icon

Ako sa má správať čašník?

13. máj 2023

Ako sa má podľa vás správať čašník alebo ako by ste sa správali vy na pozícii čašníka ? Myslím v nejakej obyčajnej kaviarni alebo bare, nie v 5* hoteloch.
Ešte stále platí - náš zákazník=náš pán ?
Myslim situácie keď príde najväčší chuj sveta do kaviarne vybiť si svoju frustráciu z celého týždňa na čašníčke.
Má mu zamestnanec podniku aj v takomto prípade ofukovať riť , lebo priniesol peniaze ?

Strana
z2
duunlo
13. máj 2023

Natrafit na mileho, usmievaveho casnika/casnicku je v dnesnej dobe fakt problem. Pamätam sa, ked som s kamoskou isiel na kavu a sme sa ponahlali. Sadli sme si na terasu, ale nikto si nas nejaku dobu nevsimal, tak som isie dovnutra si objednat. Casnicka na mna pozrela, pohladom ako na vraha, ze co som si to dovolil este nepockat a prist ju tam otravovat. Kavu sme vypili ale zase nikto nic, ziaden kontakt. Vazne sme sa ponahlali, tak som prisiel znova dovnutra aby som si vyziadal ucet a zaplatil (usetril jej cestu). Ked ma casnicka uvidela, s pretocenymi ocami poslala svoju kolegynu. Ta prisla s usmevom, pozdravila sa, poziadal som o ucet a nechal jej 100% tringelt cez 5€. Pozerala na mna a nechapala, ale pohlad jej kolegyni bol na nezaplatenie 😂 …co narobim ked mi zlepsila usmevom den, tak som jej to tiez oplatil 🙃

atinkaa
13. máj 2023

@marca12 napodobne, bohuzial

@autorka, mrzi ma ze si si nieco take vypocula - myslim o tom tricku.

Podla mna u nas sa nevie spravat vacsina obyvatelstva, ak poviem velka skolka je to tu, tak je to asi najpresnejsie. Teda ano, tak ako vacsina casnikov je mizernych, tak rovnako verim, ze je mizerna velka vacsina hosti. Co s tym? Lahke a jednoduche a pritom narocne a skoro nemozne zaroven.

Kazdy zacat sam od seba, ako sa spravam ja, ci uz ako host niekde alebo ako zamestnanec, alebo aj sofer co sa blizi k prechodu, ci venciaci psa bez vodzky a sacika....tych veci by sme nasli. ....U nas ale bohuzial plati, ze sa potom taka casnicka po vypocuti si niecoho takeho vybije na niekom kto si pride slusne sadnut, mozno ma nejake ocakavania, ale nie prehnane a tak sa mu ujde co patrilo tym ''miss mokre triko chlapetkam'' a tak to tu obvykle chodi. To je potom dovod preco sa slusnost velmi nenosi, kedze vyhrava len cirkus a vacsi cirkus a vidiet to od vlady po posledny urad vsade ...ano promilove vynimky sa najdu, ale kazda ked zalovime/te v pamati, tak presne viete aka svetla vynimka to je a ako velmi v nas ''zije'', ked stretneme nejaku vynimku napr. vodica busu co neujde vsetkym dochodcom dobiehajucim na spoj a pod. Kus som odbehla, ale je to v svojej podstate k teme. Lepsimi sa staneme len krok po kroku kazdy vlastnou vsimavostou a vacsou vludnostou k okoliu, obvykle postaci presne taka, aku cakame naspat.

colsami
13. máj 2023

Ak Ta ludia stvu a chces zmenit karieru len kvoli tomu, pozor, aby si sa nenachytala.
Praca s ludmi je 'najhorsia'. Ta praca kde si prvy kontakt a denne vybavis x klientov z roznych prostredi. Je jedno ci si casnicka, doktorka, chatarka alebo sedis za okienkom v banke ci za pokladnou... Ver tomu ze pocity su rovnake. Takze ak pohar pretiekol, hladaj si pracu kde nie je taky "aktivny" kontakt s ludmi.
Ps: viem o com hovoris. Ak by si prisla pozriet k nam do prace a sadla si a pozorovala co sa deje a co niektori ludia dorabaju, mozno by si este bola rada za tych svojich 😁
Vydrzat - ak Ta to zivi a bavi, alebo zmenit pracu - ak mas toho plne zuby.

Strana
z2