z registra trestov.

sandrika1986
1. máj 2013

Za spoľahlivého sa na účely tohto zákona nepovažuje občan, ktorý
preukázateľne nadmerne požíva alkoholické nápoje,4/ alebo
požíva iné návykové látky, ktoré môžu vyvolať závislosť od nich,5/ alebo
podľa iných skutočností zistených v prijímacom konaní nedáva záruku riadneho výkonu štátnej služby, alebo
bol z predchádzajúceho služobného pomeru prepustený z dôvodu, že
1. pri služobnom hodnotení bol hodnotený ako nespôsobilý vykonávať akúkoľvek funkciu v štátnej službe, alebo
2. porušil služobnú prísahu alebo služobnú povinnosť zvlášť hrubým spôsobom a jeho ponechanie v služobnom pomere by bolo na ujmu dôležitých záujmov štátnej služby, alebo
3. bol právoplatne odsúdený pre trestný čin na nepodmienečný trest odňatia slobody alebo bol právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin alebo bol právoplatne odsúdený na trest zákazu činnosti vykonávať funkciu policajta.

saska.t
1. máj 2013

@pasteleria ked prejdes policajnou akademiou a skuskami zdatnosti tak ano... len tak "vybavit " sa to saamozrejme neda a musis mat min. strednu skolu 😉

sandrika1986
1. máj 2013

(4) Zdravotná spôsobilosť v prijímacom konaní sa preukazuje lekárskym posudkom na základe vyšetrenia občana lekárom so špecializáciou v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo v pôsobnosti ministerstva.6/ Zdravotnú spôsobilosť posudzuje služobný lekár podľa § 222.

(5) Podmienku štátneho občianstva Slovenskej republiky a podmienky uvedené v odseku 1 písm. a) až d) a f) musí policajt spĺňať po celý čas trvania služobného pomeru.

sandrika1986
1. máj 2013

kamarát robí už 2 roky policajta, má stredoškolské vzdelanie s maturitou na priemyslovke, dal si písomnú žiadosť na Krajskom riaditeľstve PZ, ale môžeš si ho podať aj na Okresnom riaditeľstve PZ,. Potom ho pozvali na skúšky aj čo sa týka kondičky, spravil to, zobrali ho potom k nim pracovať, ale musí si dorábať ešte vysokú školu.

pasteleria
autor
1. máj 2013

@saska.t
mam aj vysoku

@sandrika1986
takze staci si podat pisomnu ziadost?

sandrika1986
1. máj 2013

áno, stačí si podať písomnú žiadosť a v prípade záujmu a voľného miesta ťa budú informovať 🙂

cuculik1
1. máj 2013

@pasteleria napisem ti realitu. To co ti tu baby popisali su sice realne podmienky, ktore musis splnit ale realita je trosku ina. Ziadna akademia ako ti napisala saska.t nie je potrebna. Najprv si musis podat ziadost no uprimne ak nikoho nepoznas tak dostat sa k zboru a este ako baba je takmer nemozne....nemam ani jednu kolegynu ktora by za sebou aspon niekoho nemala...asi ako vsade. Aj chlapi to nemaju lahke ale predsa sa skor dostanu....kto nema nikoho dava ziadost x krat....zaujem je velky a sanca zeny bez znamosti sa naozaj rovna takmer nule. Skusit to mozes , len si netreba robit nadeje...

cuculik1
1. máj 2013

@saska.t akademia vobec nie je nutna....omyl

pasteleria
autor
1. máj 2013

@cuculik1
ok, dik, v podstate som si to aj myslela, v minulosti som chcela dostat jedno, tiez statne zamestnanie, ale bez sance 😒
jednoznacne uz nechcem ist vonku, nebudem stale zacinat odznova, mam dost rokov na to, aby som zila normalne. vacsina z tohto statu zije len z toho, co zarobime vonku, no tak dakujem za odpoved, za to, ze si mi napisala pravdu, ale nepotesila si ma ☹

cuculik1
1. máj 2013

@pasteleria je mi luto...mozno skor na colnicu by si sa mohla dostat...

saska.t
1. máj 2013

@cuculik1 ja so to zle napisala,akademia je len jedna z moznosti 😀 ,preto som napisala,ze je nutne aspon stredoskolske vzdelanie, ospravedlnujem sa za zle vyjadrenie sa 😉

cuculik1
1. máj 2013

@saska.t nemas sa za co ospravedlnovat 😉

saandrin
6. máj 2013

ja som žiadosť podávala už asi 3krát a nič z toho ... jedného kamaráta teraz prijali, no on išiel za psovoda a dával žiadosti asi 6 rokov 😀 takže trpezlivosť 😖

dida0000
9. mar 2015

@sandrika1986
@sandrika1986 dobrý deň som dida zatiaľ mám len 16 chystám sa chodiť na pedagogickú alebo gympeľ po strednej by som sa chcela stať tiež policajtkou takže mám postupovať tak ako vravíte?

sandrika1986
11. mar 2015

@dida0000 : áno, tak treba.

majka1888
11. mar 2015

dobrý, je to niekto kto pracuje na polícii ako administratívny pracovník a pod. potrebovala by som sa na pár vecí opýtať ? ďakujem 🙂

dida0000
16. mar 2015

no tak zatial dakujem a môžem vám tykať?

mondolina
1. júl 2015

@majka1888
dobry den, pracujem na mestskej policii, tak neviem ci vam budem vediet odpovedat

gulicka55
8. feb 2016

@mondolina prosim ta, mohla by si napisat, ako sa dostat do MP. Podat ziadost a potom, co dalej? Dakujem

mondolina
9. feb 2016

@gulicka55 podat ziadost,prejst pohovorom,a potom este absolvovat sposobilost( skola)

zuzkakl
2. apr 2016

Ahojte, viete mi poradiť, ak mám záujem počas posledného roku štúdia na VŠ ísť na polovičný alebo niečo podobné do PZ a po skončení VŠ že by som ostala ..mám šancu?

stellasss
2. apr 2016

@zuzkakl určite nie. Môžeš si dať žiadosť ako už hore písali, ale ak sa dostaneš na SOŠ PZ tak to je celodenné zamestnanie od 07,30 do 15,30 h.
A inak každému "normálnemu" už PZ neodporúčam. Žiadne výhody, nízky plat, nároky vysoké.

hugopipo
22. nov 2016

@sandrika1986 To je take mile co pises...PRAVE DNES som bol na vyberove konanie sice za bachara, ale uz som bol Xkrat aj na policiu a armadu. V prvom rade ak tam nemas veeeeeelmi VELKU ZNAMOST(nemyslim tym nejakeho catara) mozes napisat slovinu bez jednej chyby a na telesnej mozes tam potopit kazdeho, ze im tam tu poje...hrazdu aj v rukach ohnes aj tak ta tam nevezmu...a tam zistis ake je ubohe Slovensko a preco tu nikdy nic nebude...debiloch blbych vymetenich vezmu co sa dva krat zdvihol na hrazde a spravil päť brusaki a na 12minutovke po troch minutal uz iba chodil tak teraz dava pokuty a kok...bere 13nasty plat...pi..co sa na skuskach chichunali

hugopipo
22. nov 2016

@sandrika1986 S vybielenymi hlavamy pobrali a chlapcov co na to maly tak lutujeme a dakujeme za prejavenu..........blablabla...Ohladom bezuhonnosti a vypisoch z registra trestov sa ta chcem opytat zo zivota Ako moze robyt policajta byvaly corkar nasilnik bitkar a velky kok...?co chodil po sudoch uz ked bol asi skolke..Posledny krat v zivote som siel niekde na vyberove konanie, lebo to nie je pre normalnych ludi..Cele sa mi to zhnusilo niekedy na skole tvrdily robte kurzy vodicaky budete vsestranny uspesny-hovno skoda penazi a casu.nieto nepotrebuje nic a ma.Kto neveri nech vyskusa a ked sa niekto tym bude chvalit ze len poslal a ho vzaly tak klame.Dnes je protekcia uz len to ak Vam niekto vybavy dobru pracu za 650eur+stravenky na kazdy den v jednej smene....

tomi1730
5. dec 2016

Dobrý deň, chcem sa opýtať ak by som chcel ísť do PZ môžem podať žiadosť ešte pred dovŕšením 21 rokov. Chcel by som podať žiadosť tak aby to vyšlo že ak by ma prijali, školu by som skončil už vo veku 21 rokov. Neviem či sa to tak dá spraviť. Mám 20 a mám aj základný vojenský výcvik za sebou čiže fyzické a psychické testy niesú problémom. Nemám na polícii ale žiadne známosti, poradťe niekto či mám šancu sa dostať k polícii. Ďakujem.

mondolina
5. dec 2016

Musis mat 21.

tomi1730
5. dec 2016

@mondolina takže sa nedá začať ako 20-ročný a skončiť už ako 21-ročný ?

mondolina
5. dec 2016

@tomi1730
Nie, podmienkou prijatia je dovrseny vek 21 rokov, čo je na tom nepochopiteľné.

alllexa1
12. okt 2017

@cuculik1 ja som nikoho nepoznala a vzali ma na zaklade ziadosti. Mala som cerstvo po VS. Mala som stavebne vzdelanie, cize som sa im hodila na oddelenie hospodarskej a ubytovacej sluzby. Mozno ma vzali aj kvoli anglictine, ktoru som tam potom dost vyuzivala, ked prisla nejaka zahranicna navsteva. Bolo to vsak este v roku 2002, cize momentalne je situacia mozno ina.

Strana
z2